Луковмарш ще има, твърди са организаторите

Няма да създаваме никакви проблеми, обещават националистите
13 фев 2015 14:20, Красимир Ангелов
153
Луковмарш ще има, твърди са организаторите
Снимка: Булфото, архив

Ще проведем Луковмарш утре и няма да създаваме каквито и да е проблеми, заявиха организаторите на шествието по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Пламен Димитров, комендант на Луковмарш и председател на Български национален съюз-София, посочи, че инициативата е започнала преди 12 години и участниците в нея никога не са нарушавали обществения ред.

В последните години сме свидетели на агресивна клеветническа кампания - лъжата за нацистки характер на марша и проповядване на ксенофобски идеи, заяви Димитров и допълни, че в шествието участват представители на различни държави и религии. Според него твърдението, че ген. Луков е антисемит, не почива на никакви исторически факти.

Участниците в марша никога не са нарушавали обществения ред, няма нито едно законово основание за забрана на марша, заявиха организаторите.

Звездомир Андронов, председател на Българския национален съюз посочи, че е конституционно право на българските граждани да се събират и да изразяват мнението си и попита има ли двоен стандарт по отношение на мероприятията , които се провеждат в столицата.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че Столична община няма да позволи провеждането на Луковмарш в събота, 14-и февруари. По думите й хората единствено могат да поднесат цветя на паметника на генерал Христо Луков на ул. „Тракия".

Предвиденото факелно шествие предполага нарушаване на обществения ред, каза тогава кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поклон на героите на България! На продажниците - понеже вече не става с въже - наказание с мълчание!