На 13 юли пускат движението при Семинарията

Столична община ще изведе трафика от центъра към Южната дъга
Обновена: 7 юли 2014 14:05 | 7 юли 2014 13:46, Анисия Иванова
32
На 13 юли пускат движението при Семинарията
Кметът Йорданка Фандъкова проверява строителството при Семинарията. Снимка БТА

Движението при Семинарията в столицата ще бъде изцяло пуснато на 13 юли, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която днес провери как върви изграждането на обекта. Движението в района беше изцяло затворено от 1 до 6 юли поради изграждане на кръстовището на две нива.

Още по темата
Тази нощ движението е било частично пуснато. Кметът обясни, че в момента се извършват довършителни дейности на обекта.

Монтира се еластичната ограда и шумозаглушителната ограда по надлеза и се оформя пространството под него. След 15 юли ще бъде направен цялостен ремонт на оградата на Семинарията, ще бъдат подновени тротоарите по бул. "Стоян Михайловски" и бул. "Пейо Яворов" при Семинарията.

По думите на кмета в рамките на проекта ще бъде изграден нов водопровод и канал по бул. "Пейо Яворов" и бул. "Стоян Михайловски", тръбна мрежа, улично осветление. Направен е нов подлез под бул. "Пейо Яворов" при ул. "Златовръх", положен е първи пласт асфалт на западното платно на бул. "Симеоновско шосе", както и на локалните платна на бул. "Пейо Яворов".

Фандъкова обясни, че трафикът в София ще се облекчи в пъти повече след пускането на кръстовището, ще се подобри и чистотата на въздуха.

Предстоят още два етапа от този проект. Следващият е изграждане на пробив покрай болница „Токуда”, който ще изведе движението към бул. „Черни”връх и ул. „Сребърна”. Третият етап е разширението на бул. „Черни връх” до Южната дъга. В момента на терена текат отчуждителни процедури.

Идеята е след построяването на кръстовището на Телевизионната кула и на Семинарията натовареният трафик от центъра да се изведе на Южна дъга, за да не се получава тапа, допълни кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кметовете на ГЕРБ не са крали поне през последните години, защото ПРАВИТЕЛСТВОТО дава пари за крадене на общините на ДПС на село с 5 дена строи площадка за милиони вместо да я построи в града,в който те учат и прекарват 90 % от време си.ЕТО ТОВА Е КРАДЕНЕ драги ми драскачи платени, докато през това време в СОФИЯ и БУРГАС и т.н. се строят проекти с национални мащаби и се работи в партьорство с ЕС,но заради некадърните управляващи в министерствата субсидиите спират отното.Комунистите толкова могат
11
2
 
6
 
! Отговори
xax преди 9 години
На моменти вече се мисли по-глобално, не на парче и това скоро ще си личи, даже бих казал, че вече си личи. От долните 7 коментара, точно 1 е положителен, но някои неща с ремонт за няколко месеца не се оправят, а ако се развалят докато си млад после нямат променяне.
10
2
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Пич ти някога минавал ли си през телевизионната кула преди да направят това кръгово! Или само така си пишеш за да видиш дали не си забравил азбуката?
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХааХА червените *** пишат ли пишат простотиии, а Фандъкова и екипа и строят и правят София модерен град! Браво на Столична Община, дано още такива проекти реализира, та да станем и ние малко по-европейци. Червените драскачи нямат аргументи и пишат пак "мнения" и лозунги от едно време. Олигархски за 1 година фалира НЕК, изтегли още няколко милярда дългове и спря фондовете ... Работни места не откри, напротив увеличи се безработицата. ЧЕРВЕНИТЕ *** ВЪН! Скапани руски ***, комунисти.
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kak BUDA otkradna 4 milqrda? 90 kmeta sa gerberasti I vseki krade kato za posledno I dava estestveno I na bashticata. Sega Kartofenata princesa razrina Sofiq zashtoto ot tezibproekti se krade nai-tlusto. Selqndurkata e taka zavisima ot *** Borisov, chebmi e jal da I gledam smazanata fizionomiq kogato e do nego. Takiva nagli kradci kato kmetovete na GERB sme nqmali I sud I zatvorbza vsichki!
7
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност разширение на бул. Черни връх е необходимо най-вече заради светофарите. Разбира се добре ще е да се разшири целия бул. Черни връх до Околовръстното. За Околовръстното герберята защо мълчат? Там се образува една хубава тапа от Младост почти до Цариградското шосе. Какво ще изнасят към Южната дъга при такава тапа? От другата страна при Люлин също е тапа. Добре ни затапиха герберята, вървят по стъпките на Мафиянски.
6
15
 
6
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
До ИстинатаДа те разочаравом предварително - точно миналия ПОНЕДЕЛНИК минах оттам с колело - АБСОЛЮТЕН *** е това коеото е направено ТАМ . За 300-400 МЕТРА се дига пътя ей тъй , за нищо . Освен можеби ТИЯ ДЕТО СА СЕ НАГУШИЛИ като СЕ НАШМЪРКАТ да ВЛЕЗАТ У ДУПКАТА СЛЕД ТВ КУЛАТА СЛЕД ТОВА ДА ЛИТНАТ НА ИЗКУСТВЕНИЯ БАИР НА СЕМИНАРИЯТА И ТАКА ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА НА СЪРФ .
5
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато кметовете на ГЕРБ крадат като за последно, правителството на Орешарски строи и работи за хората!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с двуетажното на България и Гешов?
3
25
 
8
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Няма спор че на Телевизионната кула НЕ се получи добре. Дано тук ДА НЕ е така.
2
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато Орешарски краде като за последно кметовете на ГЕРБ строят и работят за хората!
1
7
 
25
 
! Отговори
горд социалист преди 9 години
Няма спор че на Телевизионната кула се получи добре. Дано и тук е така.