Части на столицата ще са временно без вода утре

"Софийска вода" ще извършва ремонтни дейности
Обновена: 14 апр 2014 10:52 | 14 апр 2014 10:49, Анисия Иванова
0
Части на столицата ще са временно без вода утре
Снимка: Софийска вода

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съолщиха от дружеството.

Във връзка с отстраняване на авария на уличен водопровод  в с. Герман утре, 15 април, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 23:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: кв. „Кремиковци”, гр. Бухово, с. Яна, с. Желява, кв. „Сеславци”, с. Герман, с. Горни и Долни Лозен, вилна зона „Детски град”. Ще бъдат осигурени водоноски след 21.00 часа утре на адрес: кв. „Кремиковци” – пред читалището; кв. „Сеславци” – на площада; с. Желява – обръщалото на автобуса; с. Яна – пред кметството.

Във връзка с механично почистване и дезинфекция на резервоар „Изгрев” в кв. „Гниляне”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на дружеството, живеещи в района на: кв. „Гниляне”, кв. „Курило”, кв. „Изгрев”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски от 21 часа, разположени на адрес: кв. „Гниляне” – на площада; кв. „Курило” - на ул. „Вечерница” ъгъла с ул. „Търговска”, кв. „Изгрев” - на ул. „Христо Ботев” ъгъла с ул. „Надежда”.

Във връзка с монтаж на спирателни кранове и надземен пожарен хидрант по ул. „Първа Българска армия” в кв. „Орландовци” се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района: по ул. „Първа Българска армия”  от ул. „Снежник”  до ул. „Емборе”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Първа Българска армия” ъгъла с ул. „Емборе”.

Утре във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 42 и бл. 43 кв. „Лагера”, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 21:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на кв. „Лагера” бл. 42 и бл. 43. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: между бл. 42 и бл. 43.

Във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Траян Танев”  кв. „Суходол”, се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Траян Танев” от ул. „Веселин Бешевлиев” до ул. „Момина сълза” - по ул. „Кирил Христов” от ул. „Падина” до ул. „3-ти март” по ул. „Момина сълза” от ул. „Падина” до ул. „Траян Танев”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Траян Танев” ъгъла с ул. „Кирил Христов”.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Света София” - център, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 15:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Света София” от бул. „Витоша” до ул. „Лавеле”, по ул. „Лавеле” - от ул. „Позитано” до бул. „Александър Стамболийски”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Александър Стамболийски” ъгъла с ул. „Лавеле”.

На всички места, където ще се извършват ремонти, след възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx . Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари