Убили Георги с нож тип "пеперуда"

Престъплението извършено на 2 м от пейката, на която го намерили
Обновена: 5 юни 2015 10:51 | 5 юни 2015 09:40,
88
Убили Георги с нож тип "пеперуда"
Снимка: архив Булфото

16-годишният Георги Игнатов, който беше открит мъртъв в Борисовата градина, най-вероятно е убит с нож тип "пеперуда" на 2 метра разстояние от пейката, на която беше намерен от приятелката му.

Момчето е било до металната ограда на конната база в Борисовата ограда, когато е бил убит, съобщава в. "24 часа". За това свидетелстват капки кръв на мястото.

Криминалистите продължават да възстановяват събитията от 2 юни с помощта на близки и приятели на момчето.

На голям периметър около мястото на убийството са иззети десетки предмети. Намерени са и отпечатъци от маратонки, които не са на Георги, но не се знае дали са на убиеца, тъй като мястото е популярно за събиране на младежи.

При сблъсъка с нападателите си Георги Игнатов е бил прав до металната ограда, точно на ъгъла до алеята, която води към стадион "Васил Левски".

Още по темата

Часът е бил малко след 11,30 на 2 юни. След удара Георги е извадил мобилния си телефон. Обадил се на приятелката си Лора, с която имали среща в Борисовата градина и казал, че е ранен. Момчето вече е започнало да губи кръв. Направило е няколко крачки, за да стигне до двете пейки, които са една срещу друга и са преместени там от алеята. През това време е притискал с ръка раната си.

Легнал е на пейката, която била обърната към бул. "Драган Цанков", за да чака медицинска помощ. В тази поза е намерен трупът от приятелката му и друг приятел на Георги, които останали на мястото, за да чакат линейката.

В същото време нападателят и помагачът му са се оттеглили от местопрестъплението по алеята между конната база и бившия стадион "Юнак", където разследващите хвърлиха най-много усилия, за да търсят хладното оръжие, с което е убит.

Според разследващите ножът, с който е прободен ученикът, най-вероятно е тип "пеперуда" с острие от 13 см, а ударът е бил много силен. "Пеперудата" е част от аксесоарите на хулигани с профила на футболните фенове.

Четирима от привържениците на столичен клуб са били разпитвани до късно снощи в полицията във връзка с убийството. Те обаче имали алиби за деня и часа на престъплението Безпорно е установено, че нямат нищо общо с убийството на Георги. Открити са и високите близнаци, които са забелязани от Лора на местпрестъплението, но и те са разпитани и освободени.

Според министъра на вътрешните работа Румяна Бъчварова основната версия са убийството е спречкване между футболни фенове. Приятелите на Георги обаче са категорични, че той не е участвал в агитки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
65 преди 8 години
Лоша работа с това дете .Язък за него ,горко на родителите му! НО току тъй не се убива хладнокръвно с нож ,,пеперуда'',посред бял ден.Ищом момчето е лежало на пейката,значи въобще не е предполагало и не се е страхувало.За дилър ми се вижда малък,Мисля си за чужденци бежанци или някакви си там други.Може да е убит грешния човек.Но работата е сериозна.Понякога и за психясвам и се ,,филмирам''както казват младите ,ама си мисля,че има сериен убиец.Или са за донори и власта крие? УЖАС-да не дава БОГ
59
1
 
7
 
! Отговори
Ме4о преди 8 години
МОМИЧЕТО , ДИЛЪРИ или ФЕНОВЕ . Вижте къде е пейката - прикрита, а пък и е накрая на нарисуваните стени и ламарини ( п които пише "*** УМРЕТЕ") . Аз обаче смятам , че са ДИЛЪРИ.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съболезнования към родителите! Дано не четат вестници - на хартия или в Интернет.Апропо Фактор ли преписва от Днес или обратното?
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
винаги е ми е мъчно когато млади хора си заминават..нека върнат смъртното наказание.. каква държава сме?!
56
3
 
4
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Prekaleno mnogo filmi gledate!!!! Leka mu pryst :(
55
2
 
6
 
! Отговори
Бистрия тигър преди 8 години
Нищо няма да " разкрие " МеВеРе ... Ако има силен обществен натиск ще потърсят някой от контингента. Това момче не е син на мастит политик ,нито на влиятелен бизнесмен ... лека му пръст !
54
2
 
15
 
! Отговори
пейо преди 8 години
Горкото момче!бог да го прости!няма по голям кошмар от тоя,да надживееш детето си!...изрично пише ,че момчето не е ограбено,което прави още по необяснимо такова зверство!!!...Борисовата,запчва да се превръща във хулиганска арена,и човекк не знае вече дали ще излезе от там със собствените си крака!
53
7
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Този пич е като Ботев - единия с куршум в челото, другия с нож в гърдите. Велики революционери! И двамата на 2 юни.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До timi77За съжаление предложението ти е неприложимо.
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те бежанците са си наред от Сирия, обаче има една *** от Алжир, дето където ги видите и ги оставите пак ще е късно - тия трябва да се екстрадират обратно в тяхната държава, там да си безчинстват.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе нема такава държава!
49
2
 
6
 
! Отговори
kolio99 преди 8 години
До NoName това все пак е дете , обадил се е на който му е бил най-близък в този момент!
48
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля че прикриват истината - с такава жестокост футболни фенове биха първо го пребили. Това е явно мигновенно нападение и най-вероятно са хора които са искали нещо от него и са гледали бързо да се измъкнат. Футболните фенове знаят че има видеонаблюдение. По вероятно е да са именно грабители а такава жестокост най-вероятно е само и единствено от хора които са свикнали да убиват - говоря за бежанци , опитали да ограбят нещо от момчето ! Нека полицията провери това ,че вече почнаха да безчинстват
47
6
 
5
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
da oiskat ot voenite pomost 4rez satelitni snimki ste serazbere nai dobre s blizka rezolucia
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеделник и вторник "сини" фенове драскаха по улиците: "Мразя ЦСКА"... Куките е нормално да си мълчат... за сега!
45
14
 
5
 
! Отговори
Бай Член преди 8 години
Аз пък се нараних с чикийка.
44
3
 
14
 
! Отговори
aig60 преди 8 години
Полицията да търси между клошарите от района и бежанците!Те имат този метод за обири в този район.
43
3
 
36
 
! Отговори
супичка преди 8 години
Никак не е странно, че се е обадил на приятелката си първо. Наскоро участвах в пътен инцидент, след като се съвзех от нокаута (т.е няколко секунди след сблъсъка), първата ми работа беше да звънна на приятеля ми и родителите ми. Все пак си в съзнание, не знаеш какво ти има, ако ти има нещо дали ще оцелееш и звъниш на най-близките си. А да се разправяш на 112 в такъв момент, то по-скоро би те доубило от разправяне, от колкото да те спаси...
42
4
 
20
 
! Отговори
glarus преди 8 години
Тъпите Полюцаи да поискат от операторите всички номера на клиенти в отрязъка от време на убийството по локация до 50 метра от мястото и ще намерят убийците. Не е толкова трудно да се направи, в 21 век живеем вече 15 години...
41
15
 
7
 
! Отговори
Драган преди 8 години
Защо не се е обадил на 112, след като е ранен по най-бързия начин, а е звънял на тоя и оня ?? Като се обади на приятелката си, тя какво може да направи ??