На 13 юли пускат движението при Семинарията

Столична община ще изведе трафика от центъра към Южната дъга
Обновена: 7 юли 2014 14:05 | 7 юли 2014 13:46, Анисия Иванова
32
На 13 юли пускат движението при Семинарията
Кметът Йорданка Фандъкова проверява строителството при Семинарията. Снимка БТА

Движението при Семинарията в столицата ще бъде изцяло пуснато на 13 юли, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която днес провери как върви изграждането на обекта. Движението в района беше изцяло затворено от 1 до 6 юли поради изграждане на кръстовището на две нива.

Още по темата
Тази нощ движението е било частично пуснато. Кметът обясни, че в момента се извършват довършителни дейности на обекта.

Монтира се еластичната ограда и шумозаглушителната ограда по надлеза и се оформя пространството под него. След 15 юли ще бъде направен цялостен ремонт на оградата на Семинарията, ще бъдат подновени тротоарите по бул. "Стоян Михайловски" и бул. "Пейо Яворов" при Семинарията.

По думите на кмета в рамките на проекта ще бъде изграден нов водопровод и канал по бул. "Пейо Яворов" и бул. "Стоян Михайловски", тръбна мрежа, улично осветление. Направен е нов подлез под бул. "Пейо Яворов" при ул. "Златовръх", положен е първи пласт асфалт на западното платно на бул. "Симеоновско шосе", както и на локалните платна на бул. "Пейо Яворов".

Фандъкова обясни, че трафикът в София ще се облекчи в пъти повече след пускането на кръстовището, ще се подобри и чистотата на въздуха.

Предстоят още два етапа от този проект. Следващият е изграждане на пробив покрай болница „Токуда”, който ще изведе движението към бул. „Черни”връх и ул. „Сребърна”. Третият етап е разширението на бул. „Черни връх” до Южната дъга. В момента на терена текат отчуждителни процедури.

Идеята е след построяването на кръстовището на Телевизионната кула и на Семинарията натовареният трафик от центъра да се изведе на Южна дъга, за да не се получава тапа, допълни кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде режете лентата и закривайте държавата, че в бг-то само калпав матриал остана. Поздрав за всички които се махнаха от булгаристанското гето софия и си карат новите коли по новите пътища в белите държави. Вие в бг-то за откриването на 100 метра асфалтов път правите световна новина.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото пуснаха трамвай 7 на 09.06.2014. Защо изобщо дават някакъв срок?Но пък хубавото е,че поне те сами си вярват,както за всичко останало !
30
2
 
1
 
! Отговори
ДО 24 преди 9 години
Почти съм убеден че не е бил провинциалист, а чист шоп ! То не че 90% в София на сте от страната ...
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам всички червени комунисти да им забранят да ползват метрото, околовръсното и кръстовищата на две нива, както и новите тролейбуси, трамваи вече пристигнали и автобуси, които скоро почват да пристигат. Както и да не стъпвате по половин Витошка. То бива бива плюене и пристрастност, но я се скриите някъде с червените си убеждения. Заблуждавате само неуките хора и пенсиите с промити мозъци.
28
2
 
2
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Браво! Така се прави. А в Бургас правят кръстовища със светофари ! Светофар след светофар. А има място за кръгови, за надлези, за подлези, ама проектантите май хич не мислят за икономии на електричество, за задръстванията лятото, за безопасността и за практичността.
27
2
 
0
 
! Отговори
Друг Анонимен преди 9 години
До АнонименВие на жълтите павета ли сте раждан кореняк ***!
26
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 9 години
За да потръгнат най-накрая нещата в София, трябва да има конкуренция между политическите партии. Това означава поне да няма мнозинство на нито една партия е общинския съвет и второ, кмета да не го избираме повторно. Без конкуренция така ще бъде - както при Фандъкова, при Борисов, при Мафиянски, при Янчулев, .... Краде се като за последно и няма никакво виждане как трябва да изглежда София. В момента се става това, за което някой плати по-голям подкуп, а не това, което трябва на хората в София.
25
2
 
1
 
! Отговори
Стефка преди 9 години
До ?И кой да сложим бе гений???
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харесва ми как се получават нещата. Най-възмутен съм на едно нещо. На една бензиностанция съвсем случайно пред мен мякащ провинциалист се възмущаваше как можИло да бъде затворЙено кръстовището и колко зле било в София. Добре го наредих, въпреки че не беше най-правилното нещо да спориш с нископлатена напаст, но той не посмя да ми отговори, дори се засрами. Пак казвам- не беше правилна реакцията ми, но просто не се сдържах как някакъв, който място в София няма, обижда града.
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдааа в Софето гадно, гадно, пък червенушковците *** все натам ги тегли, а не към Видин и Монтана. Същата работа, като със загниващия капитализЪм, дето бил много гаден, а на всички партийци деата все по Лондон и Виена. Лицемери и некадърници, това са ЦоЦиалистите навсякъде по Света.
22
19
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
В София продължава да се строи на парче без капка мисъл как ще изглежда София в следващите няколко години. С този бюджет на София дето ГЕРБ го усвоява вече 8 години, София трябваше да стане по-добре от Виена. Разбира се от този бюджет 99% отиват в партийните и лични каси на ГЕРБ, а 1% отива на "полза роду".
21
22
 
8
 
! Отговори
? преди 9 години
КОГА ЩЕ Я СМЕНЯМЕ ЖЕНИЦАТА С ФАНДЪЦИТЕ?
20
13
 
19
 
! Отговори
Нойер преди 9 години
Там където ББ ряза ленти се нуждае от ремонт....
19
10
 
37
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Другари червени *** плюйте колкото искате ГЕРБ. Искам да отговорите защо Софиянци 25 години не са гласували за кмет от БСП-ДС. Не можете, защото в София живеят умни хора , а не като вашите избиратели в *** махали. Аре чао до следващите избори.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да благодаря на кметицата за новото шосе на семинарията защото на нас живещите в района ни писна да си ремонтираме колите все пак подръжката на S 600 не е евтина.Благодаря!!!
17
4
 
5
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
До ГогоНе се хаби , остави Тиквенова Зима да се състои . Тогава може да си вземеш пуканки и да гледаш мача -интерес ще да е
16
23
 
14
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Фандъкова строй благодарение на Орешарски , тази година бюджета на София е ЕДИН МИЛИАРД и ТРИСТА милиона , а Бойко отпускаше по 900 милиона .
15
28
 
12
 
! Отговори
Гого преди 9 години
За първи път от пет години насам , Орешарски отчете растеж за икономиката 1,6 до 2 % , мислете като гласувате , дойде ли пак Бойко ни чака дълги години на криза.
14
14
 
37
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Просто случихме на кмет от ГЕРБ. Цяла София се обнови и стана Европейска столица , а не като столица от Евразийския съюз. Кой каквото и да си говори всичко хубаво и полезно направено в София е от Б.Борисов и Фандъкова. Факт , който се вижда по улиците, а не като БСП чакай светло бъдеще. Да ама не . Светлото бъдеще е за Станишев и неговите приближени, а за баба Гицка от Долно *** пенсия от 134.50 лв. БСП са чорбаджии изедници.
13
3
 
5
 
! Отговори
ццц преди 9 години
До АнонименКазва се на две нива, а не двуетажно - това не е сграда, че да има етажи :X