Бежански брожения след смърт на сириец в София

Лекарите твърдят, че е инфаркт. Бежанците: Измръзване е!
Обновена: 21 ное 2013 14:06 | 21 ное 2013 13:52,
318

Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев (в средата) и комендантът на лагера полковник Пепи Джуренов (вдясно) опитват да тушират напрежението в центъра. Снимка: Булфото

Сирийски гражданин е починал тази сутрин от инфаркт в бежанския център във Военна рампа.

Това е било повод за възникване на напрежение в центъра, съобщи пред БНР Николай Чирпанлиев, директор на Агенцията за бежанците.

Съпругата на починалия 30-годишен мъж обаче твърди, че причината за смъртта му не е болест на сърцето, а измръзване заради лошите условия на живот.

Случаят надигнал вълна от недоволство сред бежанците и на място незабавно са били изпратени части на жандармерията, които да наблюдават ситуацията извън лагера.

По думите на Чирпанлиев основната причина за напрежението, което възниква в тези центрове, е свързано с искането на настанените там хора по-бързо да получат статут и да напуснат България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
58
 
! Отговори
Боце преди 10 години
Сега са около 10000 хиляди.Когато станат 200000 хиляди какво ще прави Държавата.Дали не сме обречени на фалит?
11
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия трябваше да си стоят в Сирия ида защитават страната си, а не като *** да се крият по други страни и да живеят на гърба на други хора. Трябва по-бързо да ги експулсират, а не да усложняват повече живота ни.
10
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега имаме и друг проблем-бежанците! Точно те ни липсват, но явно трябва да се ислемизираме, за да разберем за кои трябва да се гласува.
9
11
 
41
 
! Отговори
E преди 10 години
Щом са допуснали толкова години диктатура в Сирия значи и тук не трябва са жалват и реват че това или онова не било добре .Ние тук от десетилетия се опитваме .Като не им харесва да помогнат да съборим Орехарски и да си ходят по живо по здраво даже и него могат да вземат.
8
4
 
30
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Tezi sa nagli do bezobrazia mama im ***... q marsh v pustiniata da vi doie akyla v glavata
7
1
 
71
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Е ми в България е студнко не е като Сирия да бяхте бягали на ЮГ.Интересно ми е Българите ,ако бягат към Сирия как ще ни посрещнат.
6
1
 
72
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Тея ако още от сега взеха да измръзват, не знам какво ще като дойде зимата.
5
4
 
52
 
! Отговори
до днес бг преди 10 години
забелязвам че пишете всичко опростено така и хубаво да е удобно на управляващата ХУНТА...ИМАЛО Е БУНТ И ХВЪРЛЯНЕ НА КАМЪНИ И ПСУВНИ СРЕЩУ 150 ПОЛИЦАЙ И ТЕЖКА ЖАНДАРМЕРИЯ ......НИЩО важното е да се охраняма хунатат пред парламента пък другите кучат ги яли
4
2
 
119
 
! Отговори
Момо преди 10 години
Не се чувствам длъжен на сирийците, за да им съчувствам.Още повече, че няма как да им съчувствам при положение, че майка ми живее с 90? на месец в България.А и нека не забравяме, че според закона(от който никой не се интересува) те са престъпници нарушили държавната ни граница. Ако са законни бежанци нека влязат през КПП, а не през гората.
3
6
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега като падне сняг и да отлитат на юг! Търсят ми к*ра тук.
2
0
 
104
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да получат статут, ще останат тук!! А бързото даване на статут е грешка, много от тези хора са потенциално опасни за сигурността на България. И как мъж на 30 години "замръзна"? Че тогава трябва да имаме вълна от бебета и деца, предали богу дух!!!
1
20
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EDNO GARLO ZA HRANENE POMALKO