Софиянци да си знаят: Започват големите ремонти на пътищата

Още от понеделник стартира работата по "Цариградско шосе"
Обновена: 17 апр 2015 13:57 | 17 апр 2015 13:22, Камелия Цветанова
64
Софиянци да си знаят: Започват големите ремонти на пътищата
Снимка: Булфото, архив

Ремонтът на основната пътна артерия в София - бул. "Цариградско шосе", започва още в понеделник.

Още по темата
От 20 април ще се реконструира участъкът от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Проектът включва рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул. "Цариградско шосе" ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. "Яворов" и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19,5 млн.лв., каза Фандъкова, цитирана от БТА.

През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.

Ще бъдат изградени 12 нови улици, между които ул. "Обиколна", бул. "Тодор Каблешков" от ж.к. "Бъкстон" до бул. "Цар Борис Трети", ул. "Народен герой".

Общината планира основен ремонт на улиците "Солунска", "Княжевска", "Цар Симеон" и на още 35 вътрешноквартални улици в почти всички райони на града.

Ще се работи по улиците "Златовръх", "Мала планина" и "Бигла" в кв. "Лозенец", ул. "Шумако" в Симеоново, ул. "Рилска обител" в "Подуяне", информира кметът Фандъкова.

Тя каза, че програмата на Столичната община включва и рехабилитацията на повече от 20 моста и два транспортни тунела, като например моста на "Захарна фабрика" при бул. "Сливница", който е в изключително лошо състояние.

В началото на юни започва ремонтът на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк, предстои реконструкцията и на бул. "Дондуков".

За началото на юни е предвиден и ремонтът на Руски паметник, срокът за изпълнение на проекта е 75 дни. След като той бъде готов, ще започне и реализацията на проекта за кръстовище на две нива на бул. "Иван Гешов" и бул. "България", съобщи още кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
0
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
като правите реконструкция на Руски паметник махнете паметника и трамвая 5 да върви направо към светлото бъдеще
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко се бие в гърдите, че строи и всичко е с гаранция над 10г. Всичко е само един кьорфишек...ремонтира се непрекъснато,а така най-сладко се краде!
41
0
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 9 години
Не виждам линк. В статията в Дневник името Владимир Вазов липсва. Твоето черно на бяло няма конкретен срок за изпълнение. Проект от 2013г, нереализиран досега и без ясна перспектива кога ще се изпълни. Голо намерение. От есента на миналата година дупките са се увеличили и на брой и на размери. То и аварийно кърпене няма даже. Аз питам кога най-после ще се планира ремонт. Кога?
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 50Е нали искаше черно на бяло,сега пък...Ето ти тогава това,от 15 април и трай и рупай:1kam1/osnoven-remont-na-bul-vladimir-vazov-ot-mosta-chavdar-do-bul-botevgradsko-shose-vklyuchitelno-prilezhashtite-mu-saorazheniya/
39
1
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 9 години
Това много добре го знам. Проекти от Януари 2013г. Сега сме 2015та. Аз питам кога ще започне ремонта на моста? Ти ми отговаряш като партиен секретар. Ей, това да си гербер явно си е диагноза. Очевидно нещата няма да се случат в мандата на сегашната кметица. А мостът е в трагично състояние. Колкото и да се правиш на Матросов, това не променя факта, че си трошим колите и псуваме кметицата.
38
0
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 9 години
От как се помня все ремонти и къртежи..
37
5
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
На чети : sofiacouncil.bg/content/docs/c_f26966.pdf 1вата упомената рехабилитация.ето ти и обявената поръчка от сайта на АОП. То да си *** не е лесно, явно има някъв умствен ценз, ама с обратен знак.Защо пишеш коментар, който е чиста тролня, след като незнаеш нищо по въпроса? Свикнал си да псуваш на маса а? Еми псувай си на маса и остави хората да работят поне. Аман от профани и ***.
36
5
 
