TV7 под полицейска обсада. Спират ли я?

Входовете на телевизията са завардени от десетки полицаи*
Обновена: 29 апр 2015 14:17 | 29 апр 2015 13:23,
370
TV7 под полицейска обсада. Спират ли я?
Снимка: TV7

Всеки момент се очаква да бъдат спрени сървърите на TV7, с което се очаква и да бъде спряно ефирното излъчване на медията.

По думите на служебните лица там в момента се извършват "съдебни действия".

Частният съдебен изпълнител Кристина Димитрова, група хамали и много полицаи са пред студиото на медията. Те имат заповед да спрат телевизията и да изнесат имуществото й.

По информация на Нова телевизия обискът се извършва на основание на съдебен спор. Квесторите на КТБ са поискали от СГС да бъде иззето имуществото на ТВ7, но СГС се произнася, че това е национална медия и не може да бъде конфискувано.

Преди дни синдиците на КТБ обжалваха решението на СГС и правното основание за днешната акция в медията е периодът именно на това обжалване.

Полицаите са нахлули без никакво предупреждение в сградата, а десетина човека с анцузи са влезли в сервизните помещения, за да опишат техниката.

Към момента няма информация от прокуратурата и полицията за акцията в TV7.

Пред Dnes.bg PR-ът на телевизията Ани Георгиева обяви,че нямат яснота кое е предизвикало акцията на полицията в медията.

Засега е ясно, че в кабинета на изпълнителния директор на ТV7 се намира съдия-изпълнител със списък на техника, която трябва да бъде иззета.

Изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев заяви пред журналисти категорично, че телевизията ще продължи да работи.

"КТБ чрез частен съдебен изпълнител искат да изземат техниката по опис. Изведнъж, незнайно по чие нареждане, представители на банката решиха да започнат със сървърите. По този начин увреждат имущество за десетки милиони", обясни Благоев.

Изпълнителният директор обясни още, че списъкът на техниката за изземване е създаден още преди 2 месеца. "Трябваше да започнем от първа позиция, те започнаха от 130-та, което са сървърите", коментира още той.

Шефът на шесто районно Иван Пепелджийски обясни, че полицията оказва съдействие по искане на частен съдебен изпълнител. Той призна още, че не е чел делото по случая, но е знаел, че акцията ще се проведе днес. Пепелджийски заяви още, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова не е информирана за акцията.

От медията правят опити да се свържат с полицията и прокуратурата, за да разберат кой е наредил операцията в телевизията и какво цели. По думите на репортерите на телевизията инструкциите за акцията се дават по телефона, а не по списък.

Dnes.bg също прави опити да научи подробности по темата, но засега те удрят на камък.

*Обновено към 14.17 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: акцияполициясървъриTV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съмнява ме някой и да забележи че я няма тая телевизия, дори и дая спрат и да не пишат за това :)
275
2
 
4
 
! Отговори
точица преди 8 години
Ако техниката и сървърите са предмет на особен залог и са купени с необслужван заем, ест., че съдебен изпълнител трябва да ги прибере. Квесторите си вършат работата и събират недъбраното, а за това си има процедура и лицето, на което следва дс се възложи изпълнението, е ЧСИ. Не виждам нищо странно или сензационно, както се опитват да го изкарат.
274
2
 
8
 
! Отговори
Време беше преди 8 години
Нюзрум, водещата от провинцията, как само квичеше, като коледно прасе с ножа зад ухото, секунда преди да му прережат гръкляна! Оххх, КЕФФФФФФ, ревете гадове мръсни, дойде Видовден за ВАС *** мръсно долни!
273
1
 
7
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
Не дай Господи, Мерджанов и умрялата му партия да ни защитават правата!
272
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
323 е кристално ясен ! По-добър коментар едвали може да има!
271
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
свобода на словото и тв7 са нещо несъвместимо
270
2
 
