Простреляният в столицата данъчен – издъхна във ВМА

От 18 декември той лежеше в болница с опасност за живота
Обновена: 12 яну 2018 15:11 | 12 яну 2018 14:46,
170
Простреляният в столицата данъчен – издъхна във ВМА
Простреляният Иво Стаменов; Снимка: Facebook

Простреляният началник на отдел "Фискален контрол" в НАП Ивайло Стаменов Цветков е починал днес във ВМА, съобщи "Труд". Тепърва ще се назначава аутопсия, експертизи, уточни говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова.

Още по темата
43-годишният мъж е издъхнал тази сутрин, въпреки усилията на лекарите да го спасят.

Той беше прострелян на 18 декември около 08:40 ч. на ул. "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет в центъра на София.

Стаменов се е спускал бавно със своя автомобил БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св. Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция по приходите (НАП). Внезапно, откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два - страничното. Нападателите избягали с автомобила си.

Той веднага бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта.

Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви, че когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава и "ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг". Той обеща бързи ответни мерки, но до момента нападателите не са открити и задържани.

Впоследствие бе съобщено, че е открит джипът, от който вероятно е стреляно по 43-годишния данъчен служител. Превозното средство било намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел "Фискален контрол". Следял движението на акцизни стоки - цигари и алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайНазови ми моля една държава ,в която има демокрация....,А за корупцията ,та тя е най вече по високите етажи на властта ,а и най вече от там тръгва....,Аз съм човека със същият коментар 114
115
5
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
До този от чужбина - там вие корупцията по високите етажи няма как да я видите - тука сме вече като един вход -дето виждаме че домоуправителя бара от касата ама си траем и ние чакаме да станем касиери.В развитите демокрации управниците действат под мотото /издава ли шум падащо в гората дърво, ако никой не го чува?/ А тука като посочат корумпиран - той вика - я се вижте па вие? И най-често е прав.
114
2
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Простреляния в столицата издъхна...издъхна Христов....издъхнах Кети .... издъхна кучето и..изъхнаха още 5 човека... и Росен - удобно издъхна...Навреме - за Европредседателството!Тези новини - ще ги преведат ли на английска и немски?БЯГАЙТЕ!
113
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайЧестни хора може би е наистина трудно да намериш!но не ги разпределяйте така на българи и други...всички хора са едни...аз живея повече от 20 година вън от България ,и виждам ,че всичко и навсякъде е едно и също.,а и повярвай ми за това ,което са преживели ,а и както живеят българите,показват ,че са един невероятен добър и богат народ...
112
2
 
10
 
! Отговори
повръща ми се преди 6 години
Шест души са убити, без да се брои кучето, а самоубилият както преди да го самоубият-така и след като бил самоубит бил нямъл бил кръв защото на 500 метра от убитите е гледал на планшет детски порнюгадства и се ядосвал че не плаща ток докато бил турен на тезгяха за общодържавно издирване.
111
12
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не се лъжете че има честни хора в БГ. Българина не признава закони и правила. Днеска сте нарушили правилата за движение по пътищата барем 20 пъти. Това не е друго - СЪЩОТО Е. Дали крадеш време като изпревариш колоната доволно на забранено или крадеш милиони лева е ЕДНО И СЪЩО. Такъв ни е обществения договор и вие не правите изключение - ако сте бедни - просто сте на ниска степен в стълбицата на обществото.Комунистите опитаха да наложат други правила - отчасти се получи - много отчасти.
110
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата фалира, начи се е крало яко. Желязна логика, г-н 50 IQ. Ама Жан поиска да спаси тежката индустрия, а едно позеленяло човече на име Костов гласува против това да се вземе заем от IMF за целта, нали? После същото това човече като стана премиер веднага клъвна заем от IMF, разбира се при условие, че продаде всичко за жълти стотинки. Толкова по темата.
109
1
 
22
 
! Отговори
кой на кого ще връща преди 6 години
Тиквите сами избиват хората които работят.не го е еняоня компир дето го наричат тиква къде, как и защо свестните му хора гинат.какво се случи след заканата на Борисов, "че ще ИМ го ВЪРНЕМ за стрелбата"?кои са тея дето връщят. кои с а тея на които ше им връща. познават ли се?
108
15
 
13
 
! Отговори
До Тинтири Минтири преди 6 години
Какво е откраднал Жан Виденов ли?По времето на Жан Виденов бе направен списъка с предприятия за ЛИКВИДАЦИЯ, за последен път в историята на България се редихме на опашки за хляб, заплатите бяха 8-10 долара, а пенсиите - 3. Жан Виденов участва в последното огромно ограбване на България, в което стопиха спестяванията ни, за да може едни хора да върнат милионните си кредити с по няколко хиляди долара. Ето това е Жан Виденов.
107
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кое да ни е в очите, като е практика данъчните да се подкупват? С духовното ли да си нахраня децата? Като зимаш високите заплати бързо забравяш какво е да си беден и ставаш духовно извисен и по праведен от папата!
106
1
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До 99 АнонименЗа сега да си държавен служител, чиновник на държавната ясла е по рисково от колкото да си обикновен гражданин! Но много пък се изнесоха от държавата, в която не е разрешено свободно да се носи оръжие, но пък се нагнетява страх, т.с омраза, агресиь, нетърпимост един към друг, .... пп. мотото е: Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!
105
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Научете се, че между София и останалата част на България има разлика и в заплатите, и в автопарка.
104
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лека му пръст на човека, починаха го навреме, да не разкаже за рекета и кражбите на Шайката.
103
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са гладни, г-н Хай Лайф. Работят здраво от 8 до 16 ч. И взимат по 600лв. Ха сега си направи сметката кога ще извадят 10000 лв да си купят джип, дето поддръжката му струва по 300 на месец без данъците. Конкретно става дума за малоу.мния коментар, че средната цена на автопарка била 7-8 хил. лева.
102
4
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
А защо никой до сега не е посегнал на Драгалевския Шебек,на Сашо Нереза и на осталата част от разбойническата им чета?А откраднаха милиарди!
101
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данъчен - бмв х5 - корупция до дупка. Не е свършил услугата, за която му е платено! Точка!
100
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дядо РадойВикай сега жалко след като го застреляхте!!Егати наглите самозабравени комунисти-убийци сте!
99
6
 
1
 
! Отговори
Naxsi преди 6 години
Tosi policai e porachan moje bi ot nekoi bg bankeri?! Mnogo e goliama veroiatnostta...
98
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре бе, мене що не ме стрелят? Бол данъчни шефове има, що не ги стрелят?
97
3
 
23
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
Лека му пръст.Жалко за младия човек.Жалко и за това,че отнесе част от герберо-нападжийските тайни в отвъдното.А можеше да помогне много на обществото,ако някога кьоравата Темида прогледнеше и да бъде вкаран някой суджуклия да лежи до животно.