#БАНКwithme поиска оставки пред БНБ

Протестиращи настояха виновните по случая с КТБ да отидат в затвора
Обновена: 11 юли 2014 21:18 | 11 юли 2014 19:48, Веселина Йорданова
261
#БАНКwithme поиска оставки пред БНБ
Снимка: архив, БТА

Протестиращи скандираха "Оставка" пред БНБ. Пред сградата на финансовата институция се събраха стотина души

Те поставиха въпроса кой открадна 3,5 млрд. лв. от КТБ и настояха виновните да бъдат вкарани в затвора.

Още по темата
На протеста беше издигнат плакат с надпис: "Не ни стига оставка де факто - искаме оставка де юре".

Протестът под наслов #БАНКwithme беше организиран в социалната мрежа Facebook, след като днес стана ясно, че банковият лиценз на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет и сметките в банката ще бъдат прехвърлени в Креди Агрикол България. Тя пък ще бъде национализирана.

Недоволните искат оставка на УС на БНБ, включително и на управителя на банката Иван Искров. Те развяваха български знамена и знамето на Европейския съюз, свириха със свирки и биеха барабани.

Сградата на БНБ се охранява от служители на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: БНБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз попротестирах малко днес, дано кака Цецка пак прати SMS-че и утре, че не ми достигат 50 лв за морето и запрашвам за Сънито.
85
1
 
8
 
! Отговори
до 120 преди 9 години
Ами това, че справедливостта я разбираш много едностранно. Мериш с различен аршин. Защо никой не излезе да протестира почти 4 години срещу Борисов, който беше обърнал Държвата ни в бащиния ?А когато новото правителство дойде, още от втория му ден ви организира да подскачате по жълтите павете с уж някакви незивисими и справедиливи искания.
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** съм, много *** - за това ще ви кажа, ББ е в цялата схема. След гербер трева не никне!
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наливането на държавни пари в КТБ започна през 2010 по веремето на управлението на ГЕРБ. Ама явно помните колкото маймуните. Нали тогава Бойко Борисов по всички медии обясняваше, че не може да изтегли държавните пари от КТБ, защото банката щяла да фалира. Истината беше, че бяха преплетени интереси, той беше зависим от медиите на Пеевски, който стана ясно вече какъв е, а именно тези медии на Пеевски толкова години надуваха балона Борисов, под вещото дирегентство на Доган.
82
0
 
15
 
! Отговори
зa олигофрените преди 9 години
Виновни зa тaзи бaнковa дъвкa сa Пеевски и Борисов feat. Искров et.al.
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Емил Хърсев за ситуацията около КТБ: Водевилни истории, странни криминалета... Не разбрах какво иска да направи БНБ!Банката не беше болна, а беше ударена от един политик, който отново се готви да управлява
80
0
 
10
 
! Отговори
до 106 преди 9 години
Ами защото този фонд е именно за това. Той се формира, като всички банки всеки месец внасят в него известни суми, определени със закон. Важното е, че няма да се вземат от Бюджета, т.е. от данакъплатците, което Тиквената пропаганда се опитва да внушава от седмици насам.
79
2
 
4
 
! Отговори
акуд до 42 преди 9 години
Местан вруст ромските номе няма да ви минат и скоро се нещо ще се случи и тогаваопределено щегодуханякой
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ви моля, престанете да раздухвата опорните точки на Банкянския *** за 3.5 млрд. Хърсев каза, че сумата няма да надвиши милион (за рекапитализация на банката), тъй като тя никога не е била на загуба. Ако сумата е повече от 1 млрд, банката доста преди това нямало да може да извършва дейността си, а тя работеше нормално до 19 юни, преди Тиквената предизборана атака срещу нея. Фондът за гарантиране на влоговете е в размер на 2.3 млрд, така че без проблеми ще покрие необходимата сума.
77
3
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До Анонимен 101Защото откраднатите пари ще са за моя и твоя сметка, докато Василев, Шопара и други червено ***, ще си харчат, затова.
76
4
 
