Заради еврочиновниците: Ще забранят ли каруците?

Възможно е от 1 януари да да се променят закон и наредби
Обновена: 20 окт 2017 09:45 | 20 окт 2017 08:48, Александър Попов
92
Заради еврочиновниците: Ще забранят ли каруците?
Снимка: Булфото

В момента често по улиците на София можете да срещнете каруци, но от 1 януари следващата година тази гледка може да бъде забранена със закон. Това ще се случи, ако депутатите приемат промени в Закона за движението по пътищата, а общинските съветници променят наредби.

В момента в Столичната община работна група обсъжда как точно да бъдат регламентирани промените. Един от искащите забрана на конете в столицата, общинския съветник Симеон Славчев заяви, че по темата има консенсус между всички политически сили, пише "Монитор".

"Всички районни кметове са на мнение, че трябва да се спрат каруците", обясни Славчев и допълни, че това ще бъде в контекста на нещата за предстоящото председателство на страната на Съвет на Европейския съюз. В работната група обсъждат освен парична глоба, да се конфискуват и конете при неспазване на забраната.

"В сега съществуваща наредба се изема само каруцата. Знаем много добре, че тя може да бъде скована с подръчни материали за 15 минути, а животното, което я тегли е ценното", обясни Славчев. Той заяви, че конете, които бъде отнети се предвижда да се ползват в програма за лечение на деца аутисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата седмица бях в Брюж. В центъра на града приоритетно се движат карети теглени от коне, велосипедисти и пешоходци, в каналите - лодки с туристи! Викам си, тука бг мутри нема да стъпят!
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :) - направо са си богове, живота в техните страни е уреден и на пръв поглед безгрижен, хората там спазват определени правила с векове - искат да помогнат и на нас, но ние сме непоправима ***, като емигрантите и по-зле сме в главите, искаме парите им, живота им, а не заслужаваме повече от това да се валяме в калта - конете са умни и полезни животни, слушат, и ти се струва, че разбират повече от българите
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да сме толерантни и да оставим каручките в центъра на София, само така ще се харесаме на т.нар. еврочиновници.
25
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По големите градове няма място за каруциОтдавна трябваше да са ги забранили
24
3
 
36
 
! Отговори
:) преди 6 години
20+ години не ги спряха, но сега идват "началниците" на Тиквата и ще ги спрат... временно. Докато "боговете" не си тръгнат...Вече ясно ли ви е, че сме втора ръка хора дори в "собствената" си страна и че реално сме подчинена територия без право на мнение?
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давам по 100 лева за Копитото на кон.
22
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"заради еврочиновниците"Ами заради мен ? Плащам повече данъци от цялата махала, а плащам български данъци, което трябва да ви говори, колко плаща махалата. Плащам данък имот, плащам данъци на колата. Не искам каруци по-пътя. Те не плащат една стотинка, следователно важат МОИТЕ права и искания. Без каруци на пътя. Видите ли каруца, 3 месеца затвор, запалете каруцата и евтаназия на коня. Това е.
21
2
 
10
 
! Отговори
edin kon преди 6 години
s tova otnoshenie kum tezi deto I'm teglqt karucite po dobre da gi zabranqt !
20
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по какъв начин ще ги забранят? Те с глоби не се съобразяват. Къде се е чуло и видяло ром да си плати глоба? Те са обгрижван електорат и с тях управляващите са много внимателни. Това не са ти българските офце, с които можеш да се държиш всякак.
19
1
 
31
 
! Отговори
Картинката е ясна! преди 6 години
Сега стана ли ви вече ясно,че отдавна сме гои и че България вече не е държава, а територия и губерния? нас никой не ни бръсне за нищо, но щом ще идват на посещение чиновници на губернаторите и закони и всякакви правила се нагаждат единствено заради тях! А ние си пеем мантрата за евроатлантически ценности и свободно движение на стоки и хора и си мислим, че сме горди европейци!
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каруцата с миризливия евро кон е символ на София затова не тряа да се забранява. Нека си дрискат на воля.
17
2
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Няма сила в България която в момента да озапти безчинствата на Герберасткия електорат !
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли как полоцай отваря консерва? Тропа по капака и крещи "отворете! Полиция!"
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-Добре да забранят каруците и да изселят собствениците им,но не само заради еврочиновниците, а и заради българите.
14
2
 
16
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
ОХХ ДАНО , КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не заради европейските чиновници, а заради живота и безопасността на всички граждани каруците трябва да бъдеат спрени веднъж за винаги! Крайно време е това безумие да приключи! И то не само в София, а в цялата страна! Както занем каруците са напълно необезопасени, нямат светлини и често се управляват от непълнолетни и дори малолетни лица! Не ме интересуват социалните мотиви да не са забранени!
12
0
 
16
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Не бъркаш. Забранени са. Едно време имаше фенери, дето ги задължаваха да носят. Светлоотразители на коня. Ама бай ти синята жилетка вече ръкомаха като вятърна мелница и само дай-дай му е речника.
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странна работа! За някакви си там дето ще се довлекат за няколко дни-ще забраняваме неща, които трябваше да бъдат забранени много много отдавна. На мен пък ми е интересно като ги забранят, дали *** ще се съобразят със забраната и ако не се съобразят какво ще последва-незвимаеми глоби, които след това ще се разхвърлят към сметките за данъци на белите им роби?!?!
10
0
 
9
 
! Отговори
ал преди 6 години
А дано...
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За право на управление на птп се изисква минимум основно образование. Вместо да лаете - отидете една молба да пуснете в общината по местожителство. И тогава синята ризка, дето я е подписала наредбата ще отиде за 5 до 10 години в едно учебно заведение.