"Цивилизацията" среща Манастирски ливади: Кал, надран асфалт...

Гражданин сигнализира за верижни строителни машини в квартала
16 фев 2018 19:24,
107
"Цивилизацията" среща Манастирски ливади: Кал, надран асфалт...
Снимка: кадър HelpBook

Сигнал за верижни строителни машини на улица в "Манастирски ливади-Запад" бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – Helpbook.

Кадрите са заснети сутринта, в 08:00 часа, на 15.02.2018 г., от малката уличка "Бяло поле", участъкът между ул. "Българска легия" и "Околовръстен път", в столичния квартал "Манастирски ливади". Време, в което хората отиват на работа, отбелязва авторът.

"Излизаш и се сблъскваш с багер. Дотук нищо необичайно. В района има три строителни обекта и това е обичайна гледка, с която вече сме "почти" свикнали. Нямаше да реагирам остро, ако багерът не се оказа верижен. Машина, която съвсем необезпокоявано слезе от платформата, която трябваше да я закара до строителния обект (както е по правила) и премина на собствен ход по цялата улица, оставяйки след себе си кал и надран асфалт. Като преди нея отново една верижна машина премина от строителния обект към платформата, за да могат да си сменят местата, оставяйки същите следи", разказва в сигнала си гражданинът.

"Не стига, че в целия квартал улиците са тесни, повечето са разбити, липсват отводнителни канализационни шахти, осветление, тротоари, за детски площадки и зеленина да не говорим, ами сега и малкото останали асфалтирани улици ще бъдат разбити по този безобразен начин", подчертава авторът, обръщайки се към общинските служители с риторичен въпрос, питайки дали това е възможно да се случи в някоя цивилизована държава.

"Аз ще ви отговоря - не, няма! Докога ще давате разрешителни за строеж, без да осъществявате надлежно контролните си функции? Докога ние, данъкоплатците в тази община, ще бъдем тормозени от шум, прах и мръсотия? Как така, въпреки всички Наредби, Норми и правила, в които са описани един куп правила за движението на тежкотоварни и строителни машини, това се случва? Обяснете ми!", възмутено добавя той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са новософиянците, които мьекат на поразия. Нищо не им се разбира. Все едно че си в чужда държава.
19
1
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Това не разбрах някаква реклама на някакъв уебсайт ли е?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заслужават си ***. Пари за благоустрояване след като благоустроят и чакащите половин век квартали. Кой ги карал да строят без инфраструктура и план. То таково лапане беше за тия земи.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ставахте софиянци, защо тогава не гледахте къде купувате? А проблемите ви тепърва ще бъдат още по-големи и по-сериозни, защото тия местности са мочурливи. Не случайно преди 90-те години там не се строеше или къщите бяха ниски.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там живеят най-големите ***, начело със Самоковската компирка.Парвенюта, които си мислят че са елита на София.
15
4
 
14
 
! Отговори
Препоръка преди 6 години
Уважаеми, селяни! Моля не купувайте жилища в квартали, в които има думата, вади, ливади, бари и т.н.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че нещо, ама в ливадите нема нито един роден в София.
13
4
 
14
 
! Отговори
12345 преди 6 години
Амииии... 'господинът" си е купил имот на село и в село живее... На село има кал, крави на пътя, кучета бездомни... и други екстри...Сам е избрал, къде да живее. Защо реве сега?
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кв. Витоша е още по-голям нужник!
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защо си купувате апартаменти на скъпите ливади? Отишли на полето да живеят и реват, че имало багери и кал, е какво да има, шезлонги и 'жакузита ли?
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да се застроява още! Много! Да нема игла къде да се фърли. Искам да ходят на работа през покривите. Никаква улица да не остане! Така е модерно!
9
3
 
16
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Следващият селски кмет на София нека да е от ул. "Бяло поле", та да си сложи светофари и към околовръстното и към бул. "България", че по-лесно да се вписва в движението. Така както фандъковица си сложи тези дни новоизмислен светофар за да излиза на ул. "Тодор Каблешков"
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя дет семоплаква е допринесъл за *** в ливадите. Ся да го яде и той.
7
1
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Същите машини по същия начин са газили всичко наоколо когато се е строяла кооперацията на автора на сигнала. Факт.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласна съм, че си го заслужават. Никой уважаващ себе си човек не би живял в този "квартал". Там няма никаква инфраструктура, само някакви безразборно пръснати постройки, където нито можеш да паркираш, нито можеш да ходиш по улицата пеша. Е кой си купува апартамент там?С.еляните гъзари, дето искат да са в престижен квартал. Щото Люлин, Младост и Надежда не звучат някак престижно.Само дето там поне има улици, паркинги, училища, детски градини, градинки, паркове, пазари и кафета.Пък вие страдайте
5
5
 
31
 
! Отговори
Пърфект софиянец преди 6 години
"Не стига, че в целия квартал улиците са тесни, повечето са разбити, липсват отводнителни канализационни шахти, осветление, тротоари,----------------------------Ама какво искате бе?! Това бяха ниви и ливади в селата около София. Каква инфраструктура искате? Някой ви излъга, че това е престижен квартал и вие се юрнахте с бохчичките да го заселвате;) Хак ви е, бутайте се и у танкове.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заслужават си го *** дето купуват жилища в Манастирски ливафи, като не подбират и хранят алчните строителни фирми и заради тях се надуват цените.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доволен съм!
2
4
 
31
 
! Отговори
681 преди 6 години
Защо така бе хора? До днес ви изнасяше, на всяко парче от нива - жил. блок да се издига, а след като се настанихте там, решихте че трябва да се сложи край на този хищнически начин на застрояване... Нека и останалите "собственици" на ниви припечелят, пък после си трошете главите!
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова живее там заедно със съселяните си.