10
 
! Отговори
до 88 преди 9 години
И кой каза, че са 3.5 млрд - финансистът от Банкя ли ?Защото в момента в ПАНОРАМА говори Емил Хърсев и каза, че още няма нищо черно на бяло и всичките суми, които са в обращение са спекулации на различни мафиотски групи.Извинявай но за финанси вярвам повече на Хърсев, отколкото на Борисовите брътвежи.Още повече, че Хърсев даде 100% гаранция, че каквато и да е сумата няма да се ощети бюджета, т.е. данъкоплатците, а ще се вземе от Фонда за гарантиране на влоговете.
75
0
 
18
 
! Отговори
Иди Амин преди 9 години
"духай го бе, ***. тогава все още не бяхме олекнали с 3.5 милиарда. това се случи днес."1) Тогава олекнахме с над 5 милиарда, и то от резерва. 2) Днес не си "олекнал" с 3.5 милиарда, просто активите на КТБ минават в БНБ и КА.3) БНБ всъщност прави услуга на вложителите в КТБ - жертви на финансова пирамида, която Борисов се опита да запълни с 500 млн. лева държавни средства по време на мандата си.4) Заключение: толкова си ***, че заслужаваш да те стерилизират. Гените ти са ***.
74
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде бяхте когато тиквата държеше всички държавни пари в КТБ? Защо тогава мьлчахте като сливи?
73
4
 
2
 
! Отговори
българка преди 9 години
До *** Амин За това говоря.За личната ви омраза,а не да говорите по същество.Дори и да не съм права,не би трябвало да обиждате,защото и вие не ми изглеждате мн.умен.Кажете си мнението и си го отстоявайте културно.Ако си имате проблеми,си ги решавайте,а не да пишете глупости.България няма нужда от такива като вас.
72
1
 
8
 
! Отговори
se 1 преди 9 години
Съвет към народното порно събрание -> Спасете болниците, трябват Ви живи и здрави данъкоплатци, не банки.
71
2
 
7
 
! Отговори
nexussss преди 9 години
Идеята на цялата гимнастика почна да ми се изяснява май вече, а тя е следната (според мен): Едни хора искат да се накрадат като за последно преди едностранно въвеждане на еврото като официално платежно средство, но с курс различен от 1,95583 лева....най вероятно ще е по висок. И след това се сещате, че няма как да се краде по тоя безогледен начин нали? Айде лека и на печелившите честито :)
70
1
 
15
 
! Отговори
Голям смях преди 9 години
Какви протести,какви 5 лева?Нови милионери има,вие ще продължавате да работите за 150 евро,пари имате да връщате.Държавата спасява частна банка като налива милиарди,защото същата банка раздала на няколко фирми дето правят банички няколко стотин милиона.Солидарен народ ще върне парите,браво,браво.
69
4
 
8
 
! Отговори
se 1 преди 9 години
До до 70Не ми говори за бойко ага, мразя го до дъното на душата си. Мразя всеки 1 политик от 89-та насам, защото прогониха народа ни. Ще ме прогонят и мен, защото зимата ще бъде още по-тежка от всякога в България. Промяна трябва! Но не партиийна. Всички партии са едни и същи, но овцете не спират да си го слагат сами.
68
1
 
4
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до адвокат преди 9 години
Хубаво си си избрал ник от най-презряната професия- по презряна и от най-древната! Прилича ти на интелекта!
67
0
 
13
 
! Отговори
Иди Амин преди 9 години
"Сега е последния шанс да подкрепим протестиращите,защото всеки ден ще ни изненадват с лоши новини и ще грабят вс.ост.в нашата красива страна"Абе ти на 5 години ли си, или просто си природно *** ? И най-заспалия гюргевски *** вижда, че цялата тази "криза" е оркестрирана от пътуващия цирк от *** на Борисов. Той прави всичко възможно, за да дестабилизира страната и да се обяви за селски фюрер. Сега врещи на умряло, защото крадените му лични милиарди в КТБ ще станат държавна собственост.