Емилия Ковачева редовно взимала 24-часови дежурства

Акушерката работила по 240 часа месечно при позволени 160 часа
1 май 2015 09:08,
125
Емилия Ковачева редовно взимала 24-часови дежурства
Снимка: архив, Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, била бебе в болница "Софиямед”, редовно е поемала 24-часови дежурства. Това сочи предварителният доклад на Агенция "Медицински одит" в лечебното заведение, съобщи BTV.

От началото на годината досега Ковачева е работила поне 240 часа месечно, става ясно от доклада. Месечно позволените часове са 160.

Още по темата
По думите на Златица Петрова, изпълнителен директор на Агенция "Медицински одит”, акушерката е била свръхнатоварена.

"Средномесечно има между 6 и 7 24-часови дежурства. Плюс 8-часовите си работни смени. Сами можете да си направите извода каква тежест е понасяла, тъй като човешките предели предполагат, че след дневно, нощно дежурство, два дни се полагат почивка”, обяснява Златица Петрова.

Както Dnes.bg писа, на пресконференция от "Софиямед” бяха категорични, че 24-часовите дежурства не са практика в болничното им заведение. Такива смени не били и практика за Ковачева, заявиха тогава от болницата. Работила по 24 часа 1-2 пъти годишно.

Проверката на медицинските инспектори показва липса на достатъчно персонал в неонатолигията на "Софиямед”.

"Минимален състав на акушерките, минимален състав на лекарите неонатолози. Има нарушения в структурата и управлението на лечебното заведение, има нарушения в стандартите по неонатология, трудовото законодателство”, допълни още д-р Златица Петрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много тежки последици за психиката остава такъв побой в най- ранниябебешки период,дано се е родило бебенцето със здрава психика,та да остане все нещо от нея за напред като порасне!Дано!
30
2
 
11
 
! Отговори
до 27 бг преди 8 години
Съвършено вярно е товаНяма кадри в здравеопазването, а заплатите си стоят ниски.Сега стана ясно обаче и друго нещо.Значи и държавните и частните са един дол дренки. Заплатите са ниски в държавните,а в частните работят двойно повече. Но - Въпросът ми е ,щом вземат еднакви субсидии,как така частните болници са на печалба, а държавните затъват в дългове ??
29
4
 
4
 
! Отговори
pumiqta преди 8 години
Kakva ti umora bre i poveche sme rabotili s motikata v raka i pak ne sme se pobarkali tova ne e opravdanie tw si e pobarkana eventualno po priroda
28
3
 
17
 
! Отговори
искам да питам преди 8 години
Не оправдавам и не разбирам това, което е направила тази жена. Но искам да питам - защо тя е в ареста, а разни едри и по-едри мутри и "бизнесмени", дори депутати и всякаква друга *** не са толкова значими за нашето правосъдие, та ги пуснаха по живо, по здраво срещу минимални (за тях) суми да си ходят в къщи, да забегнат зад граница, дори и да се пазарят дали да дойдат тук, та да ги съдят? А, ето Бисеров дори си е в България и само лениво се отбелязва, че нямал доходи ама имал шофьор.
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бачкането като животно по n часа води до оскотяване а това е на всякъде и после сме били на трето място на безработни които не искат да си търсят работа
26
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, Вие оправдаващите, нормални ли сте??? Умората не е причина за извършване на престъпление! Работила съм по 270 часа месечно, няколко месеца подред в заведение, нощни смени. Трябва ли да се мисля за герой щото не съм сложила отрова в храната на хората?! Работиш - плащат ти. Точка!Вие я изкарахте светица, бе... !
25
1
 
22
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Какъв затвор за работодателя , бе човек. Как ще стане тая работа.Нали лично зам.министъра Пенков е нейн работодателработодател и той я назначава и ръководи.През 2012 г е бил назначен за управител на Софиямед и после става зам.министър.Е ,как го виждаш сам себе си да обвини в нарушаване на трудовото законодателство?
24
1
 
23
 
! Отговори
BG преди 8 години
Акушерката е направила престъпление и ще бъде осъдена. Само че, болшинството гледат много просто на нещата. Необходимо е да се насочи внимание, защо частниците болници получават пари от НЗОК (обществен ресурс) и няма ефективен контрол върху харченето на тези пари в тези структури. Друг въпрос, защо не се наема персонал, а се натоварва допълнително "доброволно", вече наличния такъв? Защо има по една акушерка на дежурство? Отговора е ясен, с минимум разход на труд максимално усвояване на субсидия!
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А колко други престъпления оправдахме,а?
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се има предвид, че шефът е комунист, вместо да и обясни, че не може да нарушава закона, наш Ганий Желев разписва турски кмет!
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оооо, тролчета се събудиха-честит празник, малки труженици!
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Манете я тая,бебето е по-важно,побликувайте как е то!
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
директора е виновен също толкова колкото акушерката , неговото се изразява в погазване на закона , с малко персонал големи печалби , най напред той трябва дае на подсъдимата скамейка , заедно с нея
18
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хиляди работници работят на 24 часови дежурства. Това не е основание за извършване на престъпление, измислете нещо друго.
17
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе да ви питам много от хората които я вините .....да ви вкарат 24 часа при ревящи бебета и утре пак на работа...кво няма да превърти....то да не като надзирателите работещи по 24 часа ама после 4 дена почивка
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАА, ТОЧНО "ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА"! КОЛКО ДРУГО НЕ ВИЖДАМЕ ПОКРАЙ ТОВА.Малки буболечки сме! Тровят ни, мачкат ни и т.н. А някои паразитират. КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА ХАПЕМ И ДА ПУСКАМЕ ОТРОВА?
15
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръмко крещим срещу последствията, а мълчим като пукали за причините! Няма такова племе!
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По бай-Тошовото време не се налагаше да бачкат инзънредно хората! А сега нали искахте капитализъм....ето така ще ви истискват като лимони господарите! И ще бачкате за без пари но пък радвайте се имате човешки права и УЖдемокрация!
13
9
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 8 години
А целта на тези описания на трудния живот на тази женица е една - ЩЕ Я ОПРАВДАВАТ . Сега с тия статии работят по спечелване състраданието на балъците. Още малко в тази насока и от обвинение в побой на бебе ще я направят в главен обвинител за тежкия труд и доброволните 24 часови смени в болниците. ГЕРОЙ с две думи.
12
4
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Абе тези директори на родилни домове,луди ли са,че позволяват някаква безмозъчна...работарка да се...вихри покрай пеленачетата.Колкото е виновна...тя,два пъти повече са виновни тези,които са й позволили,да се мота неадекватна...там.