За 4 месеца: Вдигнали над 250 коли от тротоари и паркове

Глобите и сега са високи, отсече Йорданка Фандъкова
Обновена: 24 апр 2015 11:40 | 24 апр 2015 10:20, Веселина Йорданова
76
За 4 месеца: Вдигнали над 250 коли от тротоари и паркове
Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА, архив

Над 250 коли, паркирани на зелени площи и тротоари, са били вдигнати от началото на годината, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред bTV.

До момента общината е наложила 190 акта и над 1200 констативни протокола за неправилно паркиране.

"Санкциите и сега са достатъчно високи", допълни тя, но подчерта, че справянето с нерегламентираното паркиране е обща задача и гражданите трябва да работят заедно със Столична община.

Според Фандъкова сегашният контрол е достатъчно ефективен, въпреки че не винаги се правят проверки и се вдигат нарушителите. С приоритет са междублоковите пространства и зелените площи.

Още по темата

Фандъкова описа и ремонтите, които ще се извършват до края на годината.

Едно от възловите места, което предстои да бъде изцяло реконструирано, е кръговото на Руски паметник. Планът предвижда и смяна на ВиК мрежите. Трамвайната линия ще бъде изместена двупосочно по бул. "Скобелев", за да има нормален режим на кръгово движение. За първи път в столицата ще се изгради "зелена" трамвайна линия – по това трасе трамвайните мотриси ще преминават върху трева, а не върху асфалт.

След 1-ви юни започват ремонтните дейности по оставащата част от бул. "Цариградско шосе" от Алея Яворов до 4-ти километър. Там се очаква затруднение на движението, тъй като ще бъде ремонтиран и мостът над алеята.

Предвижда се и още един ремонт на възлово софийско кръстовище – това на бул. "Иван Гешов" и бул. "България". Планът е да се изгради кръстовище на две нива – горното да е с кръгово движение, а трамваят да минава отдолу, където ще има и светофар. Кога ще започне този ремонт, все още не е ясно, тъй като ще се изчака отваряне на някой от другите ремонтирани обекти, за да не се затрудни движението в столицата.

В момента тече ремонт по последния участък от пешеходната зона на бул. "Витоша", който се очаква да бъде завършен до края на юни. От 1-ви юни започва и реконструкцията от НДК до Южен парк, като са предвидени подмяна на трамвайните релси, поставяне на улично осветление, озеленяване и залесяване.  

В дългосрочен план за столицата се предвижда изграждането на повече велоалеи, подмяна на болни и стари дървета с нови, както и засаждането на още по софийските улици. Фандъкова обяви като цел над 800 дървета по улиците на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До РеалистПо каква причина, се придвишваш из София само с автомобил?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма места защото всеки дойде от село с каручката си , затова всяка трета кола по софийските пътища е с провинциална регистрация.Накрая да направят като в Лондон , такси не само за паркване а дори и за преминавене през централната част.Навсякъде камери , електронни стикери и контрол.Който иска да минава през центъра с кола 5 лв , в Лондон е 10 паунда , но и стандарта им е различен , така че с 5 лева за добро утро и в центъра ще се движат и преиждат само тролеи , трамваи и автобуси
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само най-голямата ***, фитболисти, борци и мутри паркират в Борисовата градина. Трябва мозъка да ти е колкото фъстък за да подкараш колата си по алеите където има деца и майки с колички.
27
4
 
1
 
! Отговори
Народа асвалт не яде преди 9 години
До Софиянец от селоТова че сте 30% от населението на България не ви дава право да си присвоявате повече от половината пари на държавата. Те затова хората в провинцията са бедни. Всичко отива за вас а на другите давате само трохи.
26
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
малко са хората, които не искат да паркират нормално, но в София просто няма къде да се паркира. Кой разреши безразборното презастрояване, вкл. и строежи върху общински паркинги? Сега виновниците за проблема с паркирането ще ни глобяват, а някои даже им ръкопляскат!!!! Някой да се е сетил да промени закона, така че нормите за паркоместа при новите строежи да имат реален смисъл? Сега каква е реалността - нов блок с примерно 50 жилища и 20 паркоместа. Останалите паркират навън на улицата отнемайки
25
3
 
