Шофьорите на линейки ще минат курс за бърза помощ

Работата ще стане по-ефективна, убеден е шефът на Спешна помощ
13
Шофьорите на линейки ще минат курс за бърза помощ
Снимка: Булфото, архив

Шофьорите на линейки ще преминат обучение за оказване на бърза помощ през есента, съобщи д-р Александър Златанов, временно изпълняващ длъжността директор на Центъра за Спешна медицинска помощ – София, по БНТ.

Според него тази мярка се налага, за да могат и те да помагат на лекарите при нужда, а и работата ще стане по-ефективна.

Още по темата
Промените в спешната помощ в София вече се реализират, макар че парите са недостатъчни, каза още шефът на спешния център.

Той е получил уверение от столичния кмет Йорданка Фандъкова, че общината е готова да отпусне средства, ако реформата доведе до по- качествено здравеопазване  в столицата.

Спешна помощ обаче продължава да отговаря на някои сигнали, които не са спешни. Златанов отбеляза, че по телефона не може да се прецени дали един случай е спешен, или не.

За да се подобри положението в Спешна помощ, д-р Златанов предложи и някои идеи.

Трябва да разделим и създадем кабинети за неотложна помощ, има база и лекари, те ще могат да работят, ще са извън практиката на личните лекари, ще работят по часово, а заплатата им може да достигне 2 хиляди лева, каза директорът на Центъра за Спешна медицинска помощ.

Имаме 5 такива оборудвани кабинета, трябва да ни помогне и Общината, допълни той. Според него тези кабинети трябва да бъдат разположени в 5 района на София.

Тази идея предстои да бъде обсъдена, за да стане ясно дали ще се реализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
#11 парамедици се казват
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им се спрат пари от заплатата заради курса за обучение и ако някой шофьор научи нещо от доктор да плаща поне половината семестър за година ако не успее да научи, да се таксува като задочник. Така ще има баланс. Болния да има правото да се пазари и договаря след като му се предостави подробна информация за лечението, а не накрая дай 5000? Шофьорите не искат да носят, освен хамали да има и охрана на ***- те и без пари ще бият някого освен ако тълпата не е по-голяма бройка, тогава се ***!
10
1
 
2
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
До Анонимен 10... викаш и двама хамали да има в линейката...
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да сложат хора, които да помагат за пренасянето на пострадалите. Стига занимавали роднини и съседи за целта...жалка история.
8
1
 
3
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
... да-а, шофьорите на линайки- половин доктори... Санитарите в болниците да изкарат курс за счетоводители, та да помагат на икономистите там. Може нЕкой от санитарита и директора на Бърза помощ да замества при необходимост... Комбайнерите от Северозападна България- на курс по ядрена физика... да заместват операторите в АЕЦ-а. И така всеки ще замества всеки в България... да му имам логиката на тоя.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя *** д-р Александър Златанов въобще виждал ли е линейка на живо че ги плещи тея глупости.Шофьора е половин доктор даже като се падне някой с потрошени кокали той командори парада по наместването в колата.
6
1
 
1
 
! Отговори
ANK преди 9 години
Имам приятел, който е шофьор на линейка. Като го слушам той е повече от половин фелшер, да не кажа доктор. През какво ли не е минавал.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
повече работа, същите пари - класика!
4
1
 
4
 
! Отговори
DDT преди 9 години
Всеки гражданин-доктор, всеки селянин медицинска сестра, а всеки доктор-емигрант. Да повишим качеството на народното здраве и спешната помощ в Ръбъ...
3
1
 
5
 
! Отговори
Да бе, да бе... преди 9 години
А санитарките в болниците ще минат бърз курс за доктори, че докторите бягат в чужбина...
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 10 години когато докторите изчезнаг шофьорите направо ще си станат доктори.
1
1
 
4
 
! Отговори
Me преди 9 години
До смехИменно и аз това си помислих- повече отговорности, същите пари. Това е България...