На лекарите в "Пирогов" им писна да ги бият пациенти

Излязоха на протест, след като поредният пиян се развихри
37
На лекарите в "Пирогов" им писна да ги бият пациенти
Снимка: Булфото, архив

Лекари и медицински сестри от "Пирогов" протестират срещу насилието, съобщиха от лечебното заведение. Протестът е пред болницата.

Причината за протестните им действия е насилие над лекар и медицинска сестра, които са станали жертва на агресията на пиян пациент.

Той е бил приет вчера в шокова зала на лечебното заведение, защото е бил с голяма травма на лицето.

След като раната е била обработена, той е ударил лекаря и е счупил носа на медицинска сестра. Болният е бил задържан в Шесто РПУ-София.

"Винаги когато има насилие над лекари, реагираме твърдо и защитаваме възможността лекарите максимално сигурно да вършат работата си", коментира здравният министър Петър Москов, но призна, че не е запознат подробно с вчерашния случай.

Нападението в "Пирогов" е второто над спешни медици в рамките на едва два месеца. През юли отново пиян нападна екип в Спешна помощ в Девин.

24-годишният мъж потърсил помощ от лекарите, но вместо да им благодари, нападнал медиците, а след това счупил едно от стъклото на входната врата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на нас ни писна да отиваме там , за да ни лекуават и да ни помогнат ,НО никой да не ти обръща внимание. Възможно ли е човек да посети спеншното и в продължение на 2 часа никой да не ти обърне вниимание??!Когато все пак те забележат, че седиш пребледнял,свил се на топка...ти казват просто"Еми ще чакаш"И на нас ни писна родителите ни да лежат болни и оперирани, А мед.сестрите да откраднат пари от чантите им.Пари, които така или иначе ще дадем на тях, защото се налага да си плащаш ,за да дишаш
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След толкова побоища , дали въобще ще останат лекари в България ?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, те при убийства не реагират "твърдо", вие чакайте при побой!
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото ще стане като почнат да ги бият напълно трезвени пациенти... Не го оправдавам по никакъв начин но мисля че почти всеки един от нас който е имал "контакт" с пироговци ще разбере какво имам предвид. На рабоъещите в Пирогов желая повече човещина и разбиране към пациентите(погрешно разглеждани само и единствено като клиенти) защото професионализъм определено не им липсва! :-)
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и какво става след като полицията ги задържи, колко точно "твърдо" реагира Москов??на мен тези подробности ми убягват от статията, иначе някой се бил напил и се бил бил - българска културна особеност, не е новина