Ни напред, ни назад: Една китна ледена уличка "Китка" в София

Случва се шофьорите да стигнат донякъде и да се връщат
Обновена: 11 дек 2017 16:56 | 11 дек 2017 13:00,
71
Ни напред, ни назад: Една китна ледена уличка "Китка" в София
Снимка: Dnes.bg

Една уличка в София се превръща в ледено предизвикателство за десетки столичани всеки път, когато падне сняг.

Улицата с иначе китното име "Китка" се намира в квартал "Симеоново". И тази сутрин тя се оказа непристъпна за тези, които искаха да минат по нея. Това ни написа читател на Dnes. bg, който ни изпрати снимка.

По "Китка", когато няма сняг, родители често возят децата си в една от близките детски градини. Използват я и много хора от квартала.

"Случвало се е да видя как шофьори стигат донякъде и се връщат, защото не смеят да продължат", пише още читателят.

"Да, снегорин едва ли може да мине по нея, но защо никой не посипва сол или пясък", чуди се читателят ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
5
 
! Отговори
до Пърфект софиянец преди 6 години
Там с речник трябва да ходиш, че не им се разбира диалекта.
44
1
 
6
 
! Отговори
да ти до накиткам! преди 6 години
Вместо да мрънкаш - хващай една лопата и почвай да ринеш сняг.
43
2
 
14
 
! Отговори
Пърфект софиянец преди 6 години
Симеоново, Драгалевци, Бояна, все села около София без канализация и инфраструктура. Не знам кой и защо изведнъж ги кръсти "елитни квартали"?
42
1
 
15
 
! Отговори
Граф Саймън преди 6 години
Ами който е в Симеоново, трябва да притежава и джип. Все пак там е високата класа, елитът.
41
1
 
5
 
! Отговори
от Ботуша преди 6 години
Който си прави къщи в нивите сега ще трае. Няма да иска да му прави улица общината, а ще си направят частна улица. Така е в цяла Италия.
40
0
 
3
 
! Отговори
84349 преди 6 години
До АнонименТакива са ни баровците - не се нуждаят нито от канализация, нито от тротоари, нито от пречиствателни станции, нито от нормално асфалтирани улици. Така си трошат баровските возила, но не им пука - не са ги отработили, от грабеж и кражби са, затова не броят дупките. Цялата мръсотия се изтича в рекичките. Така е по цялата южна яка в полите на Витоша и в Бистрица също.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно време си виках - блазе им в драгалевци, все баровци..........те нямали канализация, нямали улици като хората......префърцунени само. там - само на лято, на селски туризъм.
38
1
 
8
 
! Отговори
бай Митю с кофата преди 6 години
Почистването на тротоара е задължение на гражданите/в случая - на селяните/. Странно,че Столична община заплашва нас,от блоковите квартали с глоби,ако не си почистим тротоара пред входа,а относно селяните от Симеоново се прави на дръж ми шапката!
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Квартала на богатите, те само консумират, не почистват!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не се оплаквайте бе мързеливи шопи! Правилно един тук ви съветва да хващате лопатите и да чистите. В Симеоново се водят най-големите баровци. Бедна ни е фантазията колко струва една къща там. Да не почваме да питаме път и как тия тарикати са изкарали пари, за да си позволят тия "спретнати къщурки с 2 липи отпред", колко данъци са платили и т.н. Тоя квартал е само за данъчна проверка от НАП бая пари ще съберат ако минат, ще стигнат и за чистенето на снега
35
0
 
7
 
! Отговори
bg преди 6 години
Ама чакайте. заглавието е менте. Откога Симеоново е в София :-)Това си е планинска местност и който живее там трябва да е с високопроходима техника
34
1
 
5
 
! Отговори
Язе преди 6 години
а като плачат защо не са си изчистили тротоарите?
33
2
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
В поледицата в улицата "Китка",шоп без късмет във преспите политна,дали е Зима или късна Есен,без сол и пясък не се движим лесно.
32
2
 
16
 
! Отговори
Общинар... преди 6 години
Поради плътността на застрояване, общината прибира в пъти по висок данък от крайните работнически квартали. Мизерна панелка с 5 входа плаща повече данъци от цяла улица в Симеоново. Така, че хващайте лопатите и чистете!
31
9
 
5
 
! Отговори
Симеоновец от класа преди 6 години
Време е столичната община да се вземе в ръце и да категоризира кварталите. Така както в столицата се отделят повече пари отколкото в провинцията, така трябва и в приритетните столични квартали да има повече пари отколкото в обикновените такива. Все пак столицата управлява страната, а ние от Симеоново и другите престижни квартали трябва да управляваме столицата.
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако може някой да дойде вкъщи да ми изпрахосмучи, измете, да ми пусне пералнята и да избърше праха. Плащам си данъците. На какво прилича това? Къде е общината?
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има дали си богат или беден?Те и богатите са били в началото бедни, а някои от бедните сега са били някога богати.
28
22
 
9
 
! Отговори
БОГАТ ОТ СИМЕОНОВО преди 6 години
Най *** е че плащаме много по големи данъци, а на тези в Надежда и Обеля им чистят улиците а на нас НЕ. И да, чистиме си пред къщите, а тея в ефтините квартали чистят ли си пред панелките ????? За злобните коментари мога само да кажа - хора без работа!!!!!!
27
3
 
13
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ег*ти и цициите не стига, че тези пари са ги откраднали повечето, ама и да посипят малко сол и пясък не могат. Друг въпрос е, че това е работа на общината.
26
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеоново си е село. По селата никъде не се чисти. Не мога да разбера мутряците от какво се оплакват.