Орландовци, ромската махала: Къщите сринати, ромите остават

Няма да си ходим, ще вдигнем нови бараки, заканват се жителите
Обновена: 19 окт 2017 12:23 | 19 окт 2017 11:34,
105
Орландовци, ромската махала: Къщите сринати, ромите остават
Снимка: Кадър bTV

Сринати къщи, огньове и хора, които остават да живеят в руините на сринатите си домове. Такава е картината в ромската махала в столичния квартал "Орландовци“.

Вчера багери и полиция разрушиха къщите. Акцията бе предприета от общината, защото домовете на ромите са били построени върху частен терен. Жителите на махалата са били предупредени, твърдят от администрацията.

Ромите обаче не мислят да си тръгват и недоволстват, че кметът не е дошъл да говори с тях.

Още по темата

Хората са изкарали нощта под открито небе, край огньове до разрушените си къщи.

Над руините дори вече се извисява и нова барака. Собственикът й е категоричен, че ако я съборят, пак ще я вдигне.

"Кметът иска мъжете да останат тук да се мъчат, за жените и децата имало място. Мъжете не са ли хора, кметът не е ли мъж?!", възмути се жителка на махалата пред bTV.

Други разказаха, че са им били предложени места, които не стават за живеене даже на фона на предишните им домове: "В "Красна поляна" има едно общежитие, то не става за живеене – хлебарки, дървеници, мирише", каза един от обитателите

Децата са спрени от училище, защото били в шок.

"Нямаме ни ток, ни вода. Преди години си плащахме, но махнаха електромерите“, обясни друг от жителите на махалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ромите най-големият проблем им е ,че не искат да осъзнаят как работи тоя свят.Първо работа после дом после някаква дори и имагинерна стабилност и накрая деца. А не първо деца после чалга и алкохол.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До риторичноКакво да се замислям ? Имам достатъчно високи стени и ако трябва, ще поставя въоръжени хора да пазят. А някйой е влезнал да краде, а не е излезнал. И ако викнат полиция, ще им дам пари и ще ги пратя по живо по здраво да си ходят.
26
5
 
14
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До АнонименТе са ги взели- ирландски, английски, италиански, румънски ро.ми и какви ли не. Живеят в САЩ според традициите си от столетия. Учат до 7-8 клас, женят се над 16 год. възраст(в някои щати им е разрешено). Жените не работят. Работят само мъжете, но заплатите им са достатъчно големи, за да издържат жена и 4-5-6 деца с 1 заплата. Стандартът им на живот изобщо не е зле. И както всяко стадо и там си имат "***". Има и пиянства, и побоища, кражби, врачки, арести. Натурални ро.ми, както тук
25
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така са били когато са дошли в Европа през 4 век. сега са пак в същото състояние
24
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не казват искаме работа или нещо, а казват ще строим и то незаконно ? Hека върнат строителни войски и там да бачкат или да отиват в ЕС да бачкат и да се забрани паленето на огньове дорде не са запалили нещо. Всеки който казва, че ще строят да бъде арестуван как ще строиш първо трябва да си купиш парцел. Но най-добре строитени войски и да си отработват помощите и детските.
23
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ДОБРЕ Е РОМИТЕ ДА ГИ ВЗЕМАТ АМЕРИКАНЦИТЕ. И БЕЗ ТОВА СА ШИРОКО СКРОЕНИ И БЕЗ ТОВА СЪБИРАТ ВСЯКАКВИ ОТ КЪДЕ ЛИ НЕ
22
24
 
6
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До АнонименМного драматично словоизлияние!Замисляш ли се, че гневът, заради разрушените къщи, ще се излее върху теб и мен?
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак някой е освоявал евро средства
20
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато видя толерантност и разбиране от *** към българи, към законите в което влизат задълженията на всички нас, ще ги съжалявам. Но да се наместиш на чужда земя, без разрешение, да не плащаш ток и вода и да искаш да ти се дава безвъзмездно е наглост. Рапона от Банкя си трае като мишка, нали Цецо Цървула като мине им ръси по 50 кинта и те гласуват. Важното е да са на аванта. Мамят с детски, фалшиви телкове, а българинът гърби, изплаща цял живот и строи. Всички тези са дошли от някъде, да си
19
5
 
