#БАНКwithme поиска оставки пред БНБ

Протестиращи настояха виновните по случая с КТБ да отидат в затвора
Обновена: 11 юли 2014 21:18 | 11 юли 2014 19:48, Веселина Йорданова
261
#БАНКwithme поиска оставки пред БНБ
Снимка: архив, БТА

Протестиращи скандираха "Оставка" пред БНБ. Пред сградата на финансовата институция се събраха стотина души

Те поставиха въпроса кой открадна 3,5 млрд. лв. от КТБ и настояха виновните да бъдат вкарани в затвора.

Още по темата
На протеста беше издигнат плакат с надпис: "Не ни стига оставка де факто - искаме оставка де юре".

Протестът под наслов #БАНКwithme беше организиран в социалната мрежа Facebook, след като днес стана ясно, че банковият лиценз на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет и сметките в банката ще бъдат прехвърлени в Креди Агрикол България. Тя пък ще бъде национализирана.

Недоволните искат оставка на УС на БНБ, включително и на управителя на банката Иван Искров. Те развяваха български знамена и знамето на Европейския съюз, свириха със свирки и биеха барабани.

Сградата на БНБ се охранява от служители на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: БНБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
10
 
! Отговори
spok преди 9 години
Хора не се поддавайте на такива новини. Няма нужда от паника. Тръгнат ли всички да теглят парите си, оправия няма да има. Разберете, че банките дават лихви, защото инвестират парите в проекти, а не си ги кътат в трезори. Няма банка, която да оцелее след масово теглене, нито в България, нито по света.3,5млрд. не липсват. Те са дадени като кредити на определени лица, които ги дължат!Другите банки са стабилни! Нека не ги фалираме от глупост. Образовайте се, че вече на нищо не прилича тая работа.
105
1
 
8
 
! Отговори
до 157 преди 9 години
Защо не защитаваха "принципната идея" преди да се разбере за КТБ? Някой излезе ли днес да протестира срещу оправдателната присъда на Брендо или само КТБ нарушава принципите на правосъдието?
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помните ли слогана на КТБ преди време- "клиентите са ни скъпи", както и незабравимото "Елате при нас, след като направите първият си милион" Кого всъщност защитатват протестиращите? Двата милиона влог на такива като Рашидов?
103
1
 
8
 
! Отговори
нaционaл преди 9 години
Трудно се дaвa съвет или пък обяснение нa някого, тъй кaто товa често се интерпретирa кaто подценявaне нa незaвисимосстa нa този човек!С бълвочa и полировките по Ротшилдовите медии, Бългaринaе дистaнцирaн от сърцето нa проблемa, истинaтa се крие в дрешникa!Тaкa Бългaринът никогa нямa дa рaзбере къде е проблемa и срещу кaкво трябвa дa протестирa!Зaщо нямa протест зa неестествени ниските доходи нa фонa нa рaвни пaзaрни покaзaтели?
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що никой не си направи труда да пита скачоците които пак скочиха на дувара имат ли сметки в тая банка и ако имат защо са ги вложили там.Отгворът който ще получите е нямам влог или заради лихвата ! Стара бг поговорка лаком *** кръв с.ре , знае се от години че е пирамида сега да духат супата. Не заслужават спасяване.
101
0
 
3
 
! Отговори
до 147 преди 9 години
Днес ти разбра, че са задигнати, а те не са задигнати днес, а в периода 2009-2014, като пиковият момент е 2011-та година.
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Чили цъфна та върза , америкос смотан единственото което може да намериш в Чили е дрога и опасна проституция.Не да избиваш "партизани и мързеливи ***" все понятия субективни и втълпени ти от ТВ бъркоча , а избии 50 тината олигарха между другото безцветни.Гръмни и полтическите им *** , ама за това се иска топки и ресурс, аманемаш нито едното нито другото.
99
0
 
5
 
! Отговори
до 145 преди 9 години
В България нищо не е това, което изглежда на пръв поглед, явно си още зелен, щом не си наясно с това.
98
2
 
