Емилия Ковачева редовно взимала 24-часови дежурства

Акушерката работила по 240 часа месечно при позволени 160 часа
1 май 2015 09:08,
125
Емилия Ковачева редовно взимала 24-часови дежурства
Снимка: архив, Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, била бебе в болница "Софиямед”, редовно е поемала 24-часови дежурства. Това сочи предварителният доклад на Агенция "Медицински одит" в лечебното заведение, съобщи BTV.

От началото на годината досега Ковачева е работила поне 240 часа месечно, става ясно от доклада. Месечно позволените часове са 160.

Още по темата
По думите на Златица Петрова, изпълнителен директор на Агенция "Медицински одит”, акушерката е била свръхнатоварена.

"Средномесечно има между 6 и 7 24-часови дежурства. Плюс 8-часовите си работни смени. Сами можете да си направите извода каква тежест е понасяла, тъй като човешките предели предполагат, че след дневно, нощно дежурство, два дни се полагат почивка”, обяснява Златица Петрова.

Както Dnes.bg писа, на пресконференция от "Софиямед” бяха категорични, че 24-часовите дежурства не са практика в болничното им заведение. Такива смени не били и практика за Ковачева, заявиха тогава от болницата. Работила по 24 часа 1-2 пъти годишно.

Проверката на медицинските инспектори показва липса на достатъчно персонал в неонатолигията на "Софиямед”.

"Минимален състав на акушерките, минимален състав на лекарите неонатолози. Има нарушения в структурата и управлението на лечебното заведение, има нарушения в стандартите по неонатология, трудовото законодателство”, допълни още д-р Златица Петрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живей(инспекцията на) труда
10
0
 
39
 
! Отговори
Dada преди 8 години
Искам да знаете че има предприятия в които работници работят и в събота и неделя, като ги карат да се подписват че са в отпуск, и не им се плаща и стотинка!!! Екобулпак!!! Да не говорим за щивашките предприятия...там е по зле и от родилното... :(
9
22
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 години
Айде стига с историите за изстрадалата душа на тази злобна биячка на бебета . Я напишете колко от тези дежурства е била принудена от ръководството на болницата да вземе и колко - доброволно. @готин лесни думи - вдигайте заплатите. Ама на какво основание. Стаж от години седене на зад...ника си и бъркане с пръст в носа? А за повишаване на квалификацията някой чувал ли е ? Четене? Явяване на изпити? Сертификати? Дипломи? Упс. Тия които реват за заплати обикновено са с един трудно завършен 8 клас
8
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ся се сетихте да проверите кой колко работи и дали е позволено, но иначе си трайкате...до следващата беля
7
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А инспекцията по труда, какво инспектира? Само за някои случаи си надигат задниците, по цял ден пият кафета. "Работят" като бюро жалби.
6
2
 
23
 
! Отговори
със свещ си го търси преди 8 години
Въпрос на време е било някой да изчатка при подобни условия на труд. Тази акушерка още не осъзнава, че е слязла от въртележката На ежедневието си, от преумора и рутина дори не проумява деянието си, даже се чуди защо е всичко това...ИЗВЪН КОНТРОЛ СА ПОДОБНИ РОБОТИЗИРАЛИ СЕ ХАЙВАНИ.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха честит ни 1 май, ден на труда...
4
0
 
22
 
! Отговори
готин преди 8 години
така е ама вдигаите заплатите за да има и хора където ще работят,както трябва а не с тези мижави заплати че хорицата си заминават за чужбина и аиде
3
0
 
42
 
! Отговори
работник преди 8 години
Другари нали се борихме за 8 часов работен ден и днес празнуваме 1 май ден на труда . Сега какво се оказа , че доброволно работим по 24 часа ,
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами да почват да валят глоби и то солени и субсидията да се преразгледа, оставки в ръководството на болницата също! наглост и безобразие е това!
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се работи! До лудост и за без пари!