5
 
! Отговори
Аз пак... преди 9 години
До до 44Трол си ти. Аз всеки ден си троша колата там. А ти като си отворен, покажи ми къде е написано, че ще се рехабилитира целия булевард тази година. Дай източник на информацията ти. Черно на бяло.
35
7
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
Тази година ще се прави рехабилитация на целия Владимир Вазов, така че спокойно и там ще бъде оправено всичко от до. Доволен ли си ? Като са ти дали сандвич и 20 лева за тролене, поне си проверявай информацията преди това.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не помня Цариградско да е ремонтирано в тоя участък с изключение на моста - ама той беше пред падане. Ама иначе да друго си е да се ремонтира, като видинския кмет *** - булеварда разкопан и след ремонта в гадно състояние, ама пича с нова x6-ца. Трайте си червени ***, поне за София и Бургас си трайте, че тия градове откакто се управляват по-кадърно са на светлинни години вече от другите.
33
7
 
5
 
! Отговори
Аз пак преди 9 години
За пореден път питам: А мостът на бул."Владимир Вазов" кога бе другарко Фъндъкова?На лунен пейзаж е заприличал. Като след бомбардировка в Бейрут е станал. То бива дебелоочие ама вашето граници няма. Гербери ще засадя в дупките вече!
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За най-голямата гордост на Борисов АМ Люлин няма да говоря,тя освен,че глътна страшно много пари още първата зима се разпадна.Новият участък на Струма се разцепи на две.Лилето само знае да лала като шефа си.Старият участък на Струма не е мръднал.Него го строиха македонска фирма много преди "строителя на нова България"да дойде на власт.Жалки популисти,лъжци и крадци.Това са ГЕРБ.Господарите им от Вашингтон добре знаят криминалното минало на своите слуги,но умело ги контролират.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно е,че се строи и ремонтира много,но всичко това се прави абсолютно некачествено.Цариградско го правиха пет пъти при Борисов когато беше кмет.Затварят се участъци създава се напрежение и дискомфорт и накрая тържествено се открива и после всичко се разпада и руши.Бул България се разпада,улиците всяка пролет се покриват с огромни ями.Копаят за огромен МОЛ оправят улицата,после разкопават за метро.Хаос и нищо.Ясно ни е че се краде здраво,но поне да се прави качествено.
30
6
 
6
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Въпроса не е, че НЕгерберите мрънкаме. Въпроса е че ни писна от милиционери и калинки и техните протежета, вкл. и в соф.община. Какво пречеше предния път да се оправи наведнъж цялото Цариградско!!!Какво? Или цялото метро по Черни връх до околовръстното (най-напред правиха канализация, зариха я, после първо копане за метро, сега е второ копане за метро, ще има там и трето). Ще кажат нямало пари-да бе, бюджета на София е 1.5 млрд, за 10 години (калинките са на власт) са вече 15 млрд, нямало пари..
29
1
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
Ако се правят ремонти - краде се. Ако не се правят - бездейства се или няма пари защото са окрадени. Типично, като героя на един доста стар български филм "Опак човек".Наистина ни чакат тежки ремонти и много задръствания но тези ремонти са належащи. Вижте някои мостове, улични артерии ... в критично състояние са. А за мразещите София и софиянци; недейте, защото вие или вашите деца утре може да си изкрвате хляба в столицата !
28
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се кефя като чета как червените *** ги е яд :)Хак да ви е! Спукайте се от яд! От година на година София става по-хубава, с изцяло подменени булеварди и с европейски вид! Малко по малко нещата се оправят, а червените бабички измират...
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
явно не само Софиянци ами цяла България трябва да знае за пътищата в София, което слабо ги интересува....
26
0
 
12
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ремонтните фирми ша го ядат ляба!
25
1
 
8
 
! Отговори
Men преди 9 години
Един малко страничен въпрос. Как така на магистралата кръпките стоят от 20 години, а в София след всяка зима пътищата са като след бомбандировка?
24
0
 
12
 
! Отговори
До 33 преди 9 години
В нормалните държави не са имали 60 год. комунизъм