Пак трагедия с асансьор! Мъж падна в шахта от 14-ия етаж

Фаталният инцидент е станал в столичния квартал Сердика
Обновена: 16 яну 2015 22:48 | 16 яну 2015 22:30, Красимир Ангелов
98
Пак трагедия с асансьор! Мъж падна в шахта от 14-ия етаж
Снимка: Булфото, архив

Мъж загина на място, след като падна в асансьорна шахта от 14-ия етаж, информира МВР. Инцидентът е станал тази вечер в блок 21 на столичния квартал Сердика малко след 21 часа.

По първоначални данни мъжът е отворил вратата на съоръжението, но се оказало, че асансьорът е бил на по-горно ниво и така той е полетял в асансьорната шахта, съобщава БТА.

Още по темата

Мъжът е загинал на място, а тялото му преди малко е извадено от екипи на пожарната. Работата по случая продължава.

Това е поредният фатален инцидент с асансьор в столицата за последните няколко месеца. Само преди броени дни стана ясно, че четирима монтьори получиха обвинение за трагедията в блока на бул. „Цариградско шосе“ 115 в София през лятото. На 19 август миналата година асансьорът в сградата падна от деветия етаж. При инцидента загина жена, а друга беше тежко ранена.

На 18 октомври 2014 година пък 53-годишен мъж загина в столичния квартал „Гео Милев“, след като падна в асансьорна шахта в опит да излезне от закъсал асансьор. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мурука бил инженер , *** човек излезе
54
1
 
7
 
! Отговори
Абсурдистан преди 9 години
нация техническа...всеки от всичко разбира...професори многознайковци...
53
1
 
3
 
! Отговори
Х преди 9 години
До Анонимен 76Дори да няма прозорец ти не влизаш при затворена врата.
52
2
 
7
 
! Отговори
Х преди 9 години
Слагат лампа в асансьора-крадат я,слагат на стълбищата ,пак крадат,после падали.АКО ИМАШЕ ЛАМПИ ДА СВЕТЯТ В КАБИНИТЕ ЩЕШЕ ДА ЗАБЕЛЕЖИ,КОЛКОТО ДА Е СЛЯП ЧЕ КАБИНАТА Я НЯМА.
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са малка блоковете в които има разбирателство и се събират пари без проблем. *** е хитрец, някой друг да му плаща, да му свърши работата а той да стои и се подсмихва и потрива доволно ръце, пак ГИ минах днес. Така заринати в прастотията и хитрината си сигурно се затриваме! Казвам на всички, дребните хитрини са като дребните пари, с тях нищо не можеш да купиш.
50
5
 
3
 
! Отговори
bobo преди 9 години
До Бригадир с каскетСложи си българско знаме, не руско. Аман от продажници, дето дават акъл.
49
4
 
21
 
! Отговори
икономист преди 9 години
Щом като и по сайтовете преобладават хора , които смятат , че държавата трябва да им прави асансьорите много сме зле . Вече 25 години имаме частна икономика и всичко се плаща от собствениците . Гордеем се , че в България имаме почти 100 % частна собственост на жилищата , а не си плащаме за портиер и асансьор . Е как да стане и кой да се грижи за частната собственост. След като не можеш да плащаш не ползваш или си отиваш на село и това е .
48
7
 
3
 
! Отговори
нищо чудно преди 9 години
Ако човека е бил пушач,а асансьора не е бил саниран...
47
3
 
9
 
! Отговори
тъпа работа преди 9 години
Всичко това е резултат от години немърливост на държавата като страна която трябва да наложи контрол и санкции и на фирмите които гледат да отбият номера и да вземат парите.
46
4
 