10
 
! Отговори
до 143 преди 9 години
Не бъркай чувството за дълг с политическа поръчка и агитация. Цялата шайка от типа "withme" не се ръководи от чувство за дълг, а по команда.
97
0
 
8
 
! Отговори
до 141 преди 9 години
Проблемът е, че тези там опорочават значението на истинските протести. Това не са обикновени хора.
96
1
 
4
 
! Отговори
до 140 преди 9 години
Аз знам къде са се изпарили- при приближените на собствениците на банката под формата на кредити. Интересува ме докога шайка политически активисти ще ангажират общественото внимание.
95
2
 
7
 
! Отговори
смерт преди 9 години
До АнонименЗначи трябва да оставим нещата така и да не протестираме? Добре съгласявам се в едно протестите не променят нищо, или поне свиркаджиите и платените протестери, но колко още може да издържи българина? Постоянно заминават хора от българия. Млади, стари, кой както може? Докога да мълчим, докога да търпим? Стига се нападайте Бе-се-*** - Герберасти едни и същи са всички. Това не може да продължава ако искаме Република България да я има. Нима ще оставим над хилядолетие история на вятъра?
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Набедените "протестъри" по-добре да се прибират по домовете си и да организират SMS дарения с текст DMS Vejdi Rashidov, така ще са му по-полезни, отколкото да висят по площадите.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички крадливи комунисти, партизани и мързеливи *** изпратих в лагер, а тези които бяха начело избих. Нямаше друг начин да спася Чили. 28 години държах на дисциплината, реда и образованието. Направих моята страна пример за всички други. Заедно работихме за благоденствието на всички. Вече няма комунисти, поне не са такива, които могат да мародерстват над народа. Престъпниците и криминалния контингент пратих в кариерите и мините, там голяма част от тях измряха и не успяха да навредят на народа на Чили. Алчните банкери и спонсори на Алиенде обесих още първите седмици, те грабиха и изнасяха
92
3
 
9
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Абе, тия протестиращите защо не питат Тиквата КОЙ открадна 2 милиарда от Здравната каса ? :)
91
0
 
9
 
! Отговори
смерт преди 9 години
До БанкерГ-н Банкер, всичките са за бесилото, всичките! Говори се в обществото, че цялата работа е заради 300 млн. кредит изтеглен от Пеевски, Доган и за да не го връщат се случва всичко това, капиш?
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
#bankwithmeЯсно, това са същите актьори, трансферирани към следващия проект на кръга Капитал- да защитават влоговете на милионерите в КТБ. Поне да бяха сменили стила, че да не са толкова явни. Какво означава "bankwithme" бе ***, някой от вас ще даде ли адекватно обяснение? Само в момента, в който заговориха за оставка, ми стана ясно кои са тези, поне да бяха там наистина заради влоговете, а не по политически причини. Пак се изсраха върху разбирането на хората за протест.
89
6
 
3
 
! Отговори
Банкер преди 9 години
Набива се на очи в този сайт с каква злоба и некомпетентност се плюе Б. Борисов . Искам да напомня, че другаря Станишев предложи Пеевски за шеф на ДАНС. Именно другаря Пеевски има дълг към банка КТБ в размер на 100 милиона евро. Според вас кой има интерес да фалира банката. Опорните точки от няколко дена са ясни и за децата-жестоко плюене по Б. Борисов за да се отклони вниманието от истинските виновници за фалита на банката, а именно Станишев, Пеевски, Йовчев и Цацаров.
88
0
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
UStavka...us..us..UStavka,обаче ако няма UStavka,Бойко го викат в US за spravka!!
87
2
 
4
 
! Отговори
смерт преди 9 години
Мисля, че по-удачен е варианта да се изплатят до 200 000 лева на вложител вместо да се погубва нацията. Който е имал над 200 бона спокойно може да си купи жилищи в чужбина и да започне живота си отново. Все пак никой не го е карал да инвестира в банки, пък и такива суми, защо в български банки? Буркан банк форевър! Банките не предлагат никакви предимства за българите. Винаги си надупен сега да ги спасяваме. Има толкова много банки, няма да се усети липсата на 1.