Столичани недоумяват: Билетче от 1,60 лева?

Общината ни обещава тикет система и видеонаблюдение
28 мар 2016 09:22,
268
Столичани недоумяват: Билетче от 1,60 лева?
Снимка: архив, Булфото

Голяма част от столичани недоумяват защо докато стойността на горивата пада, цената на билета за градския транспорт може да се увеличи с до 60% – от 1 на 1,60 лева от 1 юни.

Предложението е на Центъра за градска мобилност и престои да бъде разгледано от Столичния общински съвет.

Още по темата

"Това ще е убийство за повечето българи, защото не си заслужава в претъпкания градски транспорт да даваме и тези пари за билетче", коментира пред bTV Веселин Денчовски.

"Аз пътувам с 94 от Студентски град, но използвам карта. Има хора пък, които пътуват на по-малки разстояния, и мисля, че за тях няма да е много изгодно и удобно това", заяви Габриела Винева.

"Те досега не дупчат билети 2/3 от хората, а пък като станат по 1,60 лева, вече определено не виждам как ще се дупчи", смята Румен Попов.

Други смятат, че разликата в качеството между различните видове транспорт е сериозна и цената за автобусен билет не трябва да се вдига.

"Метрото е доста по-удобно, по-топло е. Градският транспорт е доста некомфортен - задушно е, лятото е недостатъчно прохладно, общо взето не е комфортен и наистина не си заслужава да се увеличат цените", посочи Йонка Славчева.

Повечето софиянци се примиряват с увеличението на цената на билета. Някои възнамеряват през лятото да се придвижват с колело.

"На никого няма да се отрази добре, но се купуват нови автобуси, тролейбуси. Отнякъде трябва да идват и пари", заяви Мирослав Гаврилов.

Според новото предложение със сигурност поскъпват и талоните от 10 билета. С тях еднократно пътуване с автобус сега струва 80 стотинки.

За хората, ползващи метро, обаче има още една възможност - така нареченият електронен билет. В предложението за новата наредба не е ясно дали той ще поскъпне.

Едно пътуване с него също излиза 80 стотинки. Ако неговата цена остане същата, пътниците в метро и автобуси ще бъдат поставени в неравностойно положение.

До година и половина трябва да бъде изградена и т. нар. тикет система, която да ни даде възможност за нови превозни документи и ново тарифиране – било то по време или изминато разстояние, обещават ни от Столичната община.

С нея трябва да се изгради и видеонаблюдение във всяко превозно средство, което освен намаляване на гратиса ще ни гарантира и малко повече сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще яхнем колите.
65
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз от 15 години не съм се качвал на градски транспорт, вече не знам какво е това, карам си адудито. Рейсовете и метрото е за бачкаторите и плебеите да се тъпчат. Днес в България ако ме можеш да изкараш поне 2 хил лева значи си абсолютени некадърник и неудачник.
64
1
 
22
 
! Отговори
рускиня до 71 преди 8 години
ние не мрънкаме, имам карта, но въпрос е принципен, защото ни правят на ***, на ***. Както каза човек по-долу къде е бизнес план, къде е отчет за какво въобще похарчено. През зима в трамвай 6 замерих температура -15. Написах на цялото им ръководство и отговор е че всички трамваи проверени. Дали да вярвам на замръзналите си крака или на техните думи. това е въпрос.
63
0
 
9
 
! Отговори
бла,бла преди 8 години
А като си купя колело? Ще реват за мене да им ползвам вмирисания транспорт, ама няма връщане.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е, че и 50 стотинки да го направят билетчето, пак 3/4 от гражданите ще са с повишена бдителност. Другото е, държавата да дотира транспорта както в Аржентина - там е почти безплатен. Всичко зависи от самото общество как приема нещата - дали живее с чувството, че е все измамено, или осъзнава необходимостта, че всичко си има стойност и трябва да се плаща.
61
0
 
12
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
До СценаристаПрав си , гледали сме филма и номера минава. Всеки момент бат Бойко ще смъмри Фандъкова.
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво да очакваш от една учителка - цените на тока и горивата падат, тя вдига цените!
59
0
 
18
 
! Отговори
бизнес тупан преди 8 години
Един бизнесмен ако иска кредит трябва да представи бизнес план, а общината просто казва, че билетите трябва да поскъпнат. Така се харчат пари и не се създава нищо друго освен корупция. Боже пази България от самозабравили се чиновници!
58
0
 
