Мъртвопиян блъсна 2 коли в София, младежи го задържаха

Виновникът отнесъл 2000 лв. глоба и отнемане на книжката
7 дек 2016 10:22,
21
Мъртвопиян блъсна 2 коли в София, младежи го задържаха
Снимка: 168 часа

Граждани задържаха мъртвопиян мъж, който блъснал две коли на кръстовище в София вечерта на 2 декември.

Минувачите притиснали на земята 41-годишния шофьор, докато на мястото пристигне патрул на "Пътна полиция", пише "168 часа".

Сблъсъкът се случил около 19 часа вечерта. Пияният мъж шофирал сребрист "Форд Мондео" комби. Спускайки се по бул. "Дондуков" от моста "Чавдар", той решил да завие вдясно по ул. "Злетово", но не успял да уцели крайната дясна лента, навлязъл в платното за насрещно движение и блъснал спряла кола, която чакала там зелен сигнал на светофара.

От удара се отворили въздушните възглавници в блъснатия автомобил. Като усетил какво се е случило, шофьорът на форда дал на заден и блъснал друга кола, която също стояла неподвижно. Тогава пияният шофьор излязъл навън и започнал да се разхожда между автомобилите на кръстовището.

В този момент минувачи забелязали, че виновникът за двойната катастрофа е видимо пиян и се клатушка. Няколко млади момчета го хванали, проснали го на тротоара встрани и го задържали до идването на полицията.

Движението на кръстовището останало блокирано 20-ина минути до идването на полицията. 41-годишният шофьор е претърсен от униформените служители, а пострадалите коли - преместени, за да се освободи движението.

Виновникът за сблъсъците отказал на място да бъде тествен с дрегер или да даде кръвна проба за алкохол в болницата. Това станало и причина да му бъде наложено най-тежкото административно наказание по закона - 2000 лева глоба и отнемане на книжката за 24 месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой закон разрешава младежи да се правят на полицай и да задържат граждани ,а и повсяка вероятност са го малтретирали и вързали .Сега пиандето спокойно може да ги съди.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко обществено-полезен труд ще му се отрази по-добре от глобата.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да арестуват *** и да ги съдят за саморазправа!
13
0
 
0
 
! Отговори
Станишев преди 7 години
До АнонименОчевидно си я е получил вече, 2 години без книжка + 2000лв глоба, какво не е ясно?
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като си знаем правораздавателната система, защо се заблуждаваме, че тоя "юнак" ще получи адекватно наказание!
11
1
 
36
 
! Отговори
вгр преди 7 години
БРАВО НА МОМЧЕТАТА!!!
10
4
 
20
 
! Отговори
жалко преди 7 години
Защо викате полиция,той днес ще е на свобода трябваше да му теглят един бой и да го съблекат гол и да си ходят това ще подейства повече,а сега ще се измъкне заради нарушена процедура и самоуправство....
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се учудвате на българските закони. Тук сме на принципа - има труп, има престъпление; няма труп - няма и престъпление. То понякога и трупът не е сигурна гаранция за наказателна отговорност...
8
1
 
20
 
! Отговори
Кан Крум преди 7 години
Браво на гражданите!
7
1
 
16
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Нашите законни защитават нарушителите и бандитите а не обикновените хора и сега този пияница може да създаде много неприятности на момчетата,така е защото живеем в не нормална държава..
6
2
 
31
 
! Отговори
да ама преди 7 години
Оказа с че този пияница и потенциален убиец има много фишове и актове и продължава да шофира!!!браво на хората който са го задържали,дълг на всеки е като види такова пияно лице да с качва в кола е да го спре...
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а тея момчета няма ли да ги съдят като динко и перата? нали нямаше такава животно като граждански арест? каде спи прокоратурата? какво прави БХК? или когато нарушат правата на българин кучета го яли а ставали вапрос за миграт или всички скачат на крака.БРАВО на момчетата.
4
2
 
30
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
"Виновникът за сблъсъците отказал на място да бъде тествен с дрегер или да даде кръвна проба за алкохол в болницата. Това станало и причина да му бъде наложено най-тежкото административно наказание по закона - 2000 лева глоба и отнемане на книжката за 24 месеца."Що за закони имаме? Вместо в този случай да бъде осъден все едно е най-високата възможна концентрация на алкохол плюс една година затвор допълнително за отказ от съдействие.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недчо,ако мен ме блъсне така,ако ще и за 200000 лева да му е колата,ще му играя с теслата у челото.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧИСТ КЪСМЕТ, ЧЕ НЕ Е ИМАЛО ЖЕРТВИ!!!
1
1
 
27
 
! Отговори
dido преди 7 години
Браво!