Вижте как ще изглежда военният паметник пред НДК

Столичната община представи идейния проект
Обновена: 14 окт 2014 14:08 | 14 окт 2014 11:27, Веселина Йорданова
127

Снимка: Столична община

Столичната община представи идеен проект за възстановяване на Военния паметник на софийските І-ви и VІ-и полкове на историческото му място, където сега се намира паметникът „1300 години България“.

Мемориалът на героите от двата пехотни полка е издигнат през 1934 г. На трите стени са били изписани имената на над 3000 загинали през Балканската и Първата световна война.

Още по темата
През Втората световна война бомба събаря едната стена, а в края на 70-те години на XX век събарят и другите две заради строителството на НДК.

През август общината организира допитване сред софиянци как да изглежда мястото на паметника “1300 години България“, а като резултат се наложи идеята да бъде възстановен военният паметник, който се е намирал там.

Идеята бе подкрепена и от Министерството на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужаст! Никак не се вписва в околната среда! Или друг проект, или на друго място (примерно зад хилтън).
39
8
 
12
 
! Отговори
Родолюбец преди 9 години
Сравнение с онзи отвратителен *** сътворен от бездарен комунистически *** този паметник е направо уникален. И изглежда страхотно. Крайно време е да се отървем от този паметник на руско-социалистическото робство и да издигнем такъв на истинските български герои! Дано да се изпълни и то в най-бързи срокове!
38
2
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 9 години
Ми *** на пазара, пълно е с тикви в този сезон.Всичките може да ги посветиш на бай ти "спасителя".Дори може и тиквен медал да изрежеш от някоя тиква.
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НДК да не е гробище?!?Напостроиха там какви ли не кичозни "паметници".Натрапиха паметник на "жертвите на комунизма", рушащия се паметник и той там, сега това кичозно нещо, което ще бъде поредната глупост.Нито едно от нещата, които се мъчат да завират и натрапват на градинката на НДК няма нищо общо с това място. От какъв зор всички тези кичозни и за много от гражданите досадни неща се натрапват точно там да се навират?
36
11
 
10
 
! Отговори
читател преди 9 години
Една наистина добра идея.Това не е гробище, а мемориал. Паметник на алчните и нагли окупатори може да има, а на доблестните българските войни не.И защо?
35
14
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НДК е дворец на културата и просперитета!!!Излизаш от НДК и направо влизаш в гробището!!!!! Людмила Живкова която мислеше за народа ще се обърне в гроба си!!!
34
6
 
2
 
! Отговори
Средношколец преди 9 години
До бай иванНие в училище му викахме "Шестоъгълен петохуй" (най-новата геометрична фигура)
33
11
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Не се лъжете!!!Някога това е бил края на София! Затова Мемориала е бил там!!!Сега това е центъра на София!!!!!Мемориала е важен и ако не е бил възстановен да го направят но не и в центъра на София!!!! Центъра на София не е гробище!!! Това ще подкопае авторитета и просперитета на цялата столица!
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка нация трябва да пази паметта на загиналите за нея!Браво за възстановяването на паметника.
31
16
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПАМЕТНИКА ДА СЕ ПОДМЕНИ ИЛИ ОБНОВИ НО НЕ И С НАДГРОБНИ ПЛОЧИ!~ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ НЕ Е ГРОБИЩЕН ПАРК!!!!ПИСАХ ДО КМЕТА ОТ САЙТА ТА ОБЩИНАТА МОЖЕТЕ ДА ПИШЕТЕ И ВИЕ!
30
7
 
9
 
! Отговори
dob преди 9 години
Страхотно изглежда :)
29
5
 
13
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Аз искам паметник на бате Бойко,"Спасителят от Банкя"
28
2
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Страхотно.И колко добре ще изглежда , ако махнете НДК, на негово място да се преместят паметниците, казармата и футболното игрище , та и ние, от втора мъжка гимназия , да гледаме и от време на време да си припомняме младините. А много трудно е да се направи една водна композиция ,както е в останалите столици и да гледаме нещо наистина приятно и красиво ???
27
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На гол г-з чивте пищови"- Приоритет са хората,а не паметници ! Вие луди ли сте бе?махнете я тая простотия и точка , ако има пари оправете болниците-апаратура,лекарства,база.
26
9
 
8
 
! Отговори
гого преди 9 години
Този паметник много прилича на разграден двор... Защо ли?
25
7
 
25
 
! Отговори
tarbuh преди 9 години
До 26Няма и да видиш кръст, защото според т.нар. евро-атлантически ценности, трябва да си толерантен и да не навираш традиционната си религия. Може да сложат една *** и едно гей знаме обаче, за да е политически коректно всичко. Да си хетеросексуален бял християнин е най-зле в момента.
24
5
 
15
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
НЕ ВИЖДАМ ХРИСТИЯНСКИЯ КРЪСТ. Това е паметник на убити войни християни за България, а не партизани, че да не слагате християнския кръст.
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай стига сте крали от американците ве - то бива бива , ама направете нещо по-оригинално де
22
4
 
24
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
най-сетне! доживях да махнат това грозно недоразумение Шестокрилият Петоху*ник (или май беше Петокрилият Шестох*ник) зовящо се паметник 1300 години България от пъпа на центъра.
21
2
 
6
 
! Отговори
Себайтин Ебатин преди 9 години
"Снимка: Столична община"Снимка, ахахахаха...