Чиновници с добри доходи се возят гратис

Не искали и да си плащат глобите, показа проверка на Столична община
Обновена: 20 фев 2014 15:52 | 20 фев 2014 15:45, Анисия Иванова
64
Чиновници с добри доходи се возят гратис
Архив: Булфото

Сред гратисчиите в столичния градски транспорт има служители на различни министерства и големи компании с доказани трудови доходи.

Това установи Столичната община, след като предприе стъпки за принудително събиране на натрупани глоби от нередовни пътници.

Според заместник-кмета по транспорта на София Любомир Христов пътуването без билет сред чиновниците не е поради финансова невъзможност, а показва отношение и нежелание да се заплаща ползваната услуга.

Христов обяви, че има 250 наказателни постановления. "Започнахме с тази дейност преди около месец. За изминалата година има издадени около 10 000 наказателни постановления, като много малка част от тях са платени доброволно."

Относно колко от тези 250 постановления са на министерски служители, Христов каза, че не разполага с тази статистика, предаде "Фокус". "По-голямата част от хората имат относително прилични доходи, което няма да ги затрудни да си платят глобата, още по-малко би ги затруднило да си купят карта", уточни той.

Зам.-кметът обаче не посочи от кои министерства са нередовните пътници. Не мога да ви кажа, не защото не желая, а тъй като не разполагам в детайли с такава  информация, посочи Христов.

Заместник-кметът е получил информацията за нередовните пътници от съдия-изпълнител, който прави проучването, за да уточни кое е лицето, какви трудови договори има и по какъв начин задълженията могат да бъдат събрани принудително.

Столичната община е предвидила 23,6 млн.лв. за покриване на евентуалните загуби на транспортните оператори през тази година. Това е с 3,1 млн.лв. повече в сравнение с изплатените средства през миналата година, съобщи още зам.-кметът. 

СОС прие днес икономическа рамка за 2014 г. за транспортното обслужване на Столична община с градски транспорт.

За 2013 г. общинските транспортни оператори са доказали 20,5 млн.лв. загуби, които са им изплатени от общинския бюджет и от Министерството на финансите, посочи Христов. Според него едва ли през тази година операторите ще претърпят по-големи загуби, което обаче ще зависи от цената на горивата. Христов подчерта, че с новите автобуси, тролеи и трамваи част от разходите на транспортните оператори би трябвало да намалеят и да се повиши тяхната ефективност.

Според зам.-кмета столичани ще получат подобрена транспортна услуга. Интервалите на движение на градския транспорт няма да бъдат намалявани, продължава и модернизацията на градския транспорт. Столичната община обсъжда и разкриването на нова автобусна линия от площад "Възраждане" до Златните мостове на Витоша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като не искат да плащат защо тогава използват градски транспорт? Да не вземат да се минат с левче, тарикати. Хем не искат да плащат, хем искат да се возят, къде дават така?
8
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да си безгранично промит мозък да се качиш в градски к*нефи и да плащаш за билет.
7
2
 
18
 
! Отговори
до инфо преди 10 години
Абе не е само гориво, заплати, ремонти, консумативи. Не са малко разходите, ама има линии където не се проверяват заради контингента и ти им плащаш превоза, че и золумите.
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 3Koгато градския транспорт заприлича на нещо нормално а не на руски катафалки с шофьори *** които пушат и миришат на стар спирт тогава ще си давам парите за билетче.
5
5
 
10
 
! Отговори
info. преди 10 години
Горивото го взимат за малко над 1.00лв.Вие си направете извода дали цената на билета е реална
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кмета да каже колко от малцинствата се возят с билети и защо контролата отказва да ги проверява. не че защитавам другите гратисчии, ама на мене какъв скандал ми вдигнаха техни служители, че не съм си маркирал картата (която е за цялата градска за 6 месеца, т.е маркирал не маркирал аз съм си платил возенето), а до мене група роми с телефони добре облечени с ехидни нагли усмивки на лице ги подминаха без проверка. Редица линнии с преобладаващ такъв контингент пътници пък виждат контрола на 6 месеца
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Чиновници с добри доходи се возят гратис" ... е, от време на време е възможно и някое *** да се вози гратис...
2
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да си безгранично нагъл да се качиш в градски транспорт без да имаш намерение да плащаш. Ако не ти харесват цените или превозните средства, тръгвай пеш тогава.
1
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ИМАТЕ КЪСМЕТА ДА УВЕЛИЧИТЕ БИЛЕТЧЕТО ПОВЕЧЕ ОТ 1 ЛЕВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА, ЧЕ СТЕ НАПУПИЛИ НОВИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ЗА ЕДИН КУП МИЛИОНИ НЕЗНАЧИ, ЧЕ НИЕ БЕДНИЯ НАРОД ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ ДА БЯХТЕ ОПРАВИЛИ СТАРИТЕ!!!!!!