Столичното 19-то СУ си отдъхва: Агресивният третокласник си отива!

МОН намериизход на кризата – детето отива в друго школо
26 яну 2017 17:45,
76
Столичното 19-то СУ си отдъхва: Агресивният третокласник си отива!
Снимка: flickr

Министерство на образованието се намеси и сложи край на кризата в столичното 19 СУ "Елин Пелин", където в началото на тази седмица родители отказаха да пуснат децата си в клас заради агресивен ученик.

По-рано днес напрежението ескалира, след като учителите обявиха, че ще излязат на ефективен протест, ако до края на учебния срок държавните институции не им помогнат да решат проблема с агресивното поведение на третокласника.

Още по темата

"4 месеца се борим с бездушието и бездействието на институциите, с проблемите на едно дете и на едно семейство, където родителите не искат да бъдат такива", разказа една от учителките.

Педагози споделиха, че те непрекъснато са удряни. Друг техен колега пък е бил душен, скубан и ритници.

"Това е недопустима среда за работа", споделиха учителите. "Замеряна съм със стол от това дете", оплака се на свой ред библиотекарката.

Според тях най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема.

От Агенцията за закрила на детето, която била уведомена за случая, обявиха, че са предприели действия.

В крайна сметка от МОН взе нещата в свои ръце и след разговори между тях и представители на Регионалното управление на образованието София-град, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и родителите на ученика, е взето решение детето да бъде преместено в друго училище. Майката на момчето е дала своето съгласие.

То ще бъде преместено в училище с ресурсни учители, които ще окажат подкрепа на него и семейството му, пише "Труд".

От идния понеделник учебният процес за третокласниците в 19 СУ ще бъде възстановен, защото от една седмица съучениците на проблемното дете учеха в сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
До ШаноЛичи си щом не си научил да пишеш !
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На времето имаше дисциплина. По някакъв начин се постигаше резултат. Я се разровете МОН - човци в старите бумаги да видите как се прави.
58
1
 
8
 
! Отговори
гестапо преди 7 години
Слава на МОН! Действа по принципа на левите есери, Хитлер и Сталин! Има човек, има проблем! Няма човек, няма проблем! 20- сто училище се спасява, като го прехвърля на 19-сто. Сега МОН го прехвърля на друго училище. Знаят ли родителите, че ресурсните учители работят с тези деца само до 3-4 часа седмично? Не знаят! А в останалите часове? Учителят не е звероукротител! Защитете учителя с подходящите закони и права! Тогава ще има ОБРАЗОВАНИЕ!!!
57
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 7 години
Лицата на малкото чудовище и на родителите му , които не са го възпитали като хората трябва да бъдат показани публично по всички медии та цялата страна да види що стока са и хората в квартала им и в целия град да ги сочат с пръст , да видим тогава няма ли да вземат мерки да озаптят и сложат в ред зверчето си !
56
6
 
10
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Вече се проявяват първите "резултати" от новия закон.От това,което чета правя заключение,че нито родителите,нито учителит,нито управленията многобройни не са си на мястото.В практиката ми на директор съм имал подобни случаи.Трудно е било но сме се справяли въпреки родители и управленци.Родителите искат винаги само едно-отстраняване.Техните деца са светци!Тук виждам много слаба психолого-педагогическа подготовка на учителите.Да стигнеш до положение третокласник да те бие и скубе косите ти...Недоу
55
0
 
20
 
! Отговори
хъ преди 7 години
"Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование"????що за ведомство е това и какви са функциите му?
54
1
 
10
 
! Отговори
DeDe преди 7 години
В момента излъчват филма Подслон по БНТ свят ,за едно проблемно дете,няма оправия.Филма е много хубав с над 10 международни награди.
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Институциите... Да решат елементарен битов проблем. Докъде сме стигнали, направо не знам.
52
1
 
21
 
! Отговори
гестапо преди 7 години
Жалка картинка. Един *** да разиграва толкова учители! В същото време министерство, синдикати, ОБЛАСТНИ УПРАВЛЕНИЯ, Различни обществени организации от рода на ловнорибарската дружинка, дружеството на бабите, българският хелгински комитет, партията на зелените, на пимбените, на нааканите си мълчат. А родителите протестират!? А бе, ей, родители, на кого скачате, беее? Не разбрахте ли, че ви пр.....а? НЯМА РЕФОРМА В ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!! Колко удивителни да ви сложа? Съсед - комшия!!!!!!!!!!
51
2
 
27
 
! Отговори
Проблема идва от род преди 7 години
Проблема идва от родителите, най-вече майката. Защо? Защото 0-7г тя е трябвала да го обича и възпитава. Предполагам тя го е оставяла да си прави каквото си иска и сега други трябва да носят нейния товар.
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да се надяваме, че в новото училище ще има ученици, при които номерата на агресивното дете ще завършат с практическото приложение на източни бойни изкуства върху него.
49
3
 
10
 
! Отговори
Джамбазина преди 7 години
Това е моято бъдещо протеже...колко коли че гепиме с това умно и лошо момченце не е истина...Нашата държава ги произвежда най-добрите автокрадци!!Цела европа ни знае..Произвеждаме и най-добрите прос.т..к...
48
4
 
20
 
! Отговори
човека с бича преди 7 години
И за родителите и за хлапето има нещо хубаво-един волски бич!
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В този сайт едно подзаглавие не могат да изфабрикуват без да изхакат някоя грешка.
46
0
 
21
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До Анонимен:А ресурсният учител в училище е на работа по график(Понеделник,Сряда,Петък) и работи 1-2 часа с детето,а после пак в клас да боцка с пергел.
45
1
 
7
 
! Отговори
алфа мъжкаря преди 7 години
мноо рано го е ударил тестостерона тоа ***, са да ги прави теа неща в 6-7-8 клас разбирам
44
4
 
35
 
! Отговори
Жеката преди 7 години
Всичко дойде от Толерастите, от Брюксел!!! Кукуневица е тяхно творение...! Преди години имаше помощни училища,след демокрацията ги махнаха..защо? За да тормозят нормалните деца и учителите...всичко е с цел, не мислете че е направено случайно! А сега ако на този бабаит му избършеш два шамара ще те осъдят родителите му...другите деца,кротките кучета ги яли... както и нервите на учителите му.
43
6
 
33
 
! Отговори
Бай Бойчо преди 7 години
Рецептата за оправяне на такова дете е следната: Събличат го голо и го връзват по корем на една стабилна маса. Най-добре е баща му /но може и друг някой/ да вземе един здрав каиш/колан и да бие по задните му части и гърба..Докога? Докато се пос.ре!Така едновременно с болките,които ще изпита ще се и засрами! Помня един преди години го би баща му по тази технология и стана гражданин за чудо и приказ. Стига лигавене и маймунджулъци!
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв беше Митьо Очите като малък.
41
8
 
2
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Жалко ,че си отива( Вероятно от рак?(