Кръвта пред 23-о СОУ заради тийнейджърски плам на Кристиян

Охраната се намесила адекватно в спора, настоя директорката
28 юни 2016 10:30,
37
Кръвта пред 23-о СОУ заради тийнейджърски плам на Кристиян
Снимка: архив, Bulphoto

16-годишният Кристиян намушка вчера свой 17-годишен съученик в двора на 23-о училище в София. Сцената се разиграла пред очите на съученици, учители и охранители. Скандалът избухнал заради момиче - Силвия, която е приятелка на 17-годишния Димитър. Тя разказва пред Bulgaria ON AIR, че между двете момчета не е имало конфликт до вчера, когато са се скарали за пръв път.

"Кристиян има чувства към мен от много години. Предишният ден ми беше писал, причините му бяха да ни скара с Димитър, звънял ми беше много пъти, поне 40. На следващия ден те си говореха тук и се стигна до бой", казва Силвия.

Още по темата

"Охраната се намеси, не е вярно това, което казват, че нищо не е направила. Разтърваха ги и веднага след това Кристиян извади нож", твърди момичето.

"Според мен трябва да има наказание за Кристиян, защото човек не може да си прави каквото си иска", допълни тя.

Девойката сподели, че се е чула с Димитър, който й казал, че е добре и ще излезе от болницата тази седмица.

В ефир се включи и Нина Чанева, директор на 23-о СОУ. На въпрос как се допуска един ученик да влезе с нож в училище, Чанева каза, че пропусквателният режим е за хора, които са дошли да учат.

"Не очаквайте училището на входа да преджобва всички ученици. Нашата работа е превантивна. Какъв е случаят с Криятиян тепърва ще го разучаваме", настоя директорката.

По думите й обикновено, когато има подобна информация, стига до училищното ръководство. Специално за Кристиян информация е нямало.

Във връзка с това, че съучениците на Кристиян твърдят, че той наистина е бил проблемен, Чанева е категорична, че информация не е достигала до учителите.

"Квалификация за учениците не мисля, че трябва да се дават. Не бих казала, че е агресивен. Има поведение, което понякога не прилича на останалите деца. Има си обяснение за това", посочи Чанева.

"Видеонаблюдението показва, че охранителят адекватно се е включил, тук пред входа. Той е държал е един от учениците, който в един момент се освобождава от него и хуква към бензиностанцията, където надолу по тротоара се е случил инцидента между двамата", подчерта школската директорка.

Тя съобщи, че решение за наказание ще вземе Педагогическия съвет - днес или утре.

От Министерството на образованието пък заявиха, че проверката, разпоредена от министър Меглена Кунева, ще се проведе днес в училището.

"Колегите са взели всички мерки, има техническо оборудване, технически всичко е обезпечено", твърди Лазар Донев от министерството.

"Има разминаване между запсиите и това, което вижда по медиите", псоочи още той.

"Моето първо впечатление в училището е, че технически всичко е обезпечено и аз се надявам, че когато се прегледат внимателно записите от камерите, ще видим истината каква е", допълни Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В училищата и детските градини има по един охранител. Обикновенно пенсионер или алкохолик или и двете. Надницата на охранителя е 1,70лв на час.Той не охранява, а единствено изпълнява функцията на закачалка за вехтата си униформа. Сигурноста на децата е без значение. Целта е да се усвояват едни пари от обществени поръчки в случая за предоставяне на "охранителна услуга".
1
1
 
27
 
! Отговори
МладСтарец преди 7 години
'Кристиян (16) има чувства към мен от много години'AhAhAHAhAh, извинявайте.