Столичани недоумяват: Билетче от 1,60 лева?

Общината ни обещава тикет система и видеонаблюдение
28 мар 2016 09:22,
268
Столичани недоумяват: Билетче от 1,60 лева?
Снимка: архив, Булфото

Голяма част от столичани недоумяват защо докато стойността на горивата пада, цената на билета за градския транспорт може да се увеличи с до 60% – от 1 на 1,60 лева от 1 юни.

Предложението е на Центъра за градска мобилност и престои да бъде разгледано от Столичния общински съвет.

Още по темата

"Това ще е убийство за повечето българи, защото не си заслужава в претъпкания градски транспорт да даваме и тези пари за билетче", коментира пред bTV Веселин Денчовски.

"Аз пътувам с 94 от Студентски град, но използвам карта. Има хора пък, които пътуват на по-малки разстояния, и мисля, че за тях няма да е много изгодно и удобно това", заяви Габриела Винева.

"Те досега не дупчат билети 2/3 от хората, а пък като станат по 1,60 лева, вече определено не виждам как ще се дупчи", смята Румен Попов.

Други смятат, че разликата в качеството между различните видове транспорт е сериозна и цената за автобусен билет не трябва да се вдига.

"Метрото е доста по-удобно, по-топло е. Градският транспорт е доста некомфортен - задушно е, лятото е недостатъчно прохладно, общо взето не е комфортен и наистина не си заслужава да се увеличат цените", посочи Йонка Славчева.

Повечето софиянци се примиряват с увеличението на цената на билета. Някои възнамеряват през лятото да се придвижват с колело.

"На никого няма да се отрази добре, но се купуват нови автобуси, тролейбуси. Отнякъде трябва да идват и пари", заяви Мирослав Гаврилов.

Според новото предложение със сигурност поскъпват и талоните от 10 билета. С тях еднократно пътуване с автобус сега струва 80 стотинки.

За хората, ползващи метро, обаче има още една възможност - така нареченият електронен билет. В предложението за новата наредба не е ясно дали той ще поскъпне.

Едно пътуване с него също излиза 80 стотинки. Ако неговата цена остане същата, пътниците в метро и автобуси ще бъдат поставени в неравностойно положение.

До година и половина трябва да бъде изградена и т. нар. тикет система, която да ни даде възможност за нови превозни документи и ново тарифиране – било то по време или изминато разстояние, обещават ни от Столичната община.

С нея трябва да се изгради и видеонаблюдение във всяко превозно средство, което освен намаляване на гратиса ще ни гарантира и малко повече сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Предложението е на Центъра за градска мобилност", хайде сега от центъра да бъдат тка добри да направят един отчет за всичките си приходи от синя и зелена зона, от както са създадени, че да видим за какво става въпрос!
85
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 години
какъв е проблема да отчита разстояние и да взема колкото си пътувал? Стига с тая уравниловка!
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, така всички ще си накупят бараки за по 1000 лв. И въздухът ще стане по-чист и трафикът ще намалалее.
83
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Некадърниците и мързеливците които не искат да работят и очакват държават да се грижи за тях и да им плаща билетите и градския транспорт да заминават в Северна Корея. България сме демокрация и капитализъм - умните и кадърните работят и имат пари, само некадърниците се оплакват.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 116Ами стани и ти баровец - Нали Си У Софето!!! :) Там всички на баровци ми се пишете!
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 115То заради "баровци", като теб с лични коли дишаме не въздух, а отровен смог не само в София... Вместо да мислят за намаляване на вредните газове се получава обратното, а на теб ти е каф да дишаш смръдня на газове!
80
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 109Аз в моето село си ползвам колата. А ти се гъчкай в препълнения автобус и Гледай "Тъпо"! :)
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПо голямо село от София няма, цялата ceляния се занесе в тази клоака.
78
5
 
0
 
! Отговори
До 104 преди 8 години
Е за това говорех, че даже и ти незнаеш за какво става въпрос, но очевидно се опитвате само да храните? Който иска държавата да го издържа да заминава към Южна Америка. Там всички са цъфнали и вързали.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 106Не се "радвай" толкова за софиянци, че ще плащат по 1,60, защото е въпрос на време скоро и в твоето село да се вдигнат цените и ще гледаш "умно"...
76
1
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
СТАДОТО САМО СЕ ДОИ И ТВА Е, ДОКАТО СМЕ С РОБСКО МИСЛЕНЕ ТАКА ЩЕ Е! ЩЕ НИ МАЧКАТ И ТЪПЧАТ. ЕВАЛА НА ГЪРЦИТЕ, ЗА ТОВА СА ПО-ДОБРЕ ОТ НАС,ЗАЩОТО НЕ СЕ ОСТАВЯТ ДА ГИ УНИЖАВАТ !!!
75
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бяха го направили 2 лв., какво ревете за 1.60... Нищо пари са... Нали в София взимате големите заплати!
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРусия няма нищо общо с темата за да споменаваш. Но в Русия стандарта е много по висок отколкото в България, особено по отношение на битови разходи като ток, отопление, бензин, наеми. В Москва при средна заплата около 1500 долара цената на едно пътуване в метрото е 30 рубли за 90минутен билет - около 75 стотинки.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХммИскош да кажеш, че има приходи, които не се вливат в паричния поток на предприятието, а някъде настрани, нали... Ами твърде вероятно се пренасочва към.... партийни каси например! Друга обосновка имаш ли?
72
8
 
0
 
! Отговори
Хмм преди 8 години
Тука сте се събрали едни финансисти...... Като кажете бизнес план, я кажете колко хора могат да направят разликата между приход и вливащ се паричен поток? Ай стига! И като покажат този бизнес план всеки ще ахне от очарование. Щом обществото е концентрирано тук е нормално цените да са най-високи.
71
1
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 8 години
Нас шведите тия незначителни подробности не ни интересуват да му мислят българите
70
0
 
6
 
! Отговори
Къде си бай Тодоре преди 8 години
До азСтроителен инженер. Не те знам за какви млади специалисти с висшУ ми говориш и 180 лв заплата. Такива в София не познавам с толкова ниска заплата в края на 80-те год на миналия век.
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 57Явно "разбираш" от себестойност! А с колко са се вдигнали заплатите на шофьорите, цените на антифриза, маслата, на гумите и т.н., т.е. обосновка на вдигането с 60% процента на цените на билетите! ти тези разходище ги изкараш по-високи от тези в Испания и Германия бе, "разбирачо"?! Все пак най-важният компонент е цената на петрола, а тя падна повече от 3 пъти! Когато от Лукойл искат повишение на крайните цени на горивата непрекъснато казват, че това е най-важния фактор, но сега не било
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 88А ти си изгний е евроатлантическата мизерия бре!
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"... защо докато стойността на горивата пада, цената на билета за градския транспорт може да се увеличи с до 60% от 1 на 1,60 лева от 1 юни"- много просто е 60% са за изборите директно в касата на ГЕРБ.В цял свят се стремят да направят градския транспорт по-привлекателен за да слязат хората от колите си. Тук е точно обратното. Зоните за паркиране работят на пълна мощност.