Цялата полиция в София на крак за 24 май

Причината: Балове, празници, футбол и очакван трафик
23 май 2016 16:02, Красимир Ангелов
18
Цялата полиция в София на крак за 24 май
Снимка: Булфото, архив

Целият състав на полицията в София е ангажиран за охраната на реда в столицата на 24 май, съобщи директорът на СДВР Младен Маринов преб БНР.

По думите му това се налага не само заради честванията на празника и абитурентските балове, но и заради утрешния финал за Купата на България между ЦСКА и Монтана на националния стадион “Васил Левски”, където се очакват около 40 000 души.

Освен това утрешният 24 май е и последен ден от серията от 4 почивни дни и със сигурност ще бъде натоварено и движението по входовете и основните пътни артерии на столицата.

За полицията едно от най-големите предизвикателства е точно утрешният мач между ЦСКА и Монтана. По думите на директора на СДВР към момента има заявено официално и съгласувано със Столична община шествие, което започва в 18.00 часа от Народния театър "Иван Вазов“, по улица "Славянска“, улица "Раковска“, улица "Гурко“ до Националния стадион.

"На него не очакваме да има някакви провокации. Ние ще вземем всички възможни мерки както за униформено присъствие, така и за цивилни полицаи, които ще съблюдават за провокации, за групички, които търсят някакво спречкване и ще се вземат съответните мерки", предупреди директорът на софийската полиция Младен Маринов.

Точно заради финала за Купата на България МВР излезе и с официална позиция. Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на столичния град. Пристигащите организирано с автобусни превози от страната привърженици на "Монтана" ще бъдат съпровождани от полицейски служители до подсигурените за паркиране места.

За целта им е подсигурено място пред вход № 4 на националния стадион. Организирано пътуващите привърженици на ЦСКА от страната ще бъдат съпровождани и ще паркират на алеите пред секторите „А” и „Б” на стадион "Българска армия", отчитат от МВР.

Полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. В района на спортното съоръжение, на изградени контролно- пропускателни пунктове, служителите на реда ще проверят влизащите. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само след предварително попълнени декларации и с пълнолетен придружител.

За да бъде избегнато струпване, от СДВР приканват зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: СДВРМладен Маринов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев сигурно ще изръси нещо за евроатлантическите ценности в българската азбука.
6
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
голяма простотия за един празник 4 дена почивка аз като бях ученик почивах един път и то на самия празник няма значение кога е вторник ли е четвъртак ли е и тогава икономиката ни вървеше
5
3
 
31
 
! Отговори
gost преди 7 години
Сигорно в софия сигнал слушат еи детелине свери си часовника и махни тия глупости де ги въртиш бре
4
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баловете и чалга простотията не могат да скрият растящата агресия и наркомания в училищата, пребитите учители, увеличаването на бременните ученички на 10-12 години, търговията с уроци, матури и дипломи. МВР и съдебната власт си затварят очите.
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...и рожден ден на СК Левски София. Бягайте прасета от сините момчета.
2
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четейки заглавието, човек би помислил, че се очакват атентати.А всъщност било чалгарско -дивашко ежеднение.
1
0
 
49
 
! Отговори
Zapoznat преди 7 години
Двоен надник ако не сте запознати да знаете :)