Още две седмици ровят ямата на пътя за "Дружба"

Дефектите по канализационния колектор се оказали много
Обновена: 14 апр 2015 14:00 | 14 апр 2015 11:07,
14
Още две седмици ровят ямата на пътя за "Дружба"
Снимка: bgonair.bg

Булевардът за столичния кв. "Дружба" ще остане затворен за още поне две седмици заради зейналата яма на пътя. Такава прогноза направи инженер Станислав Станев.

Три шахти са били асфалтирани по време на ремонта на бул. "Христофор Колумб". Това затруднява дейността на екипите на "Софийска вода", които вече седмица се борят да отстранят възникналия проблем с канализацията на пътя за летището.

Още по темата
От дружеството съобщават, че екипи на "Софийска вода" са работили интензивно и през изминалите празнични дни, за да ремонтират авариралия канализационен колектор.

След разкриване на съоръжението на дълбочина между 6 и 8 м под нивото на асфалтовата настилка се е открила каскада от стръмни и полегати участъци на канала в продължение на около 400 м, които са изпълнени, за да бъде преодоляна разликата във височината между началото на участъка в кв. "Младост" и края в кв. "Дружба". При връзката между стръмен и полегат участък се е образувал отвор в дъното на канала, през който е изнесена земна маса, открита при плановата проверка на "Софийска вода".

В по-малка степен подобни дефекти се наблюдават в различни участъци на колектора и строителните екипи ще концентрират усилията си през следващите две седмици, за да извършат пълен ремонт на съоръжението, съобщават от дружеството.

От "Софийска вода" допълват, че е имало сериозни затруднения при достигане до колектора - много от ревизионните отвори на каскадата са затрупани още през 70-те години, когато е асфалтиран този участък от пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Борис Цветков преди 9 години
Здравейте,Борим се за по-добро транспортно обслужване в район Искър и в София.Подписка в интернет: peticiq/113429Подиска: bgreferendum.bg/petition/podpiska-podobriavane-transportno-obsluzvane-grazdani-rayon-iskar-stolichna-obshtina/Фейсбук събитие: https://facebook/events/419168334932045/Благодаря предварително за разбирането и подкрепата!Поздрави,Борис Цветков, тел. 0888 408256
7
3
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 9 години
ХА ХА ХА , че то в София 70 процента са селяни ве господа АНОНИМНИ в коментарите .
6
7
 
4
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Много селянин, много нещо. Ако се спре Интернет-а по села и паланки, и се задължат полу-човеците там, да работят, ще дръпнем доста напред.
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом една дупка я запълваме 2 седмици представете си на какъв хал сме!!!!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че Меркел не падна в ямата при посещението в София. Нямаше да има конгречулейшъни.
3
3
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Не се учудвам при положение, че президентът не може да прави разлика между Швейцарските алпи и Витоша.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко Конгречулейшъна да реже лентичката около ямата.
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гарантирано от ГЕРБ.