Откриха 100 незаконно пребиваващи бежанци в центъра в "Овча купел"

МВР и ДАБ направиха проверка
16 яну 2014 16:06, Анисия Иванова
14
Откриха 100 незаконно пребиваващи бежанци в центъра в "Овча купел"
Архив: Булфото

Служители на МВР и Държавната агенция за бежанци (ДАБ) направиха съвместна проверка в Регистрационно-приемателния център (РПЦ) в кв. „Овча купел“ в столицата.

В проверката са участвали служители на „Специализираните полицейски сили“, СДВР и Дирекция „Миграция“, установено е, че в РПЦ незаконно пребивават около 100 души.

Част от тях били без регистрация в ДАБ, а други са регистрирани в Агенцията с посочени несъществуващи адреси, които преди това, при подаване на писмени декларации заявявали, че разполагат с финансови средства и могат да наемат жилища за своя сметка.

Проверяващите установили и друго нарушение на правилата - незаконно проникване и самонастаняване в сградата на РПЦ–София, при което нарушителите са използвали пропуските на хора, живеещи в центъра.

Поради липсата на свободни места в РПЦ–София, с решение на ръководството на ДАБ, незаконно самонастанилите се чужденци да бъдат отведени в Центъра за временно настаняване в Харманли, след което ще бъде взето решение относно молбите им за закрила.

С оглед предотвратяване на подобни нарушения, предстоят периодични проверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ДАБМВРбежанцичужденци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Сред тях има много интелигентни хора с малки деца, но дори да не са семейни това не ги прави с нещо по-лоши. По-скоро говорим за лош късмет. Всеки може да изпадне в кризисна ситуация от война или друг катаклизъм. Институциите в България трябва да се организират и да работят адекватно. Тези чужденци са хора и трябва да им помагаме, защото и на нас може да ни се случи същото един ден. Никой не е застрахован. Светът е едно голямо село и трябва да престанем да се делим и да се дескриминираме!
11
1
 
2
 
! Отговори
Дарко преди 10 години
Само 100?! А да знаете тогава още колко има в България, дето не са открити...
10
8
 
1
 
! Отговори
SIMO преди 10 години
Штом чак сега са ги открили , значе са влезли в България по веремето на ГЕРБ , тва очначава 100 човека по 1000 долара на глава са 100 000 $ гушнали каналжиите на Цветанов
9
2
 
12
 
! Отговори
това не са бежанци преди 10 години
Откриха 100 незаконно пребиваващи бежанци от Африка ,,***,, в центъра в "Овча купел"
8
3
 
17
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
какви са тези управници дето им плащаме , вместо да ги изхвърлят там от където са дошли те ги прибират ,ах хурката трябва да играе ,друг начин нямааааааааааа
7
3
 
9
 
! Отговори
пандо преди 10 години
едно камикадзе стига
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нема такава държава!
5
1
 
21
 
! Отговори
dddd преди 10 години
Чувал съм ,че в Швеция продавали и използвали специални гривни с чип...Ред , отчетност и пълен контрол на входа...
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веднга да се закрият всички лагери в София , а в последаствие и в страната ! Веднага да започне екстрадиране на мръсната арабска и африканска *** от България - продажни медий и политически *** стига сте насаждали че това са бежанци - ТАКОВА ЖИВОТНО В БЪЛГАРИЯ НЯМА - ТОВА СА НЕЛЕГАЛНИ ПРЕСПНИЦИ ПОДЛЕЖАЩИ НА СЪД , ЗАТВОР И ЕКСТРАДИРАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!АКО ДЪРЖАВАТ ИСКА РЕД ДА ЗАПОЧНЕ ДА СИ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ! ЗАКОНА КАЗВА ЧЕ ТЕЗИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ ! НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ХРАНИМ И ИЗДЪРЖАМЕ ГЛАВОРЕЗИ - ВЪН!
3
1
 
27
 
! Отговори
Спиш ли юроде? преди 10 години
ЗА ТОВА ЛИ СТАНА БОЯ ДНЕС В ОВЧА КУПЕЛ _ БИЯТ СЕ ДА ОТВЛЕКАТ ВНИМАНИЕТО НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ, ЗА ДА СЕР ИЗМЪКНАТ ОТ ОВЧА КУПЕЛ?????????
2
7
 
5
 
! Отговори
Пффф преди 10 години
Брат, бегай за апчетата, че почна да та 'апе Джеки!
1
1
 
51
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Как 100?Тези са тотално нелегални до последната арабско-негроидно арабюха.Жалкарите от Днес за н-то път се опитват да внушат на хората със слаб характер,че смръдливите грозници са дошли тук по легален път и само онези 100 правят изключение.Днес,историята е доказала,че предателите свършват зле.Вие сте 100% предатели.Все още не е късно да се промените и да работите за НАС БЪЛГАРИТЕ,а не да обслужвате чуждите интереси за някоя кинта.Жалки сте!Колкото до изчадията от статията-вън до последното!!!