13
 
! Отговори
Илс преди 8 години
1,60 за какво точно,за това,че половината асансьори в метрото не работят и трябва да свалям количката на детето ми пеша?Да не ми се оправдават купуват се стари автобуси,трамвай и тролейбуси 2ра или 3та употреба от Германия,пари ще си вземат от държавния бюджет,нали за това всяка година го изготвят!!!
57
2
 
16
 
! Отговори
рускиня преди 8 години
До Хмм. Абсолютно си прав и даже предлагам да дигнем билетчето до 2 лева, за да заложим в него такива компоненти, като риск от изригване на Витоша,като действащ вулкан, да заложим покачване на нивото на океаните и евентуалното заливане на автобусни депа с морска вода, също не е лошо за заложим риск от нашествие на марсианите,които ще съсипят автобусен парк . Дали изпусна нещо? А, да - най-важното - да заложим като най-важна компонента хилядните бонуси на цялата градска управа.
56
3
 
23
 
! Отговори
Народна поговорка преди 8 години
Малкото билетче правителство обръща.
55
1
 
20
 
! Отговори
Сценариста преди 8 години
Ай стига рИвахте! Бат Бойко ми сподели, че ще опари раотата и ще намали цената на 1,20-1,30 лв. И така всички ще са доволни. Абе тоя филм не сте ли го гледали, че се възмущавате? Пуща се слух за нещо, гледа се мнението на хората и ако има много недоволни се появява Батман-краля слънце и оправя нещата. То вярно, че сценария малко се поизтърка, но щом още работи що да не го ползваме сценаристите!
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Общината обещава тикет система?! А сегашната тикет система ба баце за чий беше купена?
53
1
 
18
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
Определено управляващи от всякакъв ранг, даже и на общинско ниво ни правят на по - глупави , отколкото сме. Защо този Мирослав Гаврилов не ни каже колко превозни средства на градския транспорт са купени с парите от билетчетата? Обновяването на транспорта май е само от цените на билетите? А какво е купено с парите от европроектите? И какъв ли ще стане транспорта , ако изчезнат гратисчиите? Еб.. ти и наглеците!
52
14
 
3
 
! Отговори
До 57 преди 8 години
А поддръжката на целият този автопарк смяташ ли я? А заплатите на всички шофьори? Ти сещаш ли се само една гума да се смени, колко пари е? А техническата база? А антифриз за зимата? Знаеш ли колко хиляди тона им трябва? А зимни гуми или все 200 с летни зимно време давай да се пързаляме и после да се увиква, че нищо не се прави. Знаеш ли по колко км вървят тези всички машини? А технически прегледи? Всичкото това и много още се прави с пари, а не с добровлни операции
51
0
 
11
 
! Отговори
у бре преди 8 години
Евридей сейм шит!
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХммСъщата тази цена на петрола се калкулира в т.н. "себестойност" и заема една значителна част от ценообразуването, ама за "капиталист", като теб това са "комунистически" неща?! Т.е. - "глупости", нали?
49
2
 
30
 
! Отговори
Къде си бай Тодоре преди 8 години
Като млад специалист получавах 270 лв. заплата и билета струваше 6 ст. Сега получавам 800 лв заплата, а билета 1,60 лв. Заплатата ми се е вдигнала 3 пъти, а билета се е вдигнал 27 пъти. Да не говорим, че има неща, които са се вдигнали много повече. Защо така бе другари демократи? Защо тогава ходех 2 пъти в годината на почивка, а сега 1 път не мога? Ех, Тодоре, къде си Тодоре...
48
1
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
***.
47
23
 
0
 
! Отговори
Хмм преди 8 години
Абе вие от къде падате? Днес петрола може да е евтин. Утре може да стигне и 500 долара барела. Това е променлива цена, която не може да се контролира от наша страна и искате да кажете, че на всяка цена на петрола да сменяме цената на билетите? Цената се образува от мн. фоктори не 1. За тези, които страдат по комунизма да заминават в Куба, там все още е действащ само, че както по време на комунизма магазините са празни освен за туристите, а рейсовете са по стари и от Икарус, да за 6 ст. билетчето