54
 
! Отговори
Чоко преди 6 години
Ето защо трябва да има образователен ценз при гласуване. Не 18 години а завършен задължителен 7 клас. Не си ли завършил, няма и гласуване.
18
0
 
65
 
! Отговори
Чоко преди 6 години
А във Факултета КОГА ?? До кога ще се търпят *** безчинства и всичко ще им се разминава. До кога ние ще живеем по законите на страната а тези изр2оди ще получават всичко наготово ? Да взема и аз да разпъна една барака пред Народното събрание и да искам да ми осигурят жилище от контингента на Народното събрание в хубав и престижен квартал. Освен това отремонтирано.
17
0
 
78
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 6 години
Ще те питам такива неща ли ще пишеш, ако някой ден се настанят на твой единствен парцел, наследен от баща ти или от дядо ти, на който ти си смятал да си построиш дом или да го продадеш, защото парите неотложно ти трябват.Знаеш ли колко хора си скъсаха нервите в подобни ситуации? Пишат жалби, обикалят инстанции, но никой не предприема нищо, а там, където са изникнали няколко ромски съборетини, до пролетта става цяло ромско кварталче тип гето! И БХК тича да ги защити, и теб изкарват виновен!
16
5
 
60
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Шведите навсякъде са проблем. И най-развитите държава не могат да справят с тях. Вдигат си гетата където си искат и както си искат. Живеят си по същият първобитен начин, за да изглеждат онеправдани, непризнати, социално слаби и незнам ти още какво. Знаят, че по този начин някой друг ще се грижи за тях. Като добавим защитата от нпо, убийствената/криворазбрана демокрация, важен електорат - картинката си идва на мястото.
15
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо тогава ние да си плащаме за жилище и за парцел и за ток и вода, щом като шведите могат да си построят каквото искат, където искат и да ползват безплатно ток, вода, да не плащат данъци? държавата да възстанови законния ред, защото което виждаме е анархия!
14
0
 
46
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Я се поинтересувайте в колко от общинските жилища в София са настанени бездомни Българи!?съвсем малък процент,мнозинството са роми който дават подкупи на служители по общините и се нанасят въпреки че имат къщи по селата и градовете и не са нуждаещи се.
13
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До риторичноДали някой се замисля, че много повече озверяват онези, които от години чакат да им дойде реда за общинско жилище, но вместо на тях, жилищата се дават на нахални роми?Как ли озверяват интелигентни млади хора, които все отлагат създаването на семейство и потомство, защото не могат да плащат наем дори за една стая, макар че работят?Ето този гняв е опасен. И не се знае накъде ще избие.Шведите не са проблем, ако има управленска воля.
12
2
 
54
 
! Отговори
факт преди 6 години
А защо никой не ги пита от къде са?имат ли имоти в родните места?90%от тези роми*имат къщи и имоти в провинцията но идват тук заради помощи.Да си ходят по родните места...
11
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва ли да ми пука къде са изкарали нощта? Дигнали са барака на частен имот, без позволението на собственика. Незаконна постройка с безплатен ток и вода. Защо трабва да им се осигурява жилище? Вместо да ми реве къде ще живее и не ли и той човек да се хване на работа, да си закупи имот и да си построи бараката по законния начин. Ако ще и апартамент. Съжаление и съпричастност статията няма да придобие в мен!
10
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бива наглост, бива простащина и увереност, че безнаказано ще им се размине всякакво безобразие, но да заявят, че пак ще си направят бараки на чужда земя?!Не съзнават ли, че това е вид кражба?
9
19
 
16
 
! Отговори
Тео преди 6 години
До Анонимен"Защо не се спре веднъж завинаги с това събаряне на готовите построени жилища и да се спрат социалните помощи на тези хора?"Защото...ако нямат социални помощи,няма да имат и какво да ядат.И ще има много по-висока престъпност и такива случаи с пребити горски ще зачестяват,защото през зимата ще измрат от студ.Това племе като цяло НЕ ЩЕ да работи,и това е.И реално рекетира нормалния човек да произвежда и за него.Има начин-вместо социал-купони за храна и стоки от първа необходимост!