Контрольори "почерпиха" нередовен пътник с глоба

Не му взеха парите, тъй като били дребни - на стотинки
11 юни 2016 09:25, Петя Славова
89
Контрольори "почерпиха" нередовен пътник с глоба
Снимка: архив, Булфото

Видео с нередовен пътник, който се опита да плати на контрольори със стотинки стана хит в интернет.

Случката се развива в столичния градски транспорт, в автобус №280. Младежът е предал стотинки на органите, които не са поискали да ги преброят.

Конлфиктът идва и от искането на общинските служители пътникът да слезе от автобуса, но той заявява, че няма да го направи, тъй като си е платил глобата.

В разговора се говори за увеличението на цената на билета на 1.60 лв, както и че при подобна сума никой не връща ресто на пътника. Вижте цялото видео.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом поткрепяте тариката пожилавам ви всички работодатели да ви плащат заплатите в стотимки да видим тогава какво ще кажете.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
54
0
 
1
 
! Отговори
Безплатен обяд няма преди 7 години
Аз съм от провинцията и мойто дете пътува всеки ден с автобуса и си плаща билечето,А вашите разглезени софииски деца от къде на къде ще патуват по цяла София от мол на мол на аванта.Да ги свалят контрольорите веднага Те не са виновни че сте избрали Фандъкова за кмет Контрольорите са на работа а управляващите решават.Не видях никой да протестира когато решаваха За цената
53
0
 
5
 
! Отговори
Мутринщайн Контрольо преди 7 години
По закон само Фандъкова има право да издава наказателни актове.По закон непълнолетните лица под 18 год. не подлежат на глоба, а на обществено порицание.Полицаите нямат право да бъдат наемани от частни търговски дружества.Полицаите нямат право да придружават контрольорите и да ни проверяват заради нередовност.Полицаите имат право да ни задържат само, ако сме нападнали контрольор или има заплаха за обществения ред.
52
0
 
3
 
! Отговори
Мутринщайн Контрольо преди 7 години
Цитирам: /"По закон таванът на глобата за нередовен пътник е 10 лв.(арг. 1, т.1 от Закона за автомобилните превози)Центърът за градска мобилност, от една страна, е общинска собственост, а от друга, частно търговско дружество. За това то не може да работи според общинска наредба, а трябва да следва закона.(чл. 101 от Закона за автомобилните превози), в който е глобата предвидена за нередовен пътник в обществен превоз в населени места е 10 лв.
51
0
 
5
 
! Отговори
Мутринщайн Контрольо преди 7 години
Дори и да се подпишете под акта за нередовен пътник, не означава, че се съгласявате с него."/, /"Полицаите нямат право да бъдат наемани от частни търговски дружества.Полицаите нямат право да придружават контрольорите и да ни проверяват заради нередовност.Полицаите имат право да ни задържат само, ако сме нападнали контрольор или има заплаха за обществения ред."/ ;)
50
6
 
2
 
! Отговори
леке преди 7 години
Представи си,младежо, че на мястото на една от тези контрольорки твоята майка. Само комплексари имат подобно държание ти си един от тях.Ходи на барикади за каузата , ако си истински мъж.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер.
48
0
 
2
 
! Отговори
hahahaha преди 7 години
Tochno taka, tegli si tegloto i ne nadigai glas za nishto. Vzemi edin burz kredit za bileti i si svirkai !Zaslujavsh si sudbata napulno!
47
0
 
22
 
! Отговори
до 59 преди 7 години
За коя чужбина става дума? Живея в Германия и наистина полиция може да се намеси, но само АКО НЕ СИ ПЛАТИШ ГЛОБАТА! Да го изясним! От клипа - пътника иска да си плати глобата с законни платежни средства, контролиращият орган не си спазва задълженията и не приема парите.
46
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пич, това не е бунт! Ако 1000 човека го направят съм по съгласна, че нещичко малко може да се промени. Ако 100 000 хиляди човека не използват градския транспорт съм съгласна, че е някакъв бунт. Човече, нищо не правиш, и нищо няма да направиш само ще по-нервираш две женици, които са в тази система, НО ОТ КОИТО НИЩО НЕ ЗАВИСИ!. Сами са виновни софиянци, когато трябваше да се бунтуват,но си седяха тихо и мирно по кафетата в очакване да се случи.
45
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътникът не е нередовен! В момента, в който си плати глобата има право да продължи пътуването си. Нередовни са онези двете, че не им стига акъла да преброят една шепа стотинки. Че и решения за черпня вземат, все едно "Столичен транспорт" ЕАД им е бащиния!
44
3
 
24
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Едиственият нарушител тук е Контролният орган.Че оставиха нередовен пътник
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сериозни неща започват на майтап.
42
53
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В чужбина те свалят с полиция, ако нямаш карта. Само тук се смята за античовешко. И аз нямам пари. Заплата ще взема кой знае кога, но си купих днес билет. По-добре 1,60 отколкото 20 лв глоба.
41
1
 
41
 
! Отговори
ква е тая контролаБЕ преди 7 години
и понеже не му взеха парите глобата са ДЛЪЖНИ да я платят тези две *** уфси....защото има установено закононарушение ,което те си позволяват да оставят без последствие...браво ,пич !
40
1
 
33
 
! Отговори
iehd преди 7 години
Съпротивата на народа срещу това античовешко управление става повсеместна. Това е само началото. Нещата ще придобият много тежък и масов характер!
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ИМАТЕ ЕЛЕКТРОННА КАРТА ЗАРЕДЕНА С 10 ПЪТУВАНИЯ НЕ МОГАТ ДА ВИ ГЛОБЯТ С 40ЛВ В ТРАМВАЙ ИЛИ ТРОЛЕЙ ДОРИ ДА НЕ СТЕ ОТЧЕЛИ 1 ИМПУЛС ОТ КАРТАТА !!!АКО ДОЙДЕ КОНТРОЛА ЩЕ ВИ ВЗЕМЕ 1 ЛЕВ ТАКСА ДОРИ НЕ И 1.20ЛВ ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ СТЕ СИ ОТЧЕЛИ ЕЛЕКТРОННАТА КАРТА НО ВАЖНОТО Е ДА Я ИМАТЕ!!!!ПИШЕ ГО В НАРЕДБАТА ЗА ПРЕВОЗ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ЧЛЕН 34ИМА ГО И НА САЙТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА - ТАРИФА И ПРЕВОЗНИ ДОКУМНТИ МЕНЮ КОНТРОЛ!
38
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бих уважавал контрольорките, ако чинно бяха започнали да броят, щом им се плаща със законни платежни средства. Тези двете са толкова нагли, че не заслужават никакво съжаление. Те и полицаите си вършат така работата - идват, записват, че са ти отнели нещо за 100 лв - малка му е стойността и те се врътват. Резултат никакъв. Потърпевш е обикновения човек. Политиците ни пак не си вършат работата, военните също, държавните служители поголовно не вършат работа за обществото. Да ги съжалявам ли? Аз не.
37
1
 
31
 
! Отговори
Кон преди 7 години
До МонетатаЗаконно платежно средство са според закона на България, не само според нас. А твоето предложение показва, че не си достатъчно подготвен интелектуално за да взимаш решения за действията на други хора. Съсредоточи се върху собствените си такива.
36
5
 
44
 
! Отговори
проста сметка преди 7 години
Трябва да си много ***, за да работиш като контрола. Тези хора не разбират, че и тях ги ограбват. Когато билетите се повишават с 60 процента, техните заплати - остават на същото ниво. Къде отива разликата??? Да, в джобчето на Винету и банда.