Пускат нови тролеи по линия №9 до края на месеца

Новите превозни средства са с климатик и са енергийно ефективни
Обновена: 6 окт 2014 14:10 | 6 окт 2014 13:33, Красимир Ангелов
4
Пускат нови тролеи по линия №9 до края на месеца
Снимка: Булфото, архив

Нови тролейбуси по линия №9 се очаква да бъдат пуснати този месец с приключването на ремонта на ул. "Г.С. Раковски", съобщи на пресконференция Цветан Цолов, координатор на "Проект за интегриран столичен градски транспорт".

Изпълнението на проекта по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. цели подобряването на трафика и на пътуването с градски транспорт, както и комфорта и безопасността на пътуване.

Цолов посочи, че вече е приключило изпълнението на най-големия като стойност и значимост компонент на проекта - доставката и въвеждането в експлоатация на 50 тролейбуса. С тях е обновен 90 процента от тролейбусния парк на София, подчерта той.

По думите му новите тролейбуси са пуснати в движение по линиите 1, 2 и 5, които са с най-голям поток от пътници. Новите превозни средства са енергийно ефективни, със система за управление, с която се намалява използваната електроенергия до 15 процента. Оборудвани са с климатик в салона за пътници и в кабината на шофьора.

Освен това превозните средства са достъпни за хора с увреждания и за детски колички. Осигурена е и светлинна и звукова сигнализация на първата врата за улеснение на достъпа на хора с намалено зрение.

Друга част от проекта е доставката и инсталирането на Интелигентна система за управление на движението, за която в момента се провежда обществена поръчка за избор на изпълнител. Част от проекта е и реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. "България" от бул. "Витоша" до ухо "Борово" и  обновяването на кабелната мрежа.

Вторият етап на обекта е реконструкция на около 500 метра релсов път на кръстовището на бул. "България" и бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" и ще включва и изграждането на кръстовище на две нива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
raymen преди 9 години
Айде по бързо ги сменяйте тия релси, че новоте трамвайни мотриси вече се амортизираха в тая отсечка, като минават и се клатят като за последно особено като е претъпкан трамвая.
3
1
 
0
 
! Отговори
инж.Божидар Щерев преди 9 години
Пуснете такива и по ул. Никола Габровски в Кв.Дианабад, вместо релсов път и безмислен трамвай!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нископодови ли са?
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prav da se kachi Dedoto pop,no da vnimava da ne opraska zhicite ! Da se kachi i gospozha Fandakova,zaemashta dlazhnost v Stolichna obshtina-"Obredi,rituali-"stoyki i chalami-Maria Gigova".I Rosen-"govoreshtiyat ekskurziant".