Петъчен трафик: Километрична тапа запуши "Цариградско"

"Нормално ли е за август? Не е истина!", възмути се гражданин
21 авг 2015 14:28,
38
Петъчен трафик: Километрична тапа запуши "Цариградско"
Снимка: bgonair.bg

По Тракия отдавна забравихме, че асфалтираха, макар воят за ремонта по магистралата из социалните мрежи да бе чутовен.

Цариградско от месеци е в ремонт, краят сякаш се не вижда, призоваха ни за търпение многократно, но какво търпение трябва да имаш, какви нерви – корабни въжета, за да изтърпиш 50 минути от Ректората до Враня.

Освен заради ремонтните дейности и отклоняването на трафика, движението тази сутрин беше допълнително усложнено заради делегация от Китай, която е на официално посещение у нас. Тя е водена от главния прокурор на Китай, който е у нас по покана на Сотир Цацаров.

От Градска мобилност обясниха за България Он Ер, че движението по "Цариградско шосе" ще е затруднено отново и регулирано от пътна полиция до 23 август, когато китайската делегация ще напусне страната.

От общината обещават, че през септември, когато София наистина се напълни, "Цариградско шосе" най-накрая ще бъде окончателно ремонтирано и пуснато за нормално движение. И тези огромни задръствания, на които бяхме свидетели през цялото лято, ще свършат.

Хората, попаднали в днешното задръстването, с право недоволстват.

"20 минути вече. Нормално ли е за август? Просто не е истина. Гледайте какво става – лудница", възмути се шофьор, който обаче признава, че имало необходимост от ремонт.

"Няма начин, трябва да се направи този булевард, беше в окаяно състояние. Пак по-добре, че го правят в отпускарския сезон", коментира той.

Шофьор на автобус пък призна, че градският транспорт е закъснял с половин час.

Жена, попаднала в пътния ад, проявява търпение, въпреки че закъснява с 50 минути за работа.

"Ако искаме да стане по-добре, ще трябва да изтърпим", рече тя.

Вижте повече във видеото на България Он Ер:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Генералът преди 8 години
селяните се возят с коли, гражданите с метро.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами вие много добре знаете какви ремонти предстоят-значи отивате на село/НЕ В гЪРЦИЯ/, вземате мотиката....и тн-мноооого ме е яд-а бе кабасакал ела при мене на село- само да държиш маркуча
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябваше изцяло да го затворят Цариградското и да го ремонтират както трябва, а не на части с по една или две отворени ленти. От такива ремонти на части, после се вижда какво е снаждането. Даже ако го бяха затворили изцяло по-малко щеше да е задръстването по другите пътища, защото всеки щеше да знае и да се пренасочи. А сега много хора знаят за задръстванията и пак се набиват на Цариградско. Ботевградско шосе, от другата страна няма трафик и се минава много бързо, но малко ум трябва
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те които се жалват само какво предлагате, как да се ремонтира без да има задръствания? То не се е пипнало нищо с десетилетия, нормално е да има проблеми като се ремонтира цялостно. Ще си планирате пътуването по-добре, избягвайте тапите и няма да има проблеми. Добре е че се ремонтира нещо и се прави ново. Хубав ден на всички :)
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕК няма угодия на тоз народ,ни по рано, ни сега докога бе хора?
18
0
 
1
 
! Отговори
хих преди 8 години
До ГеоргиВ посока морето ли ве пич...хахахаха
17
2
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Кви 50 мин, киснах 1 час от Метро до Враня преди месец ...
16
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 14 години живея в Париж -сутин задръстванията там са огромни и никой не мрънка.Сутринта и аз минах по цариградско -не беше толкова зле колкото в Париж Българите в оплакванията са много добри.
15
6
 
7
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
През 2007, пак един августовски петък, тръгнах към морето и чаках 40 мин в задръстване между Метро и светофара на Горубляне, без да има ремонт. Беше много гадно, защото не знаех кого да псувам - да има ремонт , да напсуваш кмета, а така ... много гадно, много...
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"стрОи се" другаре щото има "едни кинти" за "ОсвУяванИ" а идат избори и касата требе да ПРАЗНА че може други да са на власт послИ.КонКрачУлейшЪнс, *** бг!
13
1
 
6
 
! Отговори
Да свикват преди 8 години
... да карат леееекичко, че към Враня листопад ги чака
12
4
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
Новите софиянци си тръгват за село. Това е причината за тези задръствания.
11
10
 
13
 
! Отговори
az преди 8 години
Аз ще чакам и по 150мин ама на края да е красиво, модерно, както си трябва. Ейййй само нещо лошо да се напише начииии...като е дупки, защо не ремонтират, като ремонтират задръстване, ами това е цената...2 месеца търпение...
10
1
 
21
 
! Отговори
ексклузивно преди 8 години
От Радио Ереван съобщили, че задръстването се е получило от безветрие.
9
20
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Кметицата , май сама ще си бутне столът.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навсякъде, където движенито се регушира от КАТ или според съветите на "експертите" от КАТ стават тапи, катастрофи, непрекъснато се извършват нарушения на практика от всички. Тка е не само на Царигрдско шосе, а навсякъде, където се намеси КАТ.
7
3
 
19
 
! Отговори
Ники преди 8 години
А някой кара колелоооооо и не му пука за *** от общината.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жестока катастрофа край Струмяни. Жертвите засега са 4. След тях има и дете.
5
6
 
18
 
! Отговори
Метро преди 8 години
Има метро...........нали горивата са ви скъпи...билетите за метрото са най-евтини!
4
5
 
12
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Само незнам кой е злия гении, измислил покрай Плиска, да има само 1 платно към центъра, при положение, че като спира градския транспорт в тая единствена лента и колите спират, докато тръгне автобуса. За сравнение в посока морето, градския транспот спира в локалното платно и непречи на движещите се по главното платно. Защо именно в тази посока, движението да не е в една лента, а не в 2. Така и в двете посоки поне ще има някакво движение. Сега в посока центъра движения няма.