Нова тапа: Затварят Витошка от Партриарха до "България"

Пускат "Ал. Малинов" до средата на август, "Черни връх" – до края
31 юли 2015 14:05,
32
Нова тапа: Затварят Витошка от Партриарха до "България"
Снимка: Булфото, ахрив

От утре бул. "Витоша" ще бъде частично затворен за движение заради ремонт в отсечката между бул. "Патриарх Евтимий" и връзката с бул. "България". Автомобилите ще се движат двупосочно в едната половина, трамвай №7 ще бъде спрян в участъка и заменен с автобус.

"Реконструкцията на бул. "Витоша", на стойност около 8 млн. лв., е част от инвестиционната програма на Столичната община", обясни пред журналисти зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, който днес провери ремонта на моста на "Захарна фабрика" и бул. "Сливница".

Още по темата

По думите му, основната част от проекта за Витошка е подмяната на релсовия път и ремонта на мостовото съоръжение над "България". Реконструкцията предвижда и подмяна на пътната настилка по булеварда, ново осветление и тротоари.

"До началото на септември първият етап от работата трябва да приключи. В зависимост от трафика и метеорологичните условия ще се прецени дали да продължи ремонтът на бул. "Витоша" до входа на Южния парк или да остане за догодина", посочи зам.-кметът. 

Христов съобщи, че в края на август ще бъде възстановено движението на кръстовището на ул. "Сребърна" и бул. "Черни връх". До средата на август ще бъде пуснато движението по бул. "Александър Малинов" в "Младост" между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Андрей Сахаров".

В срок се изпълнявала и рехабилитацията на моста на "Захарна фабрика" на стойност 3,5 млн. лв.

"Ремонт не е правен откакто мостът е построен. През пролетта имаше случаи на падащи отломки от съоръжението, състоянието му беше лошо", каза той.

Зам.-кметът информира, че на 6 август приключва работата в едното пътно платно на моста, на 7-ми започва работа в другата половина. Движението ще бъде прехвърлено в ремонтираната част. В момента се полага хидроизолацията.

Любомир Христов каза, че до началото на учебната година трябва да приключат всички ремонтни работи по съоръжението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво стана с цената на тока. Защо герберастите продължават да ни държат натъмно. 1 август е утре.
26
4
 
2
 
! Отговори
До Тато преди 8 години
По твоята логика да затварят границите и да не ни пускат в Гърция защото сме по-ниша прослойка от гърците. Или да ни изгонят от Европа защото сме от по-малки градове от техните. Имам чувството ,че някой софиянци си носят главите само за прическа
25
2
 
12
 
! Отговори
Тато преди 8 години
Абе Тато (простия му селянин) едно нещо хубаво беше направил за София и столичани: СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО. И София беше един красив, зелен, чист и спретнат град-столица. След махането на жителството се напълни със *** (селяните са честни и работливи хора, които си обичат и стоят по родните места). Всеки ден *** прииждат, а реват, че било претъпкано, мръсно, гнусно и т.н. Само Жителството ще оправи селяндурщината !!!
24
3
 
8
 
! Отговори
Луда работа преди 8 години
2 милиона българи живеят в Европа-Лондон,Мадрид,Рим,Атина,Мюнхен,Амстердам и др. и не се надуват а тези 2 милиона в клоаката София се правят на голяма работа!
23
3
 
5
 
! Отговори
! до22 преди 8 години
Лондон обитавам сега/изплащам ипотека/,живял съм и в Дъблин, иначе съм родом от Търново...По вашите критерии цяла западна Европа са селяни защото стотици милиони живеят в малки населени места! В Англия БОГАТИТЕ ЖИВЕЯТ ИЗВЪН ГРАДОВЕТЕ или имат обособени квартали в тях. Ама сте далече от този манталитет.....шопска му работа.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
придошлите елементи, с което не целя да обиждам никого, просто аз не го правя, а колкото и странно да ви звучи съм роден и отраснал в София.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До !, opi, klopi i всички ciklopi извън София и околията ѝУважаеми дами/господа НЕсофиянци, не разбирам какъв ви е проблемО? София след Освобождението /1878/ е била не повече от 12 000 души. Ясно е, че няма как да стигне до 2 млн. с естествен прираст. Притеснява ме обаче вашата "загриженост" за София. Ами като не ви интересува статията, защо пишете коментари по нея? Като не ви харесва София защо идвате тук? Колкото до изхвърлящите през прозорците на хай-лайф-лукс бих казал, че това е прийом на
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21Само не ми говори за Софиянски. Тоя е такъв крадец, стана милионер докато беше кмет. А и нямаше дупки от фирми назначени от него защото нищо не се правеше по негово време.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До !А ти кое голямо село обитаваш бе пич.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТроеж на метро - пропадане на дупка пред Лидл, две дупки на Черни Връх. за по-малко от година. На по-малок от километър - три огромнис влачища. как една дупка нямаше когато Софиянски назначаваше фирмите?
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цариградско миналага година го ремонтираха, тази година пак, догодина отново. Лъвов мост миналата година го ремонтираха, тази година - пак.На Майор Томпсън миналата годзина оправяха водоснабдяването, тази година - отново.
16
10
 
5
 
! Отговори
! преди 8 години
И най-големия селянин от западна Европа е 100 пъти по-човек от цървулите обитаващи София. Ако се знаете колко сте жалки в очите на европейците ще се гръмнете....Най-голямата простотия е да се мислиш за голяма работа, защото обитаваш някой град. Да не говорим ,че на 500 км. от София има един 20 млн . мегаполис, пред който София е като катун!
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 14 - София беше много приятен град, ама се напълни със селянии сега по принуда я ремонтират всяка година.....
14
1
 
5
 
! Отговори
До Плавник преди 8 години
Ти само до вчера ли помниш?Или може би си просто на 12-13 години и не помниш ремонтите по бул. Витоша.
13
9
 
4
 
! Отговори
opi преди 8 години
До до 7Май засегнах комплексарски шопски нерв, а? Първо, столицата ви не център на света, и има много по-добри, чисти и приятни градове за живеене в България - Пловдив, Велико Търново, Бургас и тн.; второ най-голямото село сте ВИЕ, защото сте събрани на едно място ***, мръсотия и бездомни кучета. Трето, мръсотията вие си я правите, виждал съм как си изхвърляте *** от балконите на "лукс/хайлаф" блоковете. И четвърто не се притеснявай, нямам никакво намерение да идва в мегаполиса ви!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да знаете, че се нарича бул. Витоша, а Витошка го наричат селяните ....
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този участък на бул. Витоша не го ли ремонтираха наскоро? Колко време издържат ремонтите на ГЕРБ, Фандъкова и Борисов? Година-ддве или месец-два?
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе София си е София. Ако не беше така, нямаше всички *** да дават мило и драго да дойдат тука. В бройката на *** слагам и Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова.
9
4
 
2
 
! Отговори
Нова тапа?!? преди 8 години
Днес.бг, това заглавие е супер комунистическо, не искате ли да имаме нови ремонтирани булеварди? Очевидно не...
8
3
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
***, като не те интересува, недей да четеш. Всички лежите на това, дето е в столицата и си пращат уродчетата насам, пък после не ви интересувало. Аре седете си по скапаните села, а не идвайте да цапате, селяни ***.