Метрото стига до летището през април, 70% е готово

Статуя и 4 живи дървета ще има на метростанцията, хвали се Фандъкова
30 окт 2014 16:58, Анисия Иванова
35
Метрото стига до летището през април, 70% е готово
Снимка: архив Булфото

Над 70 на сто от дейностите по изграждането на метрото до летище "София" са изпълнени, а пусковият му срок трябва да е април 2015 г. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на строителните работи. По думите й до края на месеца метростанцията ще бъде изцяло покрита.

Кметът обясни, че тази метростанция ще е лицето на София, което ще види всеки влизащ в страната. Затова тя ще е специфична - в салона на станцията ще се постави статуя на Орфей, ще има 4 живи дървета, пейки, така че хората да се чувстват уютно и комфортно.

Продължава изграждането на метрото до Бизнеспарка в "Младост 4", където около 60 процента от дейностите са изпълнени, каза още столичният градоначалник. Очаква се около 20 ноември да бъде пуснато движението в изцяло реконструирания участък на бул. "Александър Малинов". Следващата година ще се прави разширението и на останалата част от булеварда, коментира още Фандъкова.
 
Попитана как намалените доставки на газ за България от Украйна се отразяват на "Топлофикация София", Фандъкова посочи, че подаването на газ към дружеството засега е нормално и намаленото налягане не се отразява на крайните потребители.

Кметът каза, че още през лятото е било възложено на дружеството да разработи план за действие при евентуално намаляване или спиране на доставките на газ. Ако това се случи, трудностите ще бъдат сериозни, отбеляза Фандъкова.

По думите й "Топлофикация" има готовност с наличните количества мазут, които се изискват като резерв, да обезпечи за около една седмица работата на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Злобейте комунисти вие откраднах те де що има и сега завиждате и мразите там кадето се прави нещо хубаво!!! Вижте Свинята депутат и бивш вече кмет на Перник как съсипа града и го сравнето с места където управляват десни кметове !!!
5
9
 
36
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Добре е замислено за станцията за летището в София ,а то като кацнеш във Виена и влезеш в метрото или за влака все едно си в третият свят . Виена е прекрасен град , но метрото не е . Браво Фандъкова !
4
10
 
13
 
! Отговори
петров преди 9 години
Защо госпожа Фандъкова не провери качеството на завършилия ремонт на ул. "Любен Каравелов" - толкова ниско и лошо качество, като че ли е правено от слепи хора.
3
16
 
14
 
! Отговори
нали преди 9 години
Кметката през цялото време се напъва да помага на една частна такси-сомпания, като не се пускат редовни, чести и бързи автобуси от летището!!! Така се налива общинска помощ на определен бос на такситата.
2
47
 
9
 
! Отговори
аман преди 9 години
Това момиче от Самоков много бърка за визията на европейска столица. Със сигурност хората, които идват на летището, са виждали метролинии и метростанции, за какво лице говори тази самоковка, та това е проста и обикновена спирка на градски транспорт, това е обслужващо помещение, тя ще прави пейки и ще създава ют, хората на такива спирки престояват не пове от 4-5 минути. Но жената не е виждала метро в Самоков, а после на служебните екскурзии в чужбина е возена с кола!!!
1
4
 
44
 
! Отговори
ggg преди 9 години
Изгоряха горките, таксиджии, живи да ги ожали сега човек!