10
 
! Отговори
Хармония преди 9 години
Хората извършват десетки стереотипни действия на ден , това се превръща в навик и се нарича динамичен стереотип.В тази ситуация можеше да са деца, възрастни , инвалиди , при които защитните реакции са естествено понижени.Не е бил кьорав падналия , заслепени от алчност са поддържащите асансьорите.Ако почнем заради малоумието на алчните и лакомите , да се оглеждаме навсякъде и във всичко , ще станем *** като тях.За да не стане това , главното днес е да се проявява лакомията , алчността , простотията , главните атрибути на капитализма
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ще е докато в БГ е в сила принципа "А бе то и така може"
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има изключително много стари асансьори в България, които отдавна е трябвало да бъдат сменени с по-нови, но един нов асансьор струва минимум 20,000 лева. Живущите в блоковете не искат да дават пари. Редно е или държавата да намери начин да ги задължи (чрез поощрения/санции), или да ги плати заедно със санирането на сградите.
43
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Този случай показва колко сме затънали в простотия и алчност. Асансьорните техници само искат пари , а живущите викат няма и толкова . При тази Андрешковщина ще се самоизтребим без война . Искаме или не трябва да разберем - ВСЯКО НЕЩО ИМА ЦЕНА , след като нямаш пари няма да ползваш в случая асансьор .
42
4
 
23
 
! Отговори
Хармония преди 9 години
Асансьора може да е амортизиран , за ремонт , негоден , всякакъв.Асансьора обаче по никакъв начин , не трябва да спре над вратата , вратата да се отваря и в празно пространство хората да летят като чували с картофи за да се пльоснат в шахтите.По никакъв начин.Абонаментното обслужване , което е задължително и частно , трябва да констатира и предотвратява всякакви подобни случай То обаче взима пари и нищо не върши.Състоянието на асансьорите са образа на днешният гниещ деградирал и разпадащ се капитализъм .Прибират парите и хората са материал , чувал с картофи.
41
2
 
21
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Лека му пръст на загиналия.Малко са хората в един вход които когато трябва да се направи ремонт са съгласни.Винаги има едни съседи които мрънкат.Според мен когато трябва да се направи подмяна на някоя част ,асансьора да се спира докато не се подмени.А не да се казва : ще изкара още.Всички се хвалят като собственици но , когато трябва да се бръкнат не можеш да ги откриеш.Постоянно табелите на фирмите по поддържането се късат.Не оправдавам никой.
40
2
 
15
 
! Отговори
nqkoi_si преди 9 години
До Анонимен 66: Всичко опира до спазване и прилагане на законите! Корупцията и беззаконието се поддържа от всеки в България, без изключение! Когато не спазваме закона и е в наша полза всичко е наред, но когато ни касае нас или ни афектира по някакъв начин казваме, че държавата е скапана! Овци, виновни сме всички ние, някои от нас опитват да променят селяндурските си наченки, но болшинството си живуркат като *** в ла*но. Не ревете, защото корупцията и беззаконието се поддържа от всички!!!!!!
39
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Около 70% от собствениците отказват да плащат за поддръжка на общите части. С какви пари техниците да ремонтират. Да не говорим че във всеки блок има по двама-трима разбирачи които бърникат навсякъде.
38
4
 
19
 
! Отговори
... преди 9 години
Всеки като тръгне да продава апартамент, се бие в гърдите че имало килерче между етажите, мазичка, не знам си какво. А въпросните килерчета, мазички, покрив, асансьор - това са етажна собственост на всички. И като такава трябва да се поддържа от живущите във входа на блока. А не само да си поддържат грозните панелки и да викат че другото не е тяхна работа. Ама като продават е тяхно (за да лапнат колкото се може повече пари) а като е за поддръжка не е тяхно. Майко Българийо, какви диваци цладни..
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
60.Ти следиш ли твоя асансьор ?Колко пъти си дал сигнал че ще падне ?Я ни просветли да разбираме от асансьори , защото не сме техници, нито организация която ги поддържа ?
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега като санират панелките ще спрат да падат от асаньорите.Когато жилището е общо на много семейства всеки си казва -аз ли да мисля за счупената врата, липсваща лампа, има домоуправители . Оказва се че никой не следи и не изисква проверка на съоръжението. *** народ наречен от турците РАЯ.Бог да прости поредната жертва на невежеството.