Стълкновение между протестиращи и полиция до НС

Близо 200 студенти се включиха в опита за окупация на парламента
Обновена: 12 ное 2013 15:08 | 12 ное 2013 11:54, Красимир Ангелов
489

Снимка: БТА

До сблъсъци между полиция и протестиращи се стигна по време на опита за окупация на Народното събрание тази сутрин. За кратко екшънът се разигра пред входа на катедралата “Св. Ал. Невски”, където част от протестиращите направиха опит да пробият полицейския кордон, който е обградил парламента.

По информация на БНР има пострадало момче при сблъсъците. На мястото има и линейка, която му оказва първа помощ. Момчето е с рана на главата.

Пристигналите на място допълнителни сили на полицията и жандармерията успяха да отблъснат протестиращите, които искаха да достигнат до задния вход на парламента. Няколко човека са отведени от полицията в полицейски управления в столицата. След няколко минути напрежението спадна и в момента протестиращите са отново край входа на "Св.Ал. Невски".

След 13 часа обстановката около Народното събрание постепенно се нормализира, като намаляха и протестиращите. Въпреки това пред всички входове на парламента има представители на недоволните.Част от протестиращите скандират към органите на реда: "Кого пазите".

Около 300 студенти се включиха в опита за окупация на Народното събрание малко след 10.30 часа тази сутрин.

Те заеха места около металните заграждения пред сградата на парламента и скандират с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Част от тях носят плакати.

Заради блокадата движението по булевард „Цар Освободител" е спряно. Полиция и жандармерия е заградила входовете на Народното събрание.

По време на опита за окупация от студентите съобщиха, че обмислят промяна на окупационния протест и от утре смятат да освободят достъпа до Ректората. По думите им обаче това не значи край на протеста, а просто нова негова форма.

Все пак окончателно решение все още не е взето и се обсъжда как точно да продължи протестът на студентите и
дали да остане формата на окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
59
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
по добре да окупират домовете на депутати и политици за да не ги допускат да излизат и да крадат ..няма как да се пазят от окупация по домовете 24 депудавци които приватизираха България и чрез офшорки ни окрадоха та *** на България вече е факт необратим
5
15
 
50
 
! Отговори
бг преди 10 години
те заради *** като тебе са 100 другите пият ракия и гледат сеира както е било по българските възстания и за това сме шепа земя сега заради байганьовци като теб които се кефят на 250 евро заплата и 100 евро ток .
4
50
 
52
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Абе я ги разкарайте тази шайка вандали от центъра на София бе! Не ви ли е срам една шепа ***, незнаещи какво искат, да вилнеят и да се гаврят с полицията. Органи, осигуряващи ред и сигурност в тази държава има ли?
3
29
 
48
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Зад всички напъни за дестабилизация на държавата се види ръка на слабоумни ***, които не могат да измислят нищо, което да хване дикиш пред народа.
2
58
 
56
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Всички на протеста сте манилулирани по много грозен начин. Когато го разберете един ден ще се срамувате. Имате претенции че сте умни и образовани. Какво ще постигнете сега хаус в държавата и икономически спад. Не съм привърженик на това правителствата да се сменят за няколко месеца. А президента защо го жалите. Кой го посочи него за кандидат, забравихте ли. С чии гласове стана такъв, нали е президент благодарение на структорите около Пеевси. Или ще кажете да , ама той се еманципира и сега се бори с тях.. Всичко е с цел дестабилизация на държавата, което ще се отрази негативно на всички ни. На
1
64
 
53
 
! Отговори
Пешо Миндила преди 10 години
Хора без работа. Абе пийте по една ракия бе, що се морите с глупости. 100 човека ще сменят властта. Аре поне излезте 100 000 да стане екшън, пък тогава се морете.