Поредна тапа – от "Гургулят" до "Пенчо Славейков"

Пътният участък се затваря от утре до 1 септември
24 авг 2015 20:36, Анисия Иванова
7
Поредна тапа – от "Гургулят" до "Пенчо Славейков"
Снимка: БТА

От утре до 1 септември изцяло се затваря участъкът между ул. "Гургулят" до бул. "Пенчо Славейков", обяви зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, които провери строителните дейности на бул. "Витоша".

"Никакви превозни средства няма да се движат между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Пенчо Славейков“. Срокът е до 1 септември, като целта е дотогава да бъде положен изцяло релсовият път за връзката с бул. „България” и да бъдат изпълнени пътните платна и по-голямата част от тротоарите”, обясни зам.-кметът, цитиран от "Фокус".

След 1 септември ще продължи работа по тротоарите и възстановяваме движението на трамвай №7 и пускаме автомобилното движение в участъка до връзката с бул. „България”, уточни той.

До момента ремонтът на бул. „Витоша” протича по график, каза още Христов. Той обясни, че е демонтиран старият релсов път в участъка от бул. „Ген. Скобелев” и връзката с бул. „България”. „Почти изцяло е положен новият релсов път. Остават още около 15% работа”, посочи той.

Проектът за ремонт на бул. „Витоша” до Южния парк е на стойност около 6,5 млн. лв. Христов уточни, че проектът е част от програмата, която се изпълнява със съфинансиране от европейска инвестиционна банка.

"През миналата година бяха изпълнени част от обектите. Тази година се изпълнява бул. „Цариградско шосе”, бул. „Витоша”, площад „Руски паметник”, приключва работа по асфалтирането на кръстовището на ул. „Сребърна” и бул. „Черни връх”, които са част от изпълнението на проекта на метрото”, обясни той и добави, че там движението трябва да бъде възстановено до края на август.

"По-голямата част от обектите, които са ключови и са за рехабилитация до началото на учебната година, планираме възстановяване на автомобилното движение, след което ще продължи работа, без да се възпрепятства трафика”, каза още той.

Ремонтът на бул. „Витоша” предвижда подмяната на релсов път, пътни платна, нови тротоари и осветление.  „След това ще продължи работа по двата пешеходни подлеза, които са в обхвата на този проект”, заяви той.

В момента се работи по мостовото съоръжение над бул. „България”, което също е включено в рехабилитацията на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6Ами тогава Йорданка да прояви морал и да си подаде оставката!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирате ли, Юрданка е поставено лице само. Бащицата е този който решава всичко у нас. Не мислете, че Даскалицата нещо решава. Всеки тича при тулупа от Б защото без негова благословия нищо не става, абсолютно нищо. Естествено на него му се дава процент от всичко. Както каза един преди време, тулупа взима по милион на ден. Сега София се разкопа за да се УСВОЯТ парите за изборите. Тулупа се е впил във властта в няма никога да я пусне докато е жив. Това ще ликвидира България много бързо.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гургулятаджии да му мислят...
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давай, давай, слагай още минуси, за това най-те бива!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този дето ми сложи минуса твой човек ли е, или някой шизофреник?!
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова, така ли ще останат шахтите на току що ремонтирания тротоар на спирката на Руски паметник с/у МВР болница?! Ти беше ли на откриването след ремонта?! Докога ще се гавриш с данъкоплатците?! И кога най-после ще ремонтираш тротоара на Опълченска от Сливница до Тодор Александров?! Ти пешеходците за животни ли ги имаш?!