Бежанците в Бусманци плашат с гладна стачка

Оплакват се от липса на достатъчно храна и лоша хигиена в центъра
3 ное 2016 07:35,
82
Бежанците в Бусманци плашат с гладна стачка
Снимка: Архив, Булфото

Около 400 души от Пакистан и Афганистан, затворени в центъра на МВР в Бусманци, ще обявят гладна стачка заради лошите условия, храна и бавните процедури по регистрацията им от Агенцията за бежанците. За това алармира във Facebook групата "Приятели на бежанците" адвокат, който защитава мигрантитe, пише "Сега".

Чужденците се оплакват от липса на достатъчно храна, както и от лоша хигиена в центъра.

"Бусманци" е от затворен тип и затворените в него нямат право да излизат. Към тези домове обикновено се насочват хора, наскоро заловени по границата, докато се подадат молби за статут и докато бъдат регистрирани, т.е. докато започне процедурата в Агенцията за бежанците.

Според протестиращите пакистанци институцията бави молбите им и затова те стоят затворени.

От МВР отрекоха, че в дома има гладна стачка, и заявиха, че е имало опит от един от чужденците да провокира другите да гладуват, но не успял.

Това не е първата заплаха за гладна стачка на чужденци. Преди няколко седмици 15 бежанци от Сирия, дошли у нас от Гърция по свое желание, обявиха, че ще спрат да се хранят, ако не бъдат върнати обратно.

Те обясниха, че там им били раздадени листовки, според които в България ги очаквали луксозни жилища и по 500 евро за всеки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега няма да мога да спя от претеснение за горките изстрадали "бежанци".
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бьоф Строганов, пиле на грил ,телешко с манатарки ! Това да им се сервира. Никакъв домуз !
26
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросните "***" и "скакалци" са всъщност близки до нас народи, като ген, манталитет, традиции...Боже мой, та прабългарите от къде са дошли???Нали пак от днешен Афганистан!!!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Само пр***зноглав зелн.и.к може да мисли така. А селата защо са се обезлюдили, задава ли си някой въпроса? А защо се обезлюдяват малките градове? Ходете да живеете на село без никакви доходи и се прехранвайте като ровите в земята. Ще ви трябват пари поне за тоалетна хартия...или храбрите сирийци, афганистанци и т.н. ще ползват букова шума? Дупетатите изгониха хората от държавата, а сега ще я заселваме със "скакалци". Тези дето идват по-висок праг на търпимост към мизерия ли имат?
24
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който иска да яде- гражданство, жителство, да се интегрира, ако е ерген - да се ожени и да има много деца. И родата да доведе, като си стъпи на краката.И земя. Да бачка.Само с "Юръп, Юръп, Джърмани..." не става.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Спри се бе професоре, това няма да са български села.
22
0
 
17
 
! Отговори
Политик преди 7 години
От утре отпадат детските за всички не-ромки и се дават на бежанците,пенсиите да се намалят наполовина и да се дават за бежанците,едно от всеки три българчета да се изгони от детските градини и училищата за да се направят метресета бежанчетата да се учат на джихад и коран.Всяко българско домакинство с двустаен апартамент да се принуди да освободи 1 стая за 5 бежанци,всеки българин с кола да се задължи да развозва бежанци поне по 5 часа седмично.Всяка българка да се праща чистачка по лагерите.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Умния ?!?! Като се подмени етноса нали няма да е същия народ с същите традиции, за какво да ми пука тогава като го няма моя народ тук е само територия.
20
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само от едно такова общежитие могат да се съживят две български села.
19
0
 
30
 
! Отговори
Полиционер преди 7 години
Прави са хората!Не стига че фините им крака са са тъпкали 10ки километри за да влязат незаконно в тази държава,откарани са напълно безплатно в столицата,всичките без абсолютно никакво изключение до 2 седмици ще могат да се движат на групички от 30-60 по лъвов мост с ръце в гащите, ами и са длъжни да търпят на долните българи храната 3 пъти на ден,безплатния подслон и здравни услуги?!Тези бягат от страшната тайна война в пакистан за която никой никога не е чул.
18
0
 
25
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 7 години
И АЗ ВЕЧЕ 27 ГОДИНИ СЪМ В ГЛАДНА СТАЧКА, АМА НИКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ МЕ ЧУВА И ВИЖДА ....
17
0
 
10
 
! Отговори
Циник преди 7 години
193 000 000 САМО В ПАКИСТАН! Колко от тези тъмносини белгийски люгери са се втурнали към чутовната ненка на майка Европа! И сега не щат да бозат....тцъ,тцъ,тцъ ...забраиха кога ядоха скакаУеца без да го печат!
16
0
 
24
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Пакистан и Афганистан. Не Сирия и Ирак. Някой може ли да ми припомни какви войни се водят там в момента че аз никак не мога да се сетя защо ги наричате "бежанци" а не "престъпници нарушили държавната граница на суверена държава" и защо боже господи НЕ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЗАКОНА и тия тъpтeи НЕ СА В затвора? Там хигиената вероятно е супер, а и ще има за храна пържоли и пръжки със зеле.
15
0
 
8
 
! Отговори
гробаря преди 7 години
Ех ще се отвори работа. Чай да бегам да наточа лопатата : )
14
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам българите-емигранти да са тръгнали да се връщат.Не виждам знаци за повишаване на раждаемостта.Следователно, не виждам като как нашият топящ се народ може да прескочи трапа.Виждам само празни села и градове.Виждам в интеграцията на бежанци, единствен шанс за спасениеот това, да споделим съдбата на шумери и вавилонци.А те поне в историята са останали...
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля ви ?!?! Вземете храната от някоя детска градина или старчески дом и им дайте !!!
12
1
 
32
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Аман, от претенции! Те какво очакват, Хотел Риц ли? Не стига , че са рецидивисти, ами и нагли, гадинките им с гадинки!
11
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 7 години
Това е като да плашиш гладно борче с топла баничка.
10
1
 
21
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
По- евтино е да ги заровиме, наместо да ги раниме тея чрни търтеи.
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОК, да гладуват. Дайте храната им на кухня за бедни, за да не се развали.