Три протеста блокираха центъра на София в час пик

Еколози, националисти и искащи съдебна реформа се събраха в едно
Обновена: 15 дек 2015 21:06 | 15 дек 2015 19:20, Камелия Цветанова
108
Три протеста блокираха центъра на София в час пик
Снимка: Булфото

Движението в центъра на София беше парализирано тази вечер от три протеста, които тръгнаха от различни места, но в крайна сметка се събраха пред Народното събрание.

Единият беше за реформата в правосъдието и тръгна от Съдебната палата към парламента.

Еколози се събраха на паметника на "Патриарх Евтимий" и също поеха към жълтите павета.

Третият беше организаран от националистите, които са недоволни от посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу и се събраха още днес пред БНБ, защото им бе отказан протест пред турското посолство.

Преди утрешното трето четене на Конституционните промени граждани отново излязоха на шествие в защита на съдебната реформа, а към тях се присъединиха и природозащитници, заради "отсеченото правосъдие".

"Маршът на свободните" беше мотото на протеста, който започна от Съдебната палата. Той се проведе за пореден ден и започна, след като правосъдният министър Христо Иванов хвърли оставка миналата седмица.

Политици, общественици и магистрати настояха за радикална съдебна реформа. Сред тях бяха и депутатите от ДСБ Радан Кънев, Атанас Атанасов, Вили Лилков, бившият заместник-министър на правосъдието Петко Петков.

"Без правосъдие няма виновни, няма и природа” . Под това мото пък премина протестът на екозащитниците.

Според тях единственият начин да се спре незаконната сеч, корупцията и унищожаването на природата у нас е горска и съдебна реформа.

Природозащитниците скандираха, че искат природа и реформи, а не бетон.

Около 20 часа до парламента, където се събраха недоволните от трите лъча, се стигна до леко напрежение между протестиращи и полицаи.

Протестиращите искаха да пробият кордона на полицията, за да стигнат от парламента до Орлов мост, но полицията не им позволи.

По-късно обстановката се успокои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тези групи ли са вече социалистическите мързеливци?
47
10
 
18
 
! Отговори
Скоро преди 8 години
След управлението на Жан Виденов и мутренските времена дойдоха Софиянски и Костов... И си спомням за 24 часа елиминираха всички мутри! Явно пак трябва да дойдат да ни избавят от мутрата!!!
46
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОЛУ РУСКИТЕ ИБРИЦИ!РУСИЯ ---ТОВА Е ПРОКЛЯТИЕТО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ЦЯЛАТА НАЦИЯ!НИКОГА ВЕЧЕ ------РУСКИ БОТУШ В СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ!ДОЛУ 3-ТИ МАРТ.....ТОВА Е ГАВРА С БЪЛГАРИТЕ !!!!БЪЛГАРИЯ---НЕ ЗАПОЧВА ОТ.... 3-ТИ МАРТ 1877г.....!СРАМ!!!!!!
45
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агентите на ДС и Москва дирижират в България! Докога?????
44
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън всички комунисти и слагачи на Кремъл!
43
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСНАЦИТЕ --НИКОГА НЕ МОГАТ ДА НИ БЪДАТ "братя"..ха,ха,хаааааа...ЗАЩОТО 1/5 -от българите са етнически турци и мюсулмани ...РОДЕНИ ТУК И ЧИСТИ БЪЛГАРИ!НИКОЙ НЕ СИ ИЗБИРА РОДАТА И ДЕЦАТА ---САМО КОМУНИСТИТЕ, КУ""ТЕ И РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ!
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медиите са едно от основните оръжия на олигархическата мафия!
41
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Костов и Софиянски имаше надежда. Мутрите и техните медии я убиха!
40
9
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...и кво като протестират....ха,ха,хааааааааааа??!ИСКАТ, ИЛИ -НЕ...ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ В ЕС!!!!!!!ТОГАВА --ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ ПАДА...!ДА МЕ МИСЛЯТ *** , ТОГАВА.......ше падне первазене през войнишките им наполеонки.. ...!!!!
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без да съм пристрастен към която и да е партия... Живял съм през комунизма и сега..преживях доста управления..бих казал, че живях най добре по времето на Софиянски и Костов Преди тях и след тях потоп,заеми,емиграция..
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Зaмисляли ли сте секaк тaкa Горбaчов ,без ничия помощ успя дa унищожи комунизмa,дa рaзпaдне СССР...Ако СССР не се беше разпаднал Русия никога нямаше да се възроди и да стане световна сила както е в момента. СССР беше изкуствен съюз който си изигра ролята. Бъдещето е на Русия.
37
0
 
24
 
! Отговори
Протестна мрежа преди 8 години
Гадно ли ти е мутро? #Оставка!!!!Почнаха те...!!! ***.. Ти направи нашия народ най беден,най необразован,най бързоичезващият и най самозапалващият се! Освен това те ненавиждаме!!!!!Малко ти остана!!!!
36
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Асен Генов До 39Мутрата не знае какво го чака!!! Още в януари ще подаде #Оставка!!! .. Либерализацията на цената на тока ще го свали от власт дори и без нас! #Оставка мутро!!!!...Пий си хапчетата, взимай упокоителни да не сдобиеш язва или хемороиди. ГЕРБ и Бойко Борисов нямат алтернатива за сега. И да има избори пак те ще спечелят. Мекеренцата искат ставка и служено правителство зимата - нямат проблем, това е най-лесното, Бойко веднага ще подаде оставка, няма да допусне размирици.
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без правосъдие няма правова държава,а една престъпна беззаконна тоталитарна система за безнаказани престъпления като измама,корупция,грабителство и масови убийства,която прегазва човешките права и свободи и погубва живота на народа като в комунистически,нацистки и терористични системи като на Хитлер,на Сталин Мао дзе Дун, ислямска държава на радикалните ислямисти. Така че е добре че все още има българи с будна съвест които да протестират срещу политическата нонеклатура, осуетяваща промените
34
0
 
0
 
! Отговори
demokrat преди 8 години
prez komunizma patuvahme za sofiq vse edno sega za severna koreq
33
8
 
4
 
! Отговори
ПИДЕРАСы преди 8 години
И руските третополови имат право на Прайд-парад..ха.ха. Все пак България е в Европа не във варварски Сибир..ха.ха
32
0
 
0
 
! Отговори
гамен преди 8 години
има ли покрай протестиращите - хотдози ?
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа...А,бе от коя "нация" са тия "триъгални националисти".....КАТО НОСЯТ САМО ЕДНО ЗНАМЕ ..."РУСКОТО"..---------На снимката се виждат поне 7 български знамена и 1 руско. България и Русия са братски народи. За разлика от еврогейовете които ни презират и ни третират като хора втора ръка а ние им се навеждаме и знамето на ЕС стои редом до българското в президенството, парламента, във всяко едно кметство и държавна институция.
30
0
 
11
 
! Отговори
Асен Генов До 39 преди 8 години
Мутрата не знае какво го чака!!! Още в януари ще подаде #Оставка!!! .. Либерализацията на цената на тока ще го свали от власт дори и без нас! #Оставка мутро!!!!
29
0
 
16
 
! Отговори
Христо Иванов преди 8 години
Докато кръстникът на мафията - негово мюфтийско величество Бойко Методиев Борисов не си подаде оставката,няма да има реформа...защото лично той командва съдебната система... #Оставка мутро!!!!!