17
 
! Отговори
до 307 преди 8 години
До Анонименспециалисте -те отдавна частните съдебни изпълнители нахлуват в домовете на хората и ги гонят от там .ЧАСТНА телевизия ,частна собственост -взел кредит соственикът ,не го плаща -кое точно не е ясно в случая,Собственикът на частната телевизия да не я е ипотекирал.За какъв закон говориш изобщо.или трянва ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАТИ СЪС ЗАЕМ ЗА ИДИОТИЗМА НА ЧАСТНИЯ СОБСТВЕНИК
269
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТВ7- платената телевизия ? която излъчваше поръчани репортажи в полза на Бареков,която плюеше по пръчка ? сега плачат че няма кой да им плаща разходите .
268
4
 
16
 
! Отговори
do319 преди 8 години
До Такаей , намериха начин да вмъкнат че Бат Бойко е виновен, пак -ББ взе кредита и ипотекира ТВ7,ББ е съд и прокуратура ,ББ е МВР ,ББ прави всичко в Бг -то ,ей как не успява да си почине този Бат Бойко...
267
8
 
14
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Това е "демокрация" по български, грубо нахлуване с полицейска сила, без да е имало каквото и да е било писмено предупреждение чрез съдебен изпълнител. По подобен начин нахлуха миналата година пре юни и в КТБ. Аман от показни акции, уронващи авторитета на МВР.
266
12
 
9
 
! Отговори
Така преди 8 години
Докато ни управляват такива, такова ще се случва.
265
5
 
14
 
! Отговори
ист преди 8 години
Свободата на словото за която сега пищят журналистите от ТВ 7 ,не е да обслужваш Костинбродската афера, и да изпълняваш политически поръчки. Свободата на словото е нещо свято, но ТВ 7 не са дорасли за това.
264
3
 
11
 
! Отговори
калтак преди 8 години
не ни закачайте талавизията бе еееейние от дпс и атака си искаме анадол тв или както е позната у вас тв7само дпс и атака победа да живее корана и бсп победаааа
263
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да се опитват някои да защитават ТВ7, самите те си го вкараха, мислейки, че Борисов няма да може да върже две думи и го пуснаха в ефир, а той им го наби четвъртит, като им каза да си оправят частните спорове и да не намесват държавата в тях. Който сам си го направи, друг не може да му го направи. Борисов не ми е симпатичен (както и цялата плеяда политици), но в случая е много прав - продажните и пискащи *** си получиха това, което сами си търсеха и никой друг не им е виновен.
262
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големият брат явно е скръцнал със зъби да си поразчистим малко кочинката от москали.
261
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако в България имаше гражданско общество всички журналисти от други медии щяха да излязат в подкрепа на колегите си от ТВ7.Защото утре това може да се случи с тях.Поздравления за смелото и достойно поведение на екипа който не се уплаши да се изправи срещу полицейщината в държавата.Има си други начини за уреждане на спорни взаимоотношения.А поведението на полицаите и шефа им беше толкова тъпо ,че направо бяха жалки и смешни.Мълчат и гледат тъпо,никаква адекватна реакция в очакване на заповед от
260
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ ЗАЩИТАВАМ ПОЛИЦИЯТА ,НО ТВ 7 СИ ГО ТЪРСЕШЕ ОТДАВНА ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО КОГАТО ЗАБЪРКАВА БЪРКОЧА С КОСТИНБРОД. БАРЕКА БЕШЕ В ОСНОВАТА ,НО ИМАШЕ И МНОГО ЖУРНАЛИСТИ ДЕТО ТОГАВА ТАКА МУ ПРИГЛАСЯХА А ДНЕС РЕВАТ.....
259
13
 
8
 
! Отговори
магив преди 8 години
Бойко,взимаи си магнолиите и селския анцуг и се пръждосваи.
258
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно като се стигне до кредитите на Виваком , ще изземват ли сървърите? Ще спират ли теле кома ? Ако се действа да се действа по един и същи начин.
257
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От някои коментари тук става ясно,че Борисов е бил прав когато е казал,че "имаме много лош човешки мат,рял".Хора,толкова ли ви е нисък интелектуалния потенциал та не можете да разберете,че тук не става въпрос на кого симпатизира или е сбственост някоя телевизия.Става въпрос за безпрецедентно нахлуване на държавата в лицето на силовите и органи в една национална частна телевизия.Това е недопустимо.Утре ще нахлуят така в домовете ви.Осъзнайте се.А,да попитам БТВ чия ТВ е,та само турски сериали изл