Бунт на бежанци във "Военна рампа", ранени са полицаи

Чужденците искали по-бързо статут на бежанец
28 апр 2015 16:12,
79
Бунт на бежанци във "Военна рампа", ранени са полицаи
Снимка: архив Булфото

Размирици избухнаха в Центъра за бежанци в столичния квартал "Военна рампа". Бунтът бил предизвикан от недоволство заради бавната процедура по издаване на документи за бежански статут, съобщи "Дарик".

При безредиците са пострадали полицаи. Напрежението е възникнало около 12:30 часа в двора на лагера.

Още по темата

Директорът на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков разказа, че напрежението е предизвикано от около 20 души. Те излезли на двора на лагера и започнали да буйстват.

Според него до сериозни инциденти не се е стигнало. По неофициална информация обаче  има няколко пострадали полицаи.

За да следят за сигурността, на място са изпратени допълнителни патрули на полицията, както и жандармерия.

Това не е първият бунт в лагера във "Военна рампа". През лятото там избухна недоволство срещу преместването на бежанци в центъра в Харманли, за да бъде освободено място за други. И тогава се наложи намесата на полицията.

Преди дни премиерът Бойко Борисов предупреди в Брюксел, че България е изправена пред проблем с бежанците заради хилядите, чакащи около нашата граница. Той беше категоричен, че на страната ни трябва да се помогне, защото всеки ден у нас влизат по 280 – 300 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, като не им харесва да си събират багажа и да се връщат там откъдето са дошли! Не стига, че някои от тях са тук вече от няколко години и доволно си живеят за наша сметка, ами имат и претенции! Като почнат да работят, да си плащат сметките и да допринасят с нещо за държавата тогава могат да претендират за каквото и да било. До тогава да са благодарни, че не сме ги върнали обратно, а ги обгрижваме.
6
0
 
29
 
! Отговори
езичник преди 9 години
тия полицаи да са чували за стрелба при самозащита? гръмни го в коленете и да си бере гайлето цял живот после да помни кога е посмял да посяга на полицаи.
5
0
 
30
 
! Отговори
българка преди 9 години
Я ги връщайте от където са дошли! Тук са ги подслонили, хранят ги, а те недоволстват! Щом не им харесва да хващат пътя!
4
1
 
39
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
от крадеца до убиеца има една крачка. и при тях е същото. ОТ НАТРАПНИКА ДО НАСИЛНИКА ИМА ЕДНА КРАЧКА. никой не ги е викал и никой не ги иска!!!! това е все едно някой непознат да ти се натрапи в къщи. ти да го нахраниш и напоиш и накрая да те набие защото не си му дал да спи и с жена ти! това емигранти ли са или нашественици?
3
0
 
57
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
При нас...бързо няма.И ние редовите българи чакаме добър живот вече 25 години,както падна бай ви Тошо,но се уредиха само шепа мафиоти;политически и...криминални.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"защото всеки ден у нас влизат по 280 300 души"... трябва ли да се добави нещо?
1
9
 
38
 
! Отговори
ТУНДЖА 1915 преди 9 години
ДАНО СЕГА ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ ОТ СОФИЯ ДА ОТИДАТ И ДА ВЪДВОРЯТ РЕД !АГИТКИТЕ ВМЕСТО ДА СЕ БИЯТ ПО СТАДИОНИТЕ ДА ОТИВАТ ДА БИЯТ СИРИЙЦИ !ПРАЩАЙТЕ ГИ КЪМ СТАРА ЗАГОРА И ЯМБОЛ, ОТ ТАМ ГИ ПОЕМАМЕ КЪМ ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ !НА ОРЪЖИЕ !!!!