Абсурд: Плащаш "Синя зона", но ти слагат скоба и искат 30 лв.

"Няма нарушение от наша страна", оправдават се от градска мобилност
15 мар 2016 12:22,
55
Абсурд: Плащаш "Синя зона", но ти слагат скоба и искат 30 лв.
Снимка: архив, Bulphoto

Шофьор е бил принуден да плати 30 лева, за да освободят колата му от скобата, въпреки че си е заплатил за паркирането в "Синя зона".

Георги Геров е решил да си търси правата в съда, за да няма и други попаднали в същата абсурдна ситуация.

Нелепата история се случила вчера. В 9:54 ч. Геров пратил за "Синя зона" на пл. "Княза Александър I". Платил на паркомат сумата от 2 лв., колкото струва час в "Синя зона".

Шест минути по-късно (10:00 ч.) мъжът получил SMS, от който станало ясно, че е паркирал неправилно и на автомобила ми е поставена скоба.

"Служителите на "Градска мобилност" отказаха да свалят скобата под предлог, че не съм платил", разказва Георги Геров пред Нова тв.

"След показване на бележката, ми беше отговорено, че единственият вариант е да платя 30 лв., за да ми бъде отстранена скобата. След последвалото от моя страна обаждане в "Центъра за градска мобилност", получих следният отговор: "Няма нарушение от наша страна" и няма как да ми помогнат. Отговорът се очакваше. От създалата се обстановка бях принуден да платя 30 лв. за премахването на скобата", споделя Геров.

"И така паркирането в "Синя зона" ми струваше 32 лв. за един час. От разговора със служителите на ЦГМ, се убедих, че не съм първият, нито ще бъда последният, попаднал в подобна парадоксална случка. Твърдо решен съм да си потърся правата, за да няма и други попаднали в същата ситуация", категоричен бе Георги Геров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
9
 
! Отговори
ГОШО преди 8 години
НИЩО НОВО, ЖИВЕЕМ В СТРАНАТА НА АБСУРДИТЕ!
41
2
 
3
 
! Отговори
Спаведливост преди 8 години
Препоръчвам им на градска мобилност да сложат скоба по този начин на Динко Воевода от Ямбол. Ще ги събираме чиновниците вързани по кестените в София. Някои ще бягат по два километра до локва с риск да се удавят. По слаботелесните лесно ще се предадат.
40
0
 
4
 
! Отговори
кара преди 8 години
Де парите да отиваха при Фандъката, а те в частен джоб. Следващия път Георги Геров ще си резне скобата, а център за градска мобилност ще си пише жалби.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До честитвярвам му на човека, аз съм получавам смс че съм платил паркиране и после смс , след минута че имам скоба. въобще за Фандъкова закона за ЗД не важи. от една страна приемаш търговска сделка от друга правиш санкция.
38
2
 
1
 
! Отговори
sc преди 8 години
До RastafarПроблемът е че текстът е написан така, че носиш отговорност за скобата... Дори да не я сложил ти, дори да не си махнал ти, ти вменяват че е твоя отговорност.
37
0
 
29
 
! Отговори
Де Юре преди 8 години
Няма никаква драма. Пострадалия идва в кантората ми. Разписва ми хонорарен лист. Няма да му взема и стотинка. В хонорарния лист аз записвам ... примерно 300 лева за адвокатски услуги, които по документ пострадалия ми е "платил". Минава делото. Освен 30-те си лева, пострадалия ще получи и половината от "хонорара". Аз съм доволен, защото 150 лева за около час заетост не е зле. Пострадалия също би получил освен морално удволетворение също и финансово изражение за компенсация на страданията си.
36
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, след една седмица ако пребият тези търтеи със скобите, да не се чудите защо. Защото аз съм изключително нетолерантен към простотия. Ако някой започне да се държи по този начин, получава круше в мазната физиономия. Защо? Защото друг начин не остана! След като човек разполага с касова бележка и доказателство, че е платено, а отсрещния ти се прави на ни лук ял, ни мирисал, това знаете ли как се нарина? Изнудване. По-цивилизован вариант на мутренските години, само че същия принцип! България!
35
0
 
8
 
! Отговори
качамак преди 8 години
До RastafarСтава и с по голям чук.
34
0
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
А столичния инспекторат къде го забравяш!
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
крайно време е в сводките за пребити, старците да бъдат заместени с преддтавители на градска мобилност, бензинджии, електричари, тец, вода... всички мизе рници.
32
0
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
А столичен инспекторат къде го забравяш!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В белите държави : паркираш, отиваш до устройството - плащаш.В България: паркираш, отиваш до устройството плащаш (само ако разполагаш с монети). Взимаш бележката, връщаш се до колата и е поставяш отпред на таблото.А ако си с кабрио и времето е ветровито, гарантирано се сдобиваш със скоба в резултата от ползването на "услугата"
30
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната статия, от която не става ясно каъв точно е проблемът? Получил ли е обратно СМС, че е заплатил или не е получил такъв?
29
1
 
20
 
! Отговори
Rastafar преди 8 години
Вадиш кротко акумулаторен флекс, нежно срязваш скобата и си тръгваш. Пък нека те да те гонят и да те съдят ...
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе е проблем, че е скъпо или евтино. Проблемът е, че те таксуват 2 пъти - един път с 2 кинта за час, втори път с 30 кинта за да ти махнат скобата. С други думи правят те на ***.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЕЧЕ ИМА ИЗМИСЛЕНО СРЕДСТВО ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА МУТРЕНСКИ СКОБИ! НЕ Е СКЪПО 45 ЛЕВА Е А СКОБАТА СЕ ОТСТРАНЯВА САМО ЗА 30 СЕКУНДИ.
26
1
 
6
 
! Отговори
Des преди 8 години
До АнонименНе само, че не се разбира нищо от статията, ами е пълна с правописни грешки.
25
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До хъхъмПолучих СМС, че са сложили скоба на служебната кола, която бях карала преди дни, а с нея беше излязъл колега. Явно пазят информация.
24
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 8 години
"Но все пак - почти нищо не се разбира от тази статия."===============================================Няма значение, че нищо не се разбира. Нали е водеща новина. Марийчето нали трябва да вземе заплата в края на месеца.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, че си е платил за синята зона не значи, че е паркирал правилно.Но все пак - почти нищо не се разбира от тази статия.