Отговорни хора сме, работим за проблемите на София!

Фандъкова честити празника на всички софиянци
17 сеп 2014 11:53, Анисия Иванова
10
Отговорни хора сме, работим за проблемите на София!
Йорданка Фандъкова. Снимка БТА

Не сме вълшебници, но сме отговорни хора, които работят за решаването на проблемите на града. Това заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова на празничната сесия на Столичния общински съвет по повод Деня на София.

Нека хората обичат града си, защото той е прекрасен, отбеляза Фандъкова. Тя припомни, че през последната година софиянци заедно са се изправили пред предизвикателствата на природата и допълни, че е благодарна на всички граждани, които са се присъединили към доброволческите акции и които са направили дарения за бедстващите. „Показахме, че всеки в себе си има много любов”, посочи тя, цитирана от БТА.

Ние имаме общи цели и когато работим заедно, успяваме заедно. Това, което ни обединява, е много повече от това, което ни разделя, каза кметът в поздравителното си слово.

Кметът на София честити празника на всички софиянци и на всички именници.

Председателят на групата на БСП в СОС Милка Христова каза, че тя и нейните колеги ще подкрепят всички инициативи в полза на града и неговите граждани. Ще се стараем да бъдем коректив, който няма за цел да саботира хубавите идеи, а единствено да се вземат по полезни решения. Нека да работим за това нашият град
да расте, но никога да не остарява, така както ще бъдат и неговите граждани, каза Христова.

По повод празника СОС присъди днес "Почетния знак на Столична община" на скулптора проф. Георги Чапкънов /Чара/, защото творчеството му е станало неизменна част от града, а също и на скулптора Вежди Рашидов.

"Значка на София" получи Трифон Павлов по повод 55-та му годишнина и за големия му принос като председател на фондация "Епископ Йосип Щросмайер" за възстановяване и съхраняване на национално-историческото наследство. Сред наградените днес са и архитектите проф. Иван Никифоров и Атанас Ковачев за дългогодишния им принос за градоустройството и архитектурата на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
До г-жа Фандъкова преди 9 години
Уважаема Госпожо,Моля Ви да направите "Зелена", а най-добре "Синя" зоната булевард "Славейков", "Гешов", "Борис", "България" - не се търпи от паркирали напречно на тротоара коли. Трябва майки с деца, възрастни, млади хора да слизаме на пътя с риск да бъдем сгазени. Вижте как паркират по "Каниц", "Ами Буе", Крайков", "Богдановец", "Иречек", "Григорович", няма достъп към тротоар, градини, нагло с риск да ме контузят ме изтикват от тротоара. Паркират пред гаражите - дават ги под наемНе се търпи!
7
1
 
0
 
! Отговори
фафи преди 9 години
КОЗА
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя ли кметица успешно конкурира Мафиянски по обем на кражбите от парите на София?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая всеки път като я видя и веднага ми се доповръща.
4
0
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Във Витошката грамота на цар Иван Шишман от края на 14 век областта и жителите продължават да се наричат и Средечки, името Средец продължава да се използва години след Освобождението.През 1879 година се разгаря спор за името, като жителите на града създават комитет от известни личности, който се застъпва за възстановяване на историческото име Средец. Надделява обаче становището на РУСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ и новата столица на България се нарича официално София.
3
0
 
3
 
! Отговори
До №2 преди 9 години
Извинявай, но можеш ли да дадеш примери (имена и факти) за това, кой предишен кмет направи толкова за Столицата? Софиянски? Бойко?
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая ПАК лъже
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито да им е на всички от София и всички с именни дни.