Тръгвайте на път въоръжени с търпение!

Светофарите в столицата със спецрежим, обеща Любомир Христов
19
Тръгвайте на път въоръжени с търпение!
Снимка: Булфото

Тръгвайте на път въоръжени с търпение и не търсене непрекъснато най-бързата лента, за да не създавате допълнителен хаос. Такъв съвет отправи зам.-кметът на София Любомир Христов на хилядите столичани, които ще напуснат София за предстоящите празници.

Той прогнозира, че между 200 – 250 хиляди коли ще излязат извън София като потокът започва от днес, а пикът ще е на 3 януари, когато столичани ще се върнат. Според него, въпреки добрата организация, струпването на много коли в кратък интервал от време ще създаде трудности на шофьори и полиция.

Още от днес следобед светофарите на пътните артерии, които извеждат трафика извън София, ще бъдат с нова програма и удължен зелен сигнал.

Очакванията са, че най-натоварени ще са пътните трасета към граничните пунктове и към Черноморието, обясни шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

По негова прогноза адът на пътя ще е на 3 януари, защото много хора са слели почивните дни по Коледа и Нова година, но все пак на 4 ще са на работа.

Лазаров увери, че няма ремонти по пътищата, които да доведат до „тапи“ на места, а и не очаква да има проблеми със сняг и лед, защото прогнозата за времето вещае слънце. Все пак ще има мъгли, а заради по-ниските температури през нощта, се образува леко заледяване на пътищата сутрин, но пътните настилки се обработват с химикали.

Още от днес от 16 ч. се забранява движението на камиони, за да не се затруднява допълнително трафикът. Ограниченията важат за магистралите Марица, Тракия, Струма, Хемус, както и пътя през Ккресненското дефиле до ГКПП „Кулата“, първокласния път от Русе до Велико Търново и входа от "Дунав мост" - 2.

Забраната важи днес от 16 ч. До 21 ч., в неделя от 14 ч. до 21 ч., а на 30 от 16 ч. до 21 ч. и на 3-ти отново от 14 ч. до 21 ч.

На горещи точки ще има екипи на „Пътна полиция“ и АПИ, които ще следят да няма движение на ТИР-ове.

700 пътни служители ще са по пътищата, за да поддържат мрежата и най - вече да се справят със заледяванията през нощта, обясни Лазаров. 1150 пожарникари и спасителите ще имат готовност да се намесят в критични ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имат търпение в запас - това са преди всичко люде дето си клатят м***дите по цел ден. Инак ако са работили въобще няма да им е до пътуване и то по тия пътища!
14
4
 
2
 
! Отговори
пешо преди 8 години
Ми богати са щото имат крави и прасета.слагат ги у буркани и със саковете във квартирата у село драгалевци.раборят за по 500лева.живеят по десет *** във една квартира за да си делят наема.взимат бързи кредити. За да ходят на море.и не 10%а 80%са селяци!!!не селяни.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по-противен град от София измежду големите градове в България. За населението важи същото. Съжалявам софиянчета, но е така.
12
2
 
1
 
! Отговори
Or преди 8 години
Любчо, много ги рекламираш тия светофари. Що не кажеш как ги подменят без обществена поръчка
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне 250000 човека от 2,5 милионна Софя са много богати, т.е. 10 % от населението. Та тези хора ще се юрнат да почиват. Какви селяни ви гонят? Те и селяните ще се приберат, ама добреди 150 г. София е била село, та какави граждани са софиянци ми е интересно. Или тези от Село "Горна баня" сега се водят граждани кореняци? Същото важи и за селата "Драгалевци", "Банкя" и т.н.
10
9
 
2
 
! Отговори
яде сланина преди 8 години
Като всички ""Бурканиета""напуснат софия кмета да бетонира всички входове на града със 10 метрови огради та тая селска *** да седи там от каде е дошла.щото не се живее от макета дъгета майни и още незнайни цървуля.
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако можеше всеки ден да е празник и Тях да ги няма!!!!
8
2
 
2
 
! Отговори
Razvitie преди 8 години
Eto kak ste razvivame bg patna mreja i bg magistrali -:-)na otivane plastame magistalna patna taksa:-)na vrastane pak plastame magistralna patna taksa:-)sledvastia weekend pak taka:-)sledvastite praznici pak takaPolzata ot magistralnite patni taksi e ogromna za blagoto na bg narod!:-)Priatno patuvane, veseli paznici i stastlivo zavastane!:-)
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
въоражени с 9мм само, *** са масово на пътя. Чакам да чета за 4 пъти повече катастрофи по празниците.
6
6
 
3
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Обяснете ми?В две държави ли живеем?Така въпросните софиянци почиват.Защото останалата част от България ще си работи, може би само двата следобед на коледа и НГ няма да работят.Нещо сгрешихме ли някъде?
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не им е лесно на софиянци. Хем искат да са столица, хем не искат провинциалисти. Заградете се с мрежа като на турската граница.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
още 2 статии трябват такива за днес, че да имат хората къде да хейтват, трябва място за изява! :)
3
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
az sam ot edin provencialen grad abe kato se izsipaxa tia (sofianci) kato se varnaxa v rodniq si grad i zadrastixa grada s koli ne moje6 da mradne6 nikade
2
3
 
11
 
! Отговори
! преди 8 години
от сайта пускат втора серия хейт ! Нека омразата започне да се лее СЕГА !
1
5
 
15
 
! Отговори
Местен преди 8 години
Обичам София по Коледа. Шофира си се като едно време.