По-ранно информиране при аварии в метрото, иска Фандъкова

Тя поднесе извинение на всички, които са изживели неудобство
6 дек 2016 10:44,
20
По-ранно информиране при аварии в метрото, иска Фандъкова
Снимка: Facebook

Поисках промяна на инструкциите при аварии в метрото, за да бъдат информирани по-рано пътниците, каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка със снощната авария в метрото.

Тя коментира, че аварията в метрото е била тежка. "Повреда нa контактна релса имаше. Екипите работиха усърдно цяла нощ, за да може да тръгне днес и да бъде безопасно за пътниците", заяви тя, цитирана от "Фокус".

Още по темата

"Поисках промяна на инструкциите, служителите са ги спазвали. По инструкции машинистът е длъжен да информира централата и диспечера, след това да се опита да оправи повредата и да информира пътниците. Ще обсъдим да променим инструкциите", обясни Фандъкова.

Тя уточни, че има записи на всичко, което е станало и как се е действало. "Имaме цялата документация и ще видим кой как е реагирал на отделните станции. Машинистът е действал по инструкция. Работата на техническите екипи беше безупречна", посочи кметът.

По отношение на това в каква посока иска да бъдат променени инструкциите, тя посочи, че да бъдат информирани по-рано пътниците. По думите ѝ снощи не е имало опасност за тях, но те не са имали информация за това какво се случва.

"Възможно е да настане паника, затова заедно с компетентните органи, първото нещо след информиране на диспечерите е да се информират и гражданите", добави тя.

Кметицата отново припомни, че проблемът е бил технически и не е имало друга опасност за пътницата.

Фандъкова още веднъж поднесе извинение на всички, които са изживели неудобство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Nichlaus преди 7 години
Chestit praznik!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, крадеш, даваш на Господаря и получаваш чадър от Цацата. Ето защо ни я натресе Мутрагеньо. Важното е не да можеш и знаеш а да слушкаш. А Мутрагеньо обича паричките. Е, дава от плячката и на Картофка. Гладна не я е оставил. Така, че свиквайте след аварии или простотии да се взимат решения постфактум.
13
1
 
2
 
! Отговори
Калинка-Малинка... преди 7 години
докога случайни хора - даскалици и фризьорки (фризиорки - за неграмотните) ще са кметове?!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо хората си мислят, че аварии не би трябвало да се случват никога, но... се случват. Дори и в най-добрите английски семейства се случват.
11
0
 
2
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
А къде е Братоев???
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факта,че матрияла е избрал една обикновена селска даскалица за кмет на толкова голям град,говори за много неща...
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поради т.н. шуробаджанащината у нас е много вярна приказката, да му имам акъла на българина който му идва след това. Тази женичка е жив пример за това.
8
2
 
5
 
! Отговори
Коко преди 7 години
заради прости парашутиски като нея , не е имало кой да информира хората.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже Господи, какво очаквате от това со:::поливо същество. Тя е сложена за да покрива кражбите които се извършват чрез СО, да се заделя за нея като тлъстата плячка прибира Бай Буй. Какво разбира от инфраструктура, сигурност, архитектура, канализация, пътна организация, почистване , паркиране и т.н. Нищо! Метрото как е строено се знае, с огромни кражби от парите. И тя захлеби от него. Ето защо беше толкова уплашена когато Бай *** подаде оставка. Май идва време да се търси сметка за кражбите.
6
0
 
10
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
важно е и още нещо забравяме че в този живот или предлагаме или консумираме услуги...днес сме зад гишето, но след това отиваме до магазина и сме в другата роля и т.н...не може да сме лоши когато обслужваме и после да искаме да се държат с нас като с ВИП...замислете се!!!
5
0
 
11
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
Авария, ок случва се но за пореден път липсата на инфо докара хората да се изнервят..защо касиерките не залепиха едно а4 листче за тоеа какво става.. изгоряхме с билети и карти некупени от касиерките..аз се опитах да обясня на жените на станция цар шосе ама нямаше реакция..цяла лекция им изнесох..без реакция..няма наистина такаеа държава..малко да се наруши рутината и тотален блокаж...толкова ли е трудно... какво казват хората които чакат с часове по аерогари, жп гари, автогари когато нещо се случи:НЯМА ИНФО!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sled takava holjama desenformazia i horata s 4asove da 4akat v metro st. Fandakova trabva da se maha ot kmetstvoto v dr eu darjsvi e taka fandakova boiko zezo da se vosat na metroto ne s skspite koli djipove ohrani dchigiori a tspua bg narod mrasne i nama infirmazia sa 4asa na teag na metroto kakto duokite na psvlova po magistralite ama komisionite milionite sa vi v djobovete gerb
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абитуриентка мила , най ми била баба популистка
2
0
 
9
 
! Отговори
чуй чуй преди 7 години
Забрави да каже, че ще назначи проверка и виновните ще бъдат най-строго санкционирани! Трябваше някой да каже на пътниците какво се е случило и толкоз, а не да се създава паника!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харесва ми кметицата на тази снимка, като абитуриентка е.