Три протеста блокираха центъра на София в час пик

Еколози, националисти и искащи съдебна реформа се събраха в едно
Обновена: 15 дек 2015 21:06 | 15 дек 2015 19:20, Камелия Цветанова
108
Три протеста блокираха центъра на София в час пик
Снимка: Булфото

Движението в центъра на София беше парализирано тази вечер от три протеста, които тръгнаха от различни места, но в крайна сметка се събраха пред Народното събрание.

Единият беше за реформата в правосъдието и тръгна от Съдебната палата към парламента.

Еколози се събраха на паметника на "Патриарх Евтимий" и също поеха към жълтите павета.

Третият беше организаран от националистите, които са недоволни от посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу и се събраха още днес пред БНБ, защото им бе отказан протест пред турското посолство.

Преди утрешното трето четене на Конституционните промени граждани отново излязоха на шествие в защита на съдебната реформа, а към тях се присъединиха и природозащитници, заради "отсеченото правосъдие".

"Маршът на свободните" беше мотото на протеста, който започна от Съдебната палата. Той се проведе за пореден ден и започна, след като правосъдният министър Христо Иванов хвърли оставка миналата седмица.

Политици, общественици и магистрати настояха за радикална съдебна реформа. Сред тях бяха и депутатите от ДСБ Радан Кънев, Атанас Атанасов, Вили Лилков, бившият заместник-министър на правосъдието Петко Петков.

"Без правосъдие няма виновни, няма и природа” . Под това мото пък премина протестът на екозащитниците.

Според тях единственият начин да се спре незаконната сеч, корупцията и унищожаването на природата у нас е горска и съдебна реформа.

Природозащитниците скандираха, че искат природа и реформи, а не бетон.

Около 20 часа до парламента, където се събраха недоволните от трите лъча, се стигна до леко напрежение между протестиращи и полицаи.

Протестиращите искаха да пробият кордона на полицията, за да стигнат от парламента до Орлов мост, но полицията не им позволи.

По-късно обстановката се успокои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
5
 
! Отговори
Перко преди 8 години
Тъй като гледам в момента в протеста са се впрегнали всички вредни за България. Еколози - рекетьори, Съдии (те пък с какви очи), Волен (срам и позор за България, който няма нищо общо с отношението на нашия народ към Русия, а само демагогски се възползва от него). Наистина е време в протеста да се включат полицаите, митничарите, депутатите и хилядите знайни и незнайни служители на хилядите знайни и незнайни държавни агенции. Хората на хранилка трябва да си отстояват правата.
27
0
 
19
 
! Отговори
Букурещ преди 8 години
#Оставка Мутрата и Цвинокио в затвора!!!!!!!
26
14
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
А,бе от коя "нация" са тия "триъгални националисти".....КАТО НОСЯТ САМО ЕДНО ЗНАМЕ ..."РУСКОТО"...ха,хахаааааааааааа.....ТОВА ---ЧУЖДЕНЦИ ЛИ СА ,БЕ....??!!!!/...ИЛИ ПСИХАРИ../
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън *** и болшевиките от България!
24
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох на батьо зайчетата........Спомням си 1989!Едни такива скъсаняци скачаха по площадите с мисълта че ще станат богати утре.После дойде 1997 и на сцената се изтупа Ваньо Лилавия с боен вик "Кой не скача е червен".Ваньо си оправи тотото но останалие го издухаха.Сега пак клоуни на сцената.Викове и крясъци.И............ кервана си върви.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коледният подарък за червените болшевикокомунизомилиционерски, потомствени ***, изродили се в сини, бели и какви ли още не,ще е лустрация. Да се готвят близо милион прости пиявици.
22
1
 
9
 
! Отговори
оле мале преди 8 години
алоооо журналята , бива ли така, то пък бива бива ама и вие да не знаете кога се пише 'който' и кога 'които', и всичко това да се случва в първото изречение - "три протеста, който тръгнаха"Лошото е, че това не е само при вас, масово започва да става ... ако българинът стане по-педантичен и за малките неща, големите ще започнат да се получават правилно някой ден ....неграмотност, липса на елементарна интелигентност и култура - гаранция за крах
21
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава на Русия - САЩ да се давят в канализацията..
20
20
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Кога ще спре тази простотия? Всеки ден протески на възлови места? .... хората бързат почиват един ден бързат да се приберат, защото са скапани и някакви селяни, бабички, смешни полицай протестират ... моля да се вземат мерки за да не изнервяте хората допълнително... !
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са ми интересни хората от съда за какво протестират след като за 25 г. не можахме да осъдим дори и Ц.В. за онези 4 млрд. да не говорим и че не осъдихме нито един за нищо, та със съд или без все тая в Бъргария.
18
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това интернационелен протест ли е? какво търсят тук руските националисти? Май искат да изглеждат повече смесени с останалите!
17
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 години
България сега трябва да се изчисти от комунистите. Всички са комунисти, и в червата са комунисти. Полша, Чехия, Унгария и другите от Варшавския договор се изчистиха от комунистите и затова сега там заплатите са по 2500 евра, а ние още ги търпим 70 години да съсипват България. Закон за лустрацията трябва!
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дорде не виснат 40 000 *** на въжето нема оправия
15
2
 
26
 
! Отговори
2020 преди 8 години
2020 година. Султанът, пардон, министър-председателят на България, Абдуллах Гюл, призовава нацията да бъде толерантна с българското малцинство!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 3. Скоро, скоро, колко скоро? След 10 години май.
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само не ми стана ясно чедата на пеевските медии, т.н атакисти, защо ги наричате "националисти" ?
12
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поне да пребият Сидеров таман са се насъбрали поне нещо да свършат
11
3
 
2
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До 8 анонимник. По твоите т.ъ.п.и бакалски сметки другите каква подкрепа имат, а? 0.12%.
10
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
атакистите може да маршируват към белене. Най-подходящото място за тях.
9
12
 
7
 
! Отговори
Теменужка преди 8 години
И това ли вече ще видим - Костовисти и Атакисти заедно - коалиция КОТАКА.