Трафикът засега е спокоен, очаква се засилване следобед

Нормална е и обстановката на границата
25 сеп 2016 11:42, Красимир Ангелов
12
Трафикът засега е спокоен, очаква се засилване следобед
Снимка: Булфото, архив

Трафикът в страната е спокоен, нормална е обстановката и по граничните пунктове, съобщава МВР.

През последния от поредицата почивни дни, особено в следобедните часове, се очаква засилване на движението по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове. Екипите на столичната пътна полиция вече са на пътя и изчакват момента, в който движението в столицата ще стане по-натоварено, за да започнат да регулират ръчно, се уточнява в информацията.

Още по темата
От "Пътна полиция" напомнят на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на пътните полицаи.

Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната. От 14.00 до 20 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитеe пътища, се казва още в съобщението.

По традиция се очаква движението да е най-натоварено на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност ще се обособят две ленти в посока София, за времето от 10:00 ч. до 16:30 ч. Временната организация ще е от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище "Драгичево". Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със самолет София- Атина или Солун е доста по-бързо и по-евтино от претъпкани магистрали и пътища във вечен ремонти. БДЖ беше умишлено съсипана от ГЕРБ след 2009 г. като друг вариант и пътниците сега се блъскат по магистралите на 5-10 пъти по-скъпо.
5
0
 
9
 
! Отговори
селянчето преди 7 години
12 километрово здръстване от Ботевград до първия тунел посока София, колите почти не се движат, ама иначе е нормално
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *Е какво да правим като няма наплив и задръствания на желаещи да почиват в кримнаш или спа център в ГУЛАГ?
3
5
 
17
 
! Отговори
* преди 7 години
На мен ми писна вече! Омръзна ми непрекъснато да чета за нещастните 'столичани', които отново попаднаха в 'капан' на връщане (и на отиване) от почивка в Гърция.Защо няма заглавие, например: Варненци попаднаха в ужасен трафик на път за почивка в Турция, или например - Русенци почти събориха Дунав мост на път за почивка в Румънския курорт Синая.От всички 'национални' медии се чуват 'стонове' колко неоправдани са 'столичани' и как се гърчат в собствената си пот!Айде стига! Това е смешен плач.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е да не бързат и да харчат окраденото об патоците и беляне - доста народ намаза от кухи проекти!
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давайте да чакалим за селяци на влизане от Тракия и да им направим артилерийски обстрел с камъни, тухли и бетонни блокчета! Не на селяците и бежанците в Град София! Защото селяците са малки бежанци, бягащи от собствените си градове, подобно на емигрантите! София да се превърне в град-крепост на гражданите, на заможните хора, бедняците нямат място тук!