1
 
! Отговори
Софиянец от село преди 9 години
Както някой в коментарите по-долу предложи, за да се намали броят на колите трябва да се въведат по-големи данъци за семейства с 2 и повече коли.Колите с регистрация различна от "С", "СА" и "СВ" да плащат двойно по-големи такси за синя и зелена зона
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да броиме колите в Борисовата градина - повече от 10 000 са паркирани. Улици в парка няма, също така е забранено за автомобили тъй като е пешеходна зона.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Народа асвалт не ядеОх селъо селъо писна ми от вас само да се оплаквате колко сте зле. Първо това е кмета на София и се говори за проблеми те на София с паркирането. Проблеми които възникнаха заради провинциалистите които дойдоха да живеят в София. Защо не си седят на село тогава много от проблемите нямаше да ги има София.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 22: Кажи една улица в Борисовата градина, моля
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 21Такива хиперболизирани изказвания са ми в повече ...Аз коли в алеите нито на южния парк , нито в борисовата , не съм виждал .. има такива в улиците до кортовете и до стадионите , но алеите са си алеи.И аз вчера излизам с колата и през 10 метра някакви пешеходци ми се разхождат по платното и пресичат където им падне , защото ги мързи да отидат до пешеходната пътека
20
0
 
2
 
! Отговори
Софиянец от село преди 9 години
"Хората нямат какво да ядат а тия пак ни занимават с глупавите проблеми на София. София не е България г-да оправляващи!"Напротив, приятелю, България вече е София. Според официалните данни София може да е 1.2млн, но всъщност е може би около 2млн. Така че проблемите на София касаят около 30% населението на България.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера минах през Борисовата градина - имаше поне 10 000 неправилно паркирани коли. Освен това ме псуваха, че съм излязал да се разхождам по алеите които са без ограничение на скоростта на джигитите.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре какъв е проблема там където има възможност да се разшири пространството за колите, да се асфалтира за да има къде да паркират хората, останалата част да се загради и да се оформи като градинка. Обаче това ще са разходи за общината и тя няма да печели както сега например. Най-лесно е да минеш и да наложиш глоба. С това проблема няма да се реши.
17
5
 
1
 
! Отговори
Народа асвалт не яде преди 9 години
Хората нямат какво да ядат а тия пак ни занимават с глупавите проблеми на София. София не е България г-да оправляващи!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тези високи глоби най много да се стимулира корупцията на най ниско равнище. Това прилича на онази игра в която столовете са с един по малко от участниците. В случая столовете/паркоместата са много много по малко от желаещите да паркират. Решенията са две - или се правят достатъчно паркоместа или се принуждава част от населението да се откаже от автомобила си.
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав си има много места за афалтиртане, ама прпблемът е, че " асфалт не се яде". Така, че обади се на Станишев в Брюксел да ти ги асфалтира!
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо да има програма за паркирането след като и в момента е забранено паркирането по тротоара.За вад червените *** специални разпорвдби ли да има?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се работи в друга посока , глобите са си глоби , но дори и да искаш да не нарушаваш правилата не можеш защото просто няма места за паркиране ..затова - изграждане на нови места за паркиране- двоен данък за втора кола на адресСмяна на регистрация на автомобилите и плащане на данъци там където се ползват , за да има повече средства за изграждането на нови паркоместа . - Синята зона за автомобили с рег А , 50% по ниска в Бургас , със С , СА , СВ , 50% в София и така да има стимул
12
2
 
3
 
! Отговори
bb преди 9 години
1 човек х 25 акта на ден х 10 дни = 250 акта. Какво всъщност прави целия този инспекторат през останалото време? Може да ви се струва крайно, но защо не ги уволнят всичките и да назначат нови хора?
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Данче, блажиш ли, блажиш ли??????