Уволнен-върнат. Боршош реши: оттегля се от НДК

Докато текат проверки той няма да е изпълнителен директор
29 юни 2017 19:08, Петя Славова
28
Уволнен-върнат. Боршош реши: оттегля се от НДК
Снимка: архив, Булфото

Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК. Само за два дни той бе уволнен от министър Лиляна Павлова и възстановен ден по-късно от премиера Бойко Борисов, а Националния дворец бе прехвърлен към Министерството на културата.

Още по темата

"В последните дни сме свидетели на безпрецедентна  атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция не само към  Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС - написа той в изявление до медиите. - . Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България".

Боршош благодира на премиера Борисов, че го е възстановил на поста, както и на всички "свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока".

Той благодари и на екипа в НДК. "Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата.  Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи.", пише още в изявлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Негър скиор преди 6 години
Няма кой да плаче за ченге и слушалка..............
24
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Ако има сценаристи, то те добре пишат сценария как да фалират НДК и после да я приватизират. Все пак е доста апетитно парче в центъра на столицата.
23
0
 
2
 
! Отговори
Петко преди 6 години
"Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата..."Вероятно беше удачно да споменете, че се оттегля "временно", но пък тогава някак няма да звучи драматично...Е, вярно, малко сте променили смисъла на новината, в посока изобщо да не отразява реалността, но това са дреболии. Имал съм гадже журналистка, отглежда се сравнително лесно. Нещо като гупа, но пък почти безпроблемно боравеше с микровълновата...!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
73254
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако се размине със затвори ша да има да цалива рЪката от средниа прста до топките
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19 Супер добре казано!!! Боршош надявам се "беше" един от най "зализаните невинни крадци" на бб и герб чрез любовта на живота му дебелата берта!
19
0
 
7
 
! Отговори
Ааааааа преди 6 години
Бегане му е майката.Ако разровят по-дълбоко,що ли ще изровят? Ама,то гарван гарвану око не вади тъй,че ще го заровят още по-дълбоко.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случаят е като на КТБ - спонсор на култур-халтурата. С чужди пари театро, за да помогнем на софийските десебари артисти-протестери, че са гладни без власт и са само на сороска диета.
17
0
 
6
 
! Отговори
Bonto преди 6 години
Е няма що страхотна постъпка.Страхотна щеше да е ако когато му бяха оказвали влияние за изпълнители на поръчки тогава да напусне и да каже кой, кого и коя фирма.Уволняват го, казва тогава, че има натиск и разбираш ли той не може така...После го връщат ама сега требва се обяснява за тея поръчки Деко имал натиск и Айде ще сме горди и напускаме.А откъде саботаж?Той на ГЕРБ, Павлова на ГЕРБ, фирмите с поръчките на ГЕРБ, парите ГЕРБ ги гласува... Айде отивам да хапна доматите със все колците
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достойна постъпка! Браво. Апропо, какво стана с оня мазен шеф на АПИ Лазар Лазаров? Два реда за него няма ли да пишете?
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой на кого не се е отчел, кой е подлял вода, кой е награбил повече от позволеното. Това е интригата между М. Б, Р. Б, и Б.Б. Ха сега да видим Корнелия, Радев, Путин или Решетников е грешника. Каквото си направиш сам, никой не може да ти го направи. А Борош по добре да емигрира при братя Галеви, Мишо и Ваньо не го направиха навреме.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси цирка. Тия един пост не могат да оправят, тръгнали да оправят европата...
13
2
 
11
 
! Отговори
Ако не се махнеш, преди 6 години
трябва да махат Малката слоница, пък тя има явно повече компромати срещу Еднокнижното чудо.
12
0
 
4
 
! Отговори
12 преди 6 години
До Анонимен 11 А, как да не го разбират - всеки разбира ЕЗИКА на Брюксел..хахах
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Лилето е отказала на тиквата, и той си промени мнението. Нормално е за него,да си променя мнението по три пъти на ден.Каква Русия ги гони някои каппоти, като тя въобще не ни брои за живи.
10
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съботьорите на България се раздвижиха. Те желаят да са близо до РУСИЯ.И да не разбират ЕЗИКА на БРЮКСЕЛ
9
0
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
А като мине проверката пак ли ще целуваш ръка да те назначи за кой ли път, с протекцията на бъчварова, б.б.?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво имало все още свестни хора по-добре късно отколкото никога ГРОБ-аджийските калинки съсипаха и тука кариерата на тоя Вече никой не иска да работи за калинките. Ама нали трябваше да съсипят и Бокова заради много акъл.
7
0
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Някой да е чул нещо за Фидосова,след огромния скандал на времето и с този Боршош ще стане...така.След всеки герберски скандал за...корупция,Тиквата излиза по...чист от всякога.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде очерта се още един космонафт да си напраат една Гербераска тройка с Мишо Бирата и Ваньо МитницатаБъдя Бъдя ги праи да по4иват умрели от смърт