Заради еврочиновниците: Ще забранят ли каруците?

Възможно е от 1 януари да да се променят закон и наредби
Обновена: 20 окт 2017 09:45 | 20 окт 2017 08:48, Александър Попов
92
Заради еврочиновниците: Ще забранят ли каруците?
Снимка: Булфото

В момента често по улиците на София можете да срещнете каруци, но от 1 януари следващата година тази гледка може да бъде забранена със закон. Това ще се случи, ако депутатите приемат промени в Закона за движението по пътищата, а общинските съветници променят наредби.

В момента в Столичната община работна група обсъжда как точно да бъдат регламентирани промените. Един от искащите забрана на конете в столицата, общинския съветник Симеон Славчев заяви, че по темата има консенсус между всички политически сили, пише "Монитор".

"Всички районни кметове са на мнение, че трябва да се спрат каруците", обясни Славчев и допълни, че това ще бъде в контекста на нещата за предстоящото председателство на страната на Съвет на Европейския съюз. В работната група обсъждат освен парична глоба, да се конфискуват и конете при неспазване на забраната.

"В сега съществуваща наредба се изема само каруцата. Знаем много добре, че тя може да бъде скована с подръчни материали за 15 минути, а животното, което я тегли е ценното", обясни Славчев. Той заяви, че конете, които бъде отнети се предвижда да се ползват в програма за лечение на деца аутисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
17
 
! Отговори
Ха дано, ама ... преди 6 години
И да ги забранят, бай Ром няма да спазва забраната, щото на него само в краен случай му пишат акт за глоба, която той така и не плаща.Ами поне да ги задължат да слагат между каруцата и подОпашката на коня онова прилично на престилка пособие, в което се събират а..ки..те на кончето.Едва ли ще успеем да накараме кучепритежателите да чистят след любимците си, но дано общинските власти успеят да защитят столичните улици поне от конско а..ко.
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не, щото герп ще загубят следв.избори!
46
0
 
25
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
И още нещо - уж има огромни инициатива за вкарване на отпадналите от училище (99.3% от случаите - ромови малки) обратно в клас, а в същото време в две от три обикалящи из София талиги има поне едно отвpaтително чaaве. Тая талига на ден минава поне покрай десетина пишман полицаи - които не реагират дори на това и не си задават въпроса - защо това гъгнивото е в талигата, а не в училището !!! В такива случаи старият *** незабавно трябва да се арестува, а социалните да му отнемат малкото !!!
45
1
 
18
 
! Отговори
Радо преди 6 години
Подкрепям напълно еврочиновниците!
44
23
 
7
 
! Отговори
Стига глупости преди 6 години
Как ще ги забранят? КАК ТОГАВА ЩЕ СЕ ПРИДВИЖВАТ ХОРАТА? Те нямат ли права?В коя друга европейска столица са забранени каручките та ние ще го правим?Според мен придават колорит на София а и са 100% еко !!!
43
2
 
27
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
До @Абе, кога тия ще започнат да се "препитават" с труд, а не с кражби? От момента, в който отпадъците влязат в контейнерът, те вече са собственост на сметопочистващата фирма, която разчита да си покрива разходите като ги рециклира !!! Освен това София е европейска столица в 21 век, а не гнyсняво гeто - и в нея няма място за вонящи талиги, управлявани от неандepталци, нямащи представа за ред и правила на движение. Никой не е длъжен да се съобразява с тая недоеволюирала нагла сгaн.
42
2
 
26
 
! Отговори
Mopcku_ преди 6 години
Аз съм ЗА да ги забранят, заради собствената ни безопасност. Не само заради евро чиновниците ...
41
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да направят каруцоалеи.
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали е по европейски всичко да е еко, нетоксично, енергоспестяващо и т.н. По еко превозно средство от каруцата и коня май няма. Нещо май си противоречат.
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забраната за каруците трябва да дойде не заради еврочиновниците, а заради безопасността на движение. Нито спазват правила, нито имат каквито и да е отличителни знаци (поне светлоотразители да имаха). Още повече, че според променените правила, трябва да имат работещи светлини при движение дори през деня.
38
0
 
12
 
! Отговори
Шофьор преди 6 години
И аз подкрепям общината относно дигането на изоставените автомобили, но общината трябва не само да вдига, но и да дава: да строи паркинги, вкл. и многоетажни, за да не се принуждават хората да нарушават знаците и правилата!!!
37
2
 
13
 
! Отговори
Татко преди 6 години
До АнонименТук възниква резонния въпрос - къде в Европата има толкова т ъ п и хора, колкото теб, че да си вземат кученце от магазин(спонсорирайки мръсния бизнес и създавайки още проблеми с животни) , после да го гледат 1-2месеца непреценявайки, че то е живо и съответно има физически нужди и му трябва внимание като на дете, а след това го хвърлят на улицата и ПОСЛЕ започват да недоволстват, че има на улицата кучета сякаш те са виновни. Та, къде в ЕВРОПА, г л у п а к о?
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Абе той коня не е виновен, виновно е ***, дето се вози в каруцата :)
35
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина е най-странното шизофренично животно населявало планетата - хем вечно недоволен, хем не желае да има правила, хем и да има правила не желае да ги спазва, хем после реве, че виждаш ли другите не зпазвали правилата. Защо не отиде в Германия с каруца и не отглеждата кучета на улицата? Ама там така не можело и за това били много велики! Ами дайте и тук да направим така? Веднагат започва едно виене на умряло, излизат 10 кухи *** с големи усти бълващи налудничеви простотии и всичко пропада
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво правим с бездомните кучета? Къде в Европа има обикалящи невъзмутимо гнусни песове по улиците?
33
2
 
30
 
! Отговори
До Картинката е ясна преди 6 години
Прав си абсолютно. Радвам се че видях някой които да вижда истината. Ситуацията е точно както я описваш. Ние сме в европейското "семейство", само че живеем в задният двор, в една скована колибка. Послушно въртим опашка пред господаря, и получаваме някоя коричка от трапезата. Понякога и ритник. Абсолютно никой не ни пита за нищо, нито го интересува нашето мнение. Просто ни се заповядва. Ако не слушаш, може и без коричката да останеш. Но да, ние сме част от това "семейство"
32
18
 
11
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Каруците са екологичен транспорт ,първо да забранят старите дизели и бараките ,които горят повече масло отколкото гориво.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ПОСЛЕ ЩО НЕ СИ ХАРЕСВАМЕ СТРАНАТА И Я НАПУСКАМЕ?
30
16
 
12
 
! Отговори
@ преди 6 години
А бездомните глутници кучета? Тях няма ли да ги забранят?Не само роми се движат с каруци. Отидете до някой от скъпите села-квартали около София като Симеоново, Драгалевци, Банкя... все още има селяни които ползват коне, магарета и каруци.Като им вземат на ромите конете и каруците с които се препитават (събират пластмаса, желязо, стъкло), какво постигат?Преди да се предприемат подобни забрани, трябва да се мисли. Така по едно време решиха да забраняват селските казани за ракия. Ид*оти.
29
0
 
37
 
! Отговори
! преди 6 години
ТЕ ОТДАВНА СА И ЗАБРАНЕНИ. ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ЧЕ ЗАБРАНАТА НЕ СЕ СПАЗВА И КАКТО ВСЯКА РАЗПОРЕДБА В Бг И ТУК НЯМА КОНТРОЛ!