Кой е виновен? Катастрофа с джип на Столична община разбуни духовете

Шофьор се оплака от неправомерна глоба
20 фев 2018 07:10, Александър Попов
101

Снимка: Facebook

Шофьор се оплака от неправомерна глоба след катастрофа с джип на Столичната община на пътя между хижа Алеко и кв. Драгалевци. Според него полицаите са си затворили очите за случилото се на пътя и прехвърлили вината на него, вместо на шофьора на общинската кола.

Той приложи и снимки във Facebook, на които е видно, че е ударен отзад и отстрани. Както и неговата версия за случая, по думите му

"На 17 февруари, около 17:15 ч. ми беше съставен акт за установяване на административно нарушение неправомерно. Беше установено ПТП в София на пътя от х. Алеко към кв. Драгалевци на около 6 км преди Драгалевци с участието на два автомобила - моят автомобил Audi 80 и автомобил на Столична Община, модел Great wall Voleex, управляван от Х. И. А.

ПТП-то не беше причинено от моят автомобил, а от автомобила на Столична Община. Местопроишествието беше на удължен десен завой, настилката беше заледена и заснежена, не беше опесъчено и нямаше маркировка на пътното платно. Управлявах автомобила си със съобразена скорост 25-30 км/ч, непосредствено преди завоя намалих скоростта. Автомобилът на Столична община, който се движеше зад мен, без да спазва необходимата дистанция предвид пътната настилка, не намали достатъчно скоростта и ме удари в задната част на автомобила.

Предвид инерцията и заледения участък, колата на Столична Община, след като се удари в задната част на автомобила ми, продължи по инерцията и повреди и цялата дясна част на автомобила ми, след което се блъсна в дърво, непосредствено преди скален склон висок около 3-4 метра.

След като се случи сблъсъка, уведомихме КАТ за ПТП-то, те дойдоха около час след това. Полицаите в автомобила на Столична Община и катаджиите в новодошлия автомобил на КАТ са колеги и изглежда се познаваха, защото ясно си личеше, че не се виждат за пръв път. Обяснявах на катаджиите как колата на Столична Община ме блъсна в задната част на автомобила ми, вследствие на несъобразената им скорост, заледения участък и неспазването им на дистанция.

Органите на КАТ не ми позволиха да докажа правотата си като потърпевш, защото се познаваха и имаха лични взаимоотошения с полицаите в автомобила на Столична Община и ми съставиха акт като виновник за произшествието. Няма как аз да съм управлявал автомобила си с несъобразена скорост и да бъда виновен за настъпилото произшествие, след като съм блъснат отзад. В автомобила си имах три лица, които са свидетели на ПТП-то", разказва потърпевшият Иван Георгиев.

В резултат на катастрофата на него му е съставен акт за управление с несъобразена скорост.

"А моят автомобил е ударен отзад, оставям коментарите и умозаключенията на вас", завършва разказа си Иван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
24
 
! Отговори
Водач преди 6 години
До 35 Много ми е интересно, ако ролите бяха разменени, кой щеше да е с несъобразена скорост? Да обжалва веднага акта и след това наказателното постановление.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма корупция и шуробаджанащина в тая държава , доходите ни са огромни и всичко ни е и по добре от европата, това са халюцинации на хората
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по намачканите ламарини на китайско-ловешката марка си личи, че са се надънили в предния автомобил, при опит да го избегнат отдясно. Чиста проба не спазване на дистанция и движение с несъобразена скорост от страна на общинските заптиета. Няма нужда да си следовател за да прозреш очевидното.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32 Кое му е странното?Човека нещата се случват в десен завой, а не на права отсечка. Единия е завил вече, а задния влиза в завоя и го удря, естествено с лявата си част на предницата и го задира от дясно . ДЕСЕН ЗАВОЙ.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастките мутри вече почнаха и да ви газят по пътищата.Мислят си, че всичко им е позволено, след като си сложиха пионкните Цацаров и Цачева начело на Прокуратурата и Съда.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
29
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко е странно и сигурно има обяснение, но как автомобил движещ се отзад ще удари предния с левия си фар в десния стоп, че и леко от страни . Все едно се опитвал да влезе между него и дърветата.
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това си е патрулка отвсякъде, не е джип! Волекс е едно малко, смешно недоразумение в гамата на Great Wall, което уж трябва да е компактен клас. Шофьорът на патрулката е виновен и трябва да си понесе последствията! Злоупотреба с власт се нарича това! #мутроландия
27
0
 
24
 
! Отговори
Каквото и да.. преди 6 години
..говорим, случаят изисква сериозно разследване от експерти. И ако гражданинът се окаже прав / има сериозни основания да се мисли така, ударът безспорно е отзад/ - компанията от полицаи трябва да бъде много сериозно наказана!Единственото безспорно нещо в цялата работа е това, че колата на общинска полиция не е джип. А най-тривиален Волекс.
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време един *** с бмв ме удари странично на панорамният път. Слизаме от колите и оня недоносен пинко взе да подскача и да обвинява мен. Десетина минути по-късно се разбра, че самочувствието му идва от това, че е шуробадженакорушверчийски клесавец от джендърмерията. Тръгна си с подвита опашка, но типично за мършичка на държавна хранилка, първо започва да вменява вина,а не си вижда кафявото на гащите.
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скапана държава.. от нак висшата власт.. парламет... до нак нисшата...полицаите. ДЪРЖАВА ПАРОДИЯ..начело с Буда... демокрация а....?!?!?хахахахаххахайайах на ви европедерска демокрация...
24
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щеше да бъде новина, ако пишеше, че патрулка с несъобразена скорост прави птп(удар отзад) и на водача й е съставен акт. В този си вид не е новина, а ежедневие. Ето това е най страшното.
23
1
 
10
 
! Отговори
новатор преди 6 години
Предлагам : щом има ПТП с участие на някой от управляващата власт или общините - т.е тези които ни управляват, същите да са невинни до доказване на противното. Така ще се спести много врме на съдът и няма някакви си жалки хорица да ни смущават с неверни и абсурдни твърдения, че са невинни, когато са ударени отзад. подпис: ученик на Боко
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес по новините някаква детска площадка, правили нещо, усвоили пари, някаква ***, омазана с гелче обясняваше как тепърва щели да смятат, да гледат, да уточняват... безкрайно неадекватна община! Мутропитекът назначава най-долните, смотани калинки, за да може като им каже да гепат парите и да са му длъжни, понеже няма да го вземат за никаква работа!
21
4
 
37
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 6 години
Платените тролчета от правителството веднага нацвъкаха статията с коментари, че човека бил с летни гуми и сам си е виновен. Толкова сте ми смешни и жалки!Ама те хората са го казали, който не става за абсолютно нищо, става полицай, а който и за това не става, започва работа, като ***!
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупция! Освен, че общината не е затворила или опесъчила пътя (за което може да бъде съдена) с цялата си наглост цака човека! До кога?! Пъдпъдъкова, вземи си общинската чантичка инсинбийнкамшоците на някъде! Долни корумпирани твари! Срам за цялата ви алчна ***! Господ ви гледа, хей!
19
0
 
31
 
! Отговори
Безнаказаност преди 6 години
За съжаление имах подобен случай на морето в община Царево. Няма наказание за служителите на КАТ ако съставят акт на грешната страна. Също се оказа, че няма наказание и за виновния водач в последствие. Пишеш жалба, акта отпада И ВИНОВЕН НЯМА а полицая си взима Рушвета.Съвета ми е да пишеш до началник полиция за вътрешна проверка на случая и да искаш дисциплинарно наказание. Нищо няма да постигнеш, но ще ги накарат да пишат обяснения.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ivo "Чудесна логика". Може да пробвате да вземете заснежения завой с 50 или 80 дори, а после да осъдите фирмата за зимни гуми, че не сте успели, защото гаранция няма да успеете. Кой се оказва неделен шофьор с такава логика.
17
15
 
4
 
! Отговори
аз преди 6 години
Ходят да дрифтят нагоре. Като гледам къде е ударът, като нищо може да е бил завъртян. В кочбинация с малка скорост може да е изненадал този след него. Пътят е почистен и това се вижда от снимките. Обясненията приличат на писани от адвокат. Както и да е, всеки акт може да се обжалва на две имстанции. С четирима свидетели, да фокаже правотата си.
16
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се гледат щетите от удара май случая не е точно такъв. Щетите на ударената кола са отзад в дясно и от страни, а на другата са отпред от ляво и от страни. Така става когато една кола задминава друга тоест възможно е Аудито да е задминавало другия автомобил и понеже е следвал завой най-вероятно го е затворил